[Vacatures] Exterion Media zoekt een Retail Marketeer
11-01-2022 07:25:49 | Door: Pie Kamau | hits: 1417 | Tags:

Exterion Media is per direct op zoek naar een:

Retail Marketeer

Wij, Exterion Media (onderdeel van Global Media & Entertainment Group), zijn dé buitenreclame-exploitant van Nederland. Met onze missie ‘Iedereen buitenshuis bereiken’ zorgen wij dat adverteerders met de juiste (Digital) Out-of-Home campagnes hun doelstellingen behalen. Dit doen wij met ons landelijk dekkend netwerk van straatabri’s en ongeveer 3.000 digitale schermen. Zo bereiken wij elke week weer ruim 60 procent van Nederland.

Om dit aanbod op hoog niveau te houden, is onze afdeling Concessies dagelijks bezig met het verbeteren en uitbreiden van ons (D)OOH netwerk. Dankzij hen hebben wij zo’n sterk netwerk kunnen opbouwen en gelukkig zijn we hier nog lang niet klaar mee! Een opvallende ontwikkeling is dat we steeds vaker Retail locaties in ons aanbod erbij krijgen. Om ook deze markt te kunnen veroveren, zijn wij binnen het Marketing team op zoek naar iemand met kennis en ervaring binnen de Retail. Iemand die zich volledig gaat focussen op de Retail branche binnen de buitenreclamemarkt. Heb jij ervaring in de Retail en ben jij toe aan een nieuwe en uitdagende stap in jouw carrière, lees dan vooral verder. Wij zijn namelijk per direct op zoek naar een Retail Marketeer.

Als Retail Marketeer ben jij dé schakel tussen de afdeling Concessies en Marketing. Binnen het Marketing team focus jij je op het behouden en verbreden van ons aanbod in (Digital) Out-of-Home op Retail locaties. Je bent empathisch en weet als geen ander wat de klant, in dit geval de concessiegever, wilt en kunt concrete plannen opstellen waar je collega’s mee op pad kunnen. Met jouw creativiteit en analytisch inzicht versterk jij de marktpositie van Exterion Media en blijf je ons telkens (op positieve manier) verrassen. Dit betekent dat jij de ins and outs van de Retail markt kent en weet wat waardevolle punten zijn voor (toekomstige) concessie partners.

Wat ga je doen?

 • Je bent onderdeel van het Marketing team, maar schakelt veel met de afdeling Concessies. In jouw rol denk je mee over het up-to-market houden van ons aanbod;
 • Je laat ons de Retail markt beter begrijpen en kunt concepten uitwerken om (nieuwe) partners ervan te overtuigen dat Exterion Media de beste exploitant is om te kiezen!
 • Je weet kritisch te kijken naar ons huidige aanbod en kan advies geven voor eventuele veranderingen in dit aanbod. Je kunt dit onderbouwen met jouw kennis en ervaring binnen de Retail;
 • Met oog voor trends en ontwikkelingen houd jij je bezig met de marktpositie van Exterion Media en hoe we deze kunnen versterken;
 • Je begrijpt de concurrentie in de markt, maar weet deze altijd een stapje voor te zijn. Jij weet namelijk precies waar (nieuwe) partners naar op zoek zijn en waar Exterion Media de nadruk op moet leggen bij het pitchen voor nieuwe concessies of het verbeteren en/of verlengen van huidige samenwerkingen.

 

Waar zijn wij naar op zoek?

We zijn op dagelijkse basis bezig met het beter begrijpen van de huidige markt, nieuwe ontwikkelingen en onze marktpositie binnen de Retail. We verwachten dat je goed bent in het herkennen van trends en ontwikkelingen binnen de markt en op basis daarvan nieuwe concepten en strategieën kan ontwikkelen. Je bent een echte teamspeler maar voelt je ook vrij om eigen projecten op te zetten. Sterker nog, wij waarderen juist een proactief persoon die ervan houdt om initiatief te nemen. 

Je hebt 3 á 4 jaar ervaring binnen de Retail. Wat we daaronder verstaan is dat je weet hoe de (B2B) Retail markt in elkaar zit, waar de toegevoegde waarde ligt voor concessie partners en dat je plannen kunt opstellen waarmee Concessies (en eventueel jij) op pad kan. Ervaring binnen buitenreclame is geen vereiste.

Bij ons krijg je over een breed vlak veel verantwoordelijkheid om zelfstandig dingen op te pakken en op jouw eigen manier impact te hebben. Wij hebben jouw kennis en ervaring nodig om Exterion Media naar een hoger niveau te brengen! Je wordt uiteraard geholpen om de buitenreclamemarkt te leren kennen en begrijpen, mocht dit nieuw gebied voor je zijn. We hebben een ambitieus team dat ieder jaar de lat hoger legt. We kunnen trots toegeven dat Exterion Media leidend is binnen (Digital) Out-of-Home in Nederland en altijd zal blijven strijden voor uniformiteit binnen deze markt.   

We werken op een vlot tempo in een team dat elkaar helpt, aanspoort, op scherp zet en uitdaagt. Als jij jezelf hierin ook herkent, dan zou je best wel eens goed bij Exterion Media kunnen passen.

Last but not least, wat bieden wij?

 • Geld. Oftewel een passend salaris, afhankelijk van je ervaring;
 • 31 vakantiedagen. Dat is omgerekend 6 weken per jaar!
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en ruimdenkend in opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een werkplek. Ons kantoor is sinds kort weer gedeeltelijk open voor wie wilt;
 • Sportieve activiteiten zoals bootcamp;
 • Potjes tafelvoetbal tijdens de lunch. Helaas ben je wel verplicht om onder de tafel door te kruipen als je met 10-0 verliest;
 • Exterion Media staat bekend om een heel enthousiast en warm team met leuke, gedreven en ambitieuze collega’s.

 

Wil je meer over ons weten? Check onze LinkedIn om verhalen van jouw, wellicht, toekomstige collega’s te lezen of neem een kijkje op onze Instagram om een goed beeld te krijgen van de organisatie.

Klinkt dit als een omschrijving die bij jou past?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur snel je cv naar jobs@exterionmedia.nl. Om een goede indruk van je te krijgen, vragen wij je een motivatie mee te sturen, waaruit blijkt wie je bent en waarom jij de perfecte keuze voor deze functie bent. We kijken uit naar je reactie en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe Exterionair!

www.exterionmedia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie