[Vacatures] DPG Media zoekt een Socialmediaredacteur Tweakers
31-01-2022 10:10:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2349 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Socialmediaredacteur Tweakers

Heb jij een voorliefde voor technologie, ben je creatief en heb je een passie voor sociale media? Dan komen we graag met je in contact, want we zijn op zoek naar een Socialmediaredacteur voor de redactie van Tweakers.

Wat ga je doen?

Als Socialmediaredacteur ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen en onderhouden van de sociale kanalen van Tweakers. Het is jouw taak om een selectie van de verhalen die dagelijks op de site gepubliceerd worden, op een creatieve en aansprekende manier door te vertalen naar posts op onze sociale kanalen. Het doel daarvan is bestaande en nieuwe tweakers op de hoogte te brengen van wat de site allemaal te bieden heeft en een brug te slaan van de sociale media naar de site. Daarnaast bedenk en maak je originele content voor op de sociale media.

In alles wat je doet, werk je met duidelijke plannen en doelen. Je werkt op basis van de gestelde doelen formats uit, maakt een duidelijke contentplanning en evalueert het resultaat van de content regelmatig. De analysetools van de verschillende sociale platforms zijn je beste vrienden. Komen er vragen binnen via sociale media, dan ben jij het eerste aanspreekpunt.

Onze ideale kandidaat is iemand die:

 • affiniteit heeft met sociale media;
 • een creatieve geest heeft en altijd vol zit met ideeën;
 • geïnteresseerd is in de onderwerpen waar Tweakers over schrijft;
 • ervaring heeft met foto- en videobewerking, bijvoorbeeld via Adobe Photoshop en Premiere;
 • communicatief vaardig is en graag in teamverband werkt;
 • uitstekend zelfstandig kan werken, probleemloos overzicht houdt en goed kan plannen en omgaan met deadlines;
 • doelgericht en data-informed werkt.

 

Over ons

Je werkplek is Tweakers HQ aan de Jacob Bontiusplaats in Amsterdam. De sfeer bij Tweakers is los, maar ook gedreven. We proberen onze bezoekers het ultieme techplatform te bieden dat ze verdienen en houden elkaar daarom scherp. Tussen de bedrijven door is er genoeg tijd voor ontspanning, met bijvoorbeeld gaming en het bespelen van de nieuwste producten die zijn binnengekomen. Tweakers is onderdeel van DPG Media, uitgever van onder andere de Volkskrant, Trouw, AD en Het Parool.

Als het grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met diverse achtergronden in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen, en dat past dan weer goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent, en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

 • Een 36-urige werkweek;
 • een salaris passend bij kennis en ervaring;
 • een keuzebudget van 12 procent (waarvan 8  procent vakantiegeld);
 • een jaarlijkse winstdeling;
 • flexibiliteit om deels thuis en deels vanaf de redactie te werken;
 • de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen via de interne Academy van DPG.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations, events en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Socialmediaredacteur bij Tweakers? Solliciteer dan voor 7 februari met een CV en een korte motivatie. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een gesprek in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mailtje naar Wout Funnekotter wout@tweakers.net of Solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie