[Vacatures] DPG Media zoekt een Video Contentmanager AD.nl
10-01-2022 09:52:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1234 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Video Contentmanager AD.nl

Bij AD.nl zoeken we per direct een creatieve geest die gevoel heeft voor video, online en de nieuwste media. Heb je affiniteit met journalistiek en data en wil jij verantwoordelijk worden voor de groei van het videoplatform op AD.nl? Wij zoeken een fulltime Video Contentmanager!

De rol

Als Video Contentmanager kom je te werken in het digitale team van AD.nl. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor het aanjagen van video’s op AD.nl en de regionale titels. Jij zorgt ervoor dat de video’s die op AD.nl verschijnen een zo groot mogelijk bereik krijgen.

Op AD.nl verschijnen iedere dag tientallen video’s online en jouw doelstelling is om deze bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Dit kun je doen via social media, website, apps, nieuwsbrieven en externe websites. Jij neemt de hele redactie mee in de groei van online video en neemt het redactionele en commerciële belang in ogenschouw. Naast zelf aan de knoppen te zitten, heb je veel contact met de redacties, die je helpen om de doelstellingen te behalen. Pak jij deze kans om te werken bij één van de meest innovatieve mediateams van Nederland en help je mee te bouwen aan het videoplatform van AD.nl?

Wat ga je doen

De werkzaamheden bestaan o.a. uit de volgende taken:

 • Je zit bovenop het nieuws en zorgt dat elk artikel zo snel mogelijk is voorzien van actueel beeld. 
 • Je zet de video’s zo aantrekkelijk mogelijk op onze site en app en je verzint de beste titels voor deze video’s;
 • Je zet de video’s aantrekkelijk weg op onze social media-kanalen en je beheert alle social media-activiteiten;
 • Je zorgt dat alle content op de juiste momenten online verschijnt. Bij livestreams controleer je de verbindingen, onderhoud je contact met het team op locatie en zorg je dat de stream goed op de site komt;
 • Je controleert de voortgang van de verschillende videokanalen met betrekking tot tijd, juiste video’s en kwaliteit en zorgt voor een goede mix op AD.nl/video;
 • Je rapporteert en communiceert de status aan betrokkenen;
 • Je analyseert en interpreteert de statistieken (bijvoorbeeld: aantal video views, aantal bezoekers, etc.);
 • Je vergelijkt de resultaten en het verloop van de video views met de gemaakte afspraken en evalueert de verschillen.  Je stuurt zo nodig achteraf bij. 

 

Wie zijn wij?

Dagelijks komen ruim 3,5 miljoen lezers, kijkers en luisteraars in aanraking met het AD; op papier, online en via onze app. De kracht van het AD is de aantrekkelijke combinatie van het complete nieuws uit de eigen regio gecombineerd met landelijke en internationale nieuwsgaring. Het AD is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

 • Hebt een HBO/WO Bachelor (of soortgelijke opleiding) afgerond;
 • Beheerst de Nederlandse taal perfect, zowel in schrift als woord;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met online media;
 • Liefde voor sport is een pré.

 

Je werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam (zodra dit weer kan en anders vanuit huis) en je werktijden liggen tussen 07.00 en 22.30 uur, ook in het weekend.

AD.nl is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • Een gezellige, creatieve en innovatieve werkomgeving in een energiek en enthousiast team!
 • Een goed salaris, afgestemd op je ervaring;
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • Flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden via MyAcademy.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma's, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega's te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. 

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Video Contentmanager? Solliciteer dan uiterlijk vrijdag 7 januari. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mail naar Jaap van Zessen via j.vanzessen@ad.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie