[Vacatures] Exterion Media zoekt een Junior Digital Consultant
11-01-2022 07:11:00 | Door: Pie Kamau | hits: 4029 | Tags:

Exterion Media is per direct op zoek naar een:

Junior Digital Consultant

Wij, Exterion Media, onderdeel van Global Media & Entertainment Group, zijn dé buitenreclame-exploitant van Nederland. Elke keer als jij onderweg bent kom je meerdere keren per dag, bewust of onbewust, met ons in aanraking via aansprekende creaties van adverteerders. Buitenreclame, ook wel Out-of-Home, is hét middel om het verschil te maken: het is overal, 24/7, bereikt jongeren die je niet (meer) bereikt met andere media en heeft een enorme digitale groei.

Merken adverteren via onze digitale schermen in winkelcentra, supermarkten en op tankstation locaties. Maar natuurlijk ook via de posters in onder andere bushokjes (abri’s) langs drukke wegen of door middel van bijzondere spectaculars! Hiermee bereiken wij iedereen buitenshuis.

Dagelijks werken wij, in een jong, enthousiast team, met veel passie voor adverteerders om hún doelgroep te bereiken. Werken bij Exterion Media betekent werken bij een ambitieus bedrijf in een zeer dynamische en uitdagende branche. Voor ons groeiende DOOH-team (hoofdkantoor Amsterdam) zijn wij op zoek naar een enthousiaste en energieke Junior Digital Consultant.

Zo, we weten onszelf wel te verkopen met bovenstaande tekst hé? Of denk je dat jij dit beter kunt? Mooi. Dan zijn we op zoek naar jou! Ons doel is namelijk om onze klanten te enthousiasmeren over wat er allemaal mogelijk is met Digital Out-of-Home (DOOH) én wat voor invloed dit heeft op hun merk en/of product. Dit is met name in deze tijd erg belangrijk, want op digitaal groeit ons medium enorm!

Voordat we de diepte induiken, willen we graag voorop stellen dat je gaat werken in een erg leuk, gedreven en ambitieus team. Waaronder Joost en Mink, die beide van Digital Account Manager, binnen 2 jaar zijn doorgegroeid naar Digital Leads. Of check het profiel van Tarek, die na 4 jaar op National Sales, zich nu gaat verdiepen in Digital Sales. Eva, die inmiddels van Account Manager tot Sr. Account Manager naar Marketing Manager is doorgegroeid! Benieuwd naar meer toekomstige collega’s? Dat horen we graag. Zie hier een andere greep uit de Exterion Media familie: ClaireNikkiThomasDaveBas Je mag ze gerust allemaal via LinkedIn spammen.

Wat ga je doen?

Als Junior Digital Consultant enthousiasmeer én overtuig jij digitale mediabureaus en adverteerders over de creatieve en technische toepassingen van DOOH. Hierbij geef je inhoudelijk en strategisch advies voor de beste inkoopwijze, inspireer jij met creatieve oplossingen en overtuig jij de klant middels cases en onderzoek.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van je bureau/salesplan en het behalen van de maandelijkse doelstellingen. DOOH is namelijk een van de snelst groeiende mediatypen en dat is binnen de digitale advertentiemarkt niet onopgemerkt gebleven. Primair zal je je daarom bezighouden met het verder uitbouwen van deze groeimarkt. Benieuwd wie jouw (potentiële) relaties worden? Check eens de Emerce Top 100.

Hiernaast ben jij als Digital Consultant binnen het DOOH-team dé sparringpartner van onze accountmanagers. Je ondersteund hen en geeft advies over de best mogelijke DOOH-oplossingen voor hun klantportfolio. Ook werk je nauw samen met het marketingteam en bedenk je relevante proposities en inhakers om klanten te inspireren en activeren.

Wie zoeken we?

Iemand wie het managen van relaties goed afgaat. Want naast dat je veel contact hebt met bureaus en adverteerders, zal je ook dagelijks schakelen met DSP’s om het campagnemanagement van programmatic DOOH-campagnes zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast houd jij ontwikkelingen en trends nauwlettend in de gaten en krijg je veel energie van een inhoudelijk gesprek of het geven van een presentatie aan een klant. Jij wordt de vaste sparringpartner van een digitaal mediabureau. Je werkt veel samen met o.a. accountmanagers en in jouw rol rapporteer je aan de Digital Lead.

Kortom, je bent een ambitieus en energiek persoon die helemaal thuis is in de digitale mediawereld, maar je hebt ook:

 • HBO denk en werkniveau;
 • minimaal 1-2 jaar werkervaring met digitale media is een must;
 • een analytisch vermogen, verantwoordelijkheidsgevoel en pro-activiteit in je DNA;
 • vanzelfsprekend een goede dosis humor en sociale vaardigheden

 

Verder zijn termen zoals DSP, SSP en programmatic buying geen onbekende termen voor jou. Het zweet breekt je niet uit als je een klant moet bellen, of een presentatie moet geven. Verder nog een aantal pré’s, maar zeker niet noodzakelijk:

 • Sales ervaring;
 • Een netwerk bij adverteerders en bureaus.

 

Wat bieden wij?

Een heleboel leuke collega’s in een transparante en toegankelijke organisatie maar ook:

 • Geld. Oftewel een passend salaris, afhankelijk van je ervaring;
 • 31 (!) vakantiedagen;
 • Bovengemiddelde commissieregeling, the sky is the limit!;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. pensioenregeling en mobiliteitsbudget);
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling (we hebben onze eigen Media Heroes academy);
 • Sportieve activiteiten, zoals bootcamp en yoga;
 • Menig potjes tafelvoetbal, helaas ben je wel verplicht onder de tafel door te kruipen als je 10-0 verliest;
 • Geregeld team- en klantactiviteiten;
 • Enthousiast team met leuke, gedreven en ambitieuze collega’s.

 

Word jij onze nieuwe Junior Digital Consultant?

Reageer dan snel! Zoals we eerder aanstipten, vind jij het niet eng om jezelf te presenteren. Daarom hebben we iets leuks bedacht (althans, dat vinden we zelf). Maak een filmpje van jezelf (van max. 1-2 minuten), waarin je jezelf introduceert. Stuur dit filmpje, samen met je CV en motivatie naar jobs@exterionmedia.nl. Wie weet zit jij binnenkort met ons rond de tafel onder het genot van een heerlijke kop koffie (hadden we al gezegd dat we heerlijke koffie hebben?). Go go go!

www.exterionmedia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie