[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior SEO Specialist
30-11-2021 07:57:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2090 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Senior SEO Specialist

Ben jij een allround SEO specialist en heb je affiniteit met de autobranche? Dan kan dit een mooie positie voor jou zijn, want Automotive MediaVentions is op zoek naar een creatieve SEO specialist!

De functie

Als SEO Specialist ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van bestaande content en het ontdekken van nieuwe content kansen bij Automotive Mediaventions. Je komt in een multidisciplinair development team met volledige SEO focus, met oa een SEO lead, een linkbuilding specialist en een technisch specialist. Je wordt aangemoedigd om met eigen ideeën te komen en deze zelf uit te werken. Je hebt al wat SEO-meters op de teller staan en bijt je met deze ervaring graag vast in het onderdeel content. Verder:

 • Wordt jouw main focus content, maar breng je ook meerwaarde door je collega’s te ondersteunen bij de lopende projecten.
 • Weet je waar de content kansen liggen in de automarkt en deze om te zetten in een concrete SEO contentstrategie.
 • Lever je een proactieve bijdrage aan contentactiviteiten op de verschillende kanalen van het merk (digitaal, mobiel, video en print).

 

Wie zijn wij?

Automotive MediaVentions is onderdeel van DPG Media (voorheen Persgroep), het grootste mediahuis van Nederland en België, met in het merkportfolio de sterke automotive merken AutoTrack, Gaspedaal en AutoWereld. Met een gezamenlijk bereik van 6.000.000 bezoekers per maand is Automotive MediaVentions de grootste speler in de markt.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Vanzelfsprekend heb je een flinke affiniteit met de autobranche en blink jij uit in SEO schrijven. Je bent een zelfstarter en met jouw creatieve inzicht breng je nieuwe ideeën aan tafel. Daarnaast ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contentmarketing en de automarkt. Verder neem je mee:

 • 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, idealiter zowel bureau als klantzijde (grote accounts).
 • Kennis van programma’s als Search Console, Google Analytics, SEMrush, contentplanningen en -kalenders, monitoring tools. Screaming frog heeft geen geheimen voor jou.
 • Je kan secuur en projectmatig werken.

 

Als onderdeel van hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • Een goed salaris, afgestemd op je ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken.

  

Meer over Automotive Mediaventions

Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en Autowereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.

Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan direct! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of bel/app naar 0621370122 of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie