[Vacatures] DPG Media zoekt een Sportredacteur Nu.nl
07-02-2022 08:39:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1558 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Sportredacteur Nu.nl

Heb jij een uitstekende schrijfvaardigheid en wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste sportnieuws? Heb je goede ideeën voor (vervolg)verhalen rond het sportnieuws? Weet jij welke atleten namens Nederland aan de Olympische Winterspelen meedoen en lepel jij de selectie van de Oranjevrouwen zo op? Dan komt dat heel goed van pas in de functie van Sportredacteur bij NU.nl!

Wat ga je doen?

Je doet bureaudiensten vanaf de redactie in Hoofddorp en bezoekt daarnaast sportevenementen en persmomenten namens NU.nl. Op de redactie doe je in onze liveblogs verslag van alle belangrijke sportwedstrijden en schrijf je nieuwsberichten en achtergrondstukken. Ook pak je regelmatig de telefoon om zelf nieuws en verhalen te maken. Het is belangrijk dat je multimediaal denkt, al bestaat jouw werk hoofdzakelijk uit schrijven. Je werkt vaak als er (live) sport is, dus ook 's avonds en in het weekend.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Het is belangrijk dat je snel en secuur kan werken en je prettig voelt bij de 'constante' deadline van NU.nl. Ervaring met online sportjournalistiek is een pré. Je bent goed in het laagdrempelig opschrijven én uitleggen van nieuws en bent meer dan alleen een voetbalkenner. Je bent iemand die initiatief neemt en doorpakt. En die bij belangrijk nieuws direct ideeën heeft voor follow-up. Ook ben je in staat om een eigen netwerk op te bouwen en daar nieuws uit te halen.

Nu.nl is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende rol in een bevlogen team van sportliefhebbers. Een functie waar je door contact met collega’s van andere redacties veel kunt leren en anderen op hun beurt ook van jou!
  • De functie wordt ingedeeld op basis van de CAO DJ en is voor 38 uur per week.
  • Laptop, telefoon en reiskostenvergoeding krijg je van ons.
  • Flexibele werktijden. Op dit moment werken we nog veel thuis vanwege de coronamaatregelen, maar het moet voor jou geen probleem zijn om vroege (vanaf 7.00 uur) en late diensten (tot 22.30 uur) op onze redactie in Hoofddorp te werken. Onze redactie bevindt zich pal naast het station.

 

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met zeven miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten.

We werken op een open vloer waar veel contact tussen diverse redacties is en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel.

NU.nl is onderdeel van DPG media en als het grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor al het talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega's ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als sportredacteur? Solliciteer hier dan uiterlijk 20 februari met je cv en een motivatie. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Robin (Recruiter DPG Media) beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of een appje naar 06-11274870.

www.nu.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie