[Vacatures] Fitzgerald zoekt een PR Account Assistant met Traineeship
19-04-2022 08:05:07 | Door: Pie Kamau | hits: 731 | Tags:

Fitzgerald is per direct op zoek naar een:

PR Account Assistant met Traineeship (aug/sep 2022)

Durf jij versnelde groei in te zetten voor een bureau met enorm veel potentie?

Heb jij het in je om klanten omver te blazen met je organisatie- en communicatie skills, feilloos klantgevoel en creatieve ideeën te ontwikkelen? En wil je versnelde groei inzetten bij een bedrijg met veel potentie binnen de PR- en marketingwereld? Kom dan het verschil maken bij Fitzgerald.

Wij zoeken een Account Assistant met een passie voor media en merken, die de Fitzgerald visie en strategie zowel naar onze klanten als naar het team uitdraagt. In een driejarig traineeship groei je met een goede inzet van Account Assistant naar Account Executive en uiteindelijk naar Consultant. Het programma omvat de VEA-cursus ‘Overtuigend communiceren’ en ‘Overtuigend presenteren’, colleges van vakbroeders over bijvoorbeeld mediabureaus, reclame en onderhandelingen met de klant, maar ook in-house trainingen over deelgebieden als het schrijven van persberichten, bezoeken aan uitgevers en een cursus copywriting.

Wat voor type bureau is Fitzgerald?

Fitzgerald is een communicatiebureau gespecialiseerd in Corporate & Marketing PR en in wat wij noemen ‘Interne PR’. Wij geloven dat merken in de huidige maatschappij de verantwoordelijkheid hebben om een positieve impact te maken. Op het gebied van duurzaamheid, diversiteit, inclusiviteit, en persoonlijke ontwikkeling. De wereld verandert en onze generatie vraagt merken om een standpunt in te nemen, te luisteren naar een jonge stem die roept om actie. En terecht, vinden wij. Fitzgerald helpt merken die deze transitie willen inzetten; van non-profits tot grote corporates, samen met onze klanten werken we aan de vormgeving van deze boodschap en brengen het vervolgens over de bühne. Of dat nu is via een traditioneel persbericht, een activatie of een content partnership met een influencer. Wij kijken eerst naar de WHY en daarna naar de HOW.

Wij, als Fitzgerald hechten grote waarden aan onze vijf kernwaarden; Own it, We're seeking new frontiers, Give joy, We before me & Bloody honest. Wij zoeken iemand die zich thuis voelt in deze kernwaarden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je net zoveel energie krijgt van een FMCG-merk als van een verzekeraar, meer wilt leren over tech, maar je net zo goed wilt verdiepen in travel & lifestyle merken. Met een jong team van 10 fte werken wij voor de mooiste merken en organisaties van Nederland en daarbuiten. Ons kantoor is voor de komende maanden gevestigd in Utrecht bij Ace, maar we sluiten niet uit dat Fitzgerald door zijn groei al snel een nieuw kantoor betrekt.

Wat ga je doen als Account Assistant bij Fitzgerald?

Als jij dus net even anders durft te zijn dan de rest, willen wij graag dat jij onderdeel wordt van Fitzgerald. Jij leidt in dit vakgebied samen met ons de revolutie door te werken met de meest nieuwe tactieken en strategieën. Hiervoor heb je leiderschap nodig. In je werk, naar de klant, maar ook in je eigen ontwikkeling. Wij als Fitzgerald hebben grote dromen, en we verwachten van jou hetzelfde.

 • Je onderhoudt de contacten tussen de media en jouw klanten;
 • Je bedenkt en schrijft samen met het team de origineelste artikelen, persberichten, blogposts, en socialmediaposts;
 • Je ondersteunt de Consultants bij het managen en initiëren van nieuwe PR- en marketingmogelijkheden;
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends in content creatie en de nieuwste blogs en zet deze kennis in voor de PR-strategieën van jouw klanten;
 • Je bent als eerste op de hoogte van nieuwe publicaties en rapporteert deze nauwkeurig aan de klant.

 

De impact die jij maakt als Account Assistant bij Fitzgerald

Met jouw visie en advies bedenk je verhalen die heel Nederland bereiken. Je helpt bedrijven en organisaties open te communiceren, naar jou, maar ook naar de buitenwereld. Dankzij jou is de klant op de hoogte van het effect en resultaat van onze campagnes. Je bent als Account Assistant onmisbaar in het projectteam. 

Je past bij Fitzgerald wanneer:

 • Je beschikbaar bent vanaf eind augustus 2022.
 • Je iemand bent die bloody honest is om het beste advies te geven aan de klant.
 • Je altijd op zoek bent naar new frontiers om campagnes effectief te maken.
 • Je zichtbaar plezier hebt in je werk en het leven. You give joy.
 • Je andere leiders weet op te leiden door vertrouwen te geven. We before me.

 

Check, check, check? Dan bieden wij jou:

 • Pieken, pecunia’s, euro’s: dit is bij ons dik in orde. When we win, you win. Daar zit in deze rol ook een ondernemend component in.
 • Fun: een ongekend goede sfeer binnen een jong, ambitieus en enthousiast team met een open cultuur. Met regelmatig borrels, legendarische stapavonden en informele omgang.
 • Kantoor: een splinternieuw kantoor met daarin de Amerikaanse 60’s tijdsgeest, inclusief platenspeler, poster van Marilyn Monroe en binnenkort hopelijk een Cadillac.
 • Een laptop (MacBook) 

 

Solliciteer

Yes, you made it to the end! We hopen je snel bij ons op kantoor te zien! Heb je toch nog vragen? Stel ze aan een van jouw toekomstige collega’s, Matthijs van Unen of solliciteer hier

www.fitzgerald.amsterdam
www.thisisace.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie