[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior E-mail Marketeer
16-05-2022 10:04:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1733 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Senior E-mail Marketeer

Ben jij op zoek naar een functie waar kernwoorden als flexibiliteit, verantwoordelijkheid, innovatie en expertise centraal staan? Ter uitbreiding van ons team zoekt DPG Media een gedreven Senior E-mail Marketeer met focus op optimalisatie en innovatie. Heb jij al bewezen e-mailmarketing ervaring en een grote affiniteit met dagbladen en magazines? Dan is deze vacature iets voor jou.

Wat ga je doen?

In deze functie kom je terecht binnen de Marketing tak van DPG Media - meer specifiek binnen de afdeling Circulation. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop en het behoud van abonnementen op alle kranten en magazine titels van DPG Media.

Circulation vormt een transnationaal netwerk van experten dat zich verdeeld over België en Nederland en werkt volgens één centrale strategie voor beide markten. Jouw standplaats is Antwerpen, maar dankzij de perfecte treinverbinding tussen de hoofdkantoren zal je met regelmaat teamgenoten ontmoeten in Amsterdam. Of kom je uit Nederland? Dan kan het juist net andersom en werk je vanuit Nederland en zal je regelmatig naar Antwerpen moeten gaan.

De afdeling Circulation is opgedeeld in teams gespecialiseerd in hun eigen aandachtsgebied. Deze teams werken op hun beurt in elkaars verlengde om zoveel mogelijk consumenten een abonnement op één van onze merken aan te bieden. Beslissingen worden genomen op basis van kennis en ervaring en een altijd met een scherpe blik op de trends in de markt.

De rol

In deze functie ben je onderdeel van het E-mail team. Dit kanaal en team spelen een belangrijke rol binnen onze customer journeys en campagnes voor alle magazine- en krantenmerken van DPG Media.  Als Senior e-mailmarketeer adviseer je over de optimale inzet van e-mailmarketing en -design binnen onze customer journeys. Je analyseert de resultaten van e-mails en creëert op basis van deze inzichten nieuwe conversie gedreven initiatieven. In samenwerking met de CRO specialist binnen het team voer je ook A/B testen uit om continu het resultaat te verbeteren. Jouw kennis en inzichten leiden zo tot effectieve, creatieve en datagedreven e-mailcampagnes.

Daarnaast ben je verantwoordelijk om samen met je collega’s uit het team de e-mail strategie verder uit te bouwen. Innovatie is key hierin. Voornaamste taken:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en optimaliseren van e-mails binnen onze customer journeys.
 • Je spot nieuwe wervingsopportuniteiten en werkt deze uit. Dit doe je in nauwe samenwerking met onze content-specialisten, externe en interne vormgevers, CRO-specialisten en customer journey-managers.
 • Je houdt overzicht van lopende e-mailcampagnes en journeys en weet waar aanpassingen moeten worden uitgevoerd bij eventuele veranderingen.
 • Je bent SPOC over jouw e-mails in de customer journeys waar jouw focus op ligt.
 • De vooropgestelde targets houd je in het oog en je streeft er steeds naar deze te behalen en hierover duidelijk te rapporteren.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

De afdeling Circulation bestaat uit mensen die zich onderscheiden doordat ze ondernemend en ambitieus zijn. Je bevindt je in een omgeving met flexibele collega’s voor wie hard werken en successen vieren absolute voorwaarden zijn. Teamspirit en eigen initiatief staan hoog in het vaandel, wat resulteert in een erg goede sfeer op een bijzonder dynamische afdeling. Het is daarom belangrijk dat je over het DNA beschikt dat past binnen deze omgeving. Je bent een echte teamplayer die wel tegen een stootje kan en je draait je hand er niet voor om in nauwe samenwerking met uiteenlopende collega’s, voor tientallen merken tegelijkertijd en in hoog tempo te werken. Verder neem je mee:

 • Minstens 5 jaar aantoonbare ervaring in e-mailmarketing, ervaring met Selligent, Salesforce, Clang of andere e-mail marketing software
 • Je bent communicatief sterk, resultaatgericht en signaleert proactief kansen
 • Je bent proactief en zelfstartend. Je voelt je helemaal thuis in een ambitieuze en snel veranderende omgeving
 • Je bent een digital native en leert snel met nieuwe systemen te werken
 • Je gaat enthousiast en analytisch aan de slag om onze e-mailcampagnes beter te maken in samenwerking met de andere collega’s in het team
 • Je vindt het leuk om de laatste e-mail marketing trends te volgen. En deze toe te passen binnen je eigen e-mailcampagnes


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Senior E-mail Marketeer? Solliciteer hier dan snel met je CV en motivatiebrief. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-11274870.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie