[Vacatures] Havas Media zoekt een Research Director
08-02-2022 07:52:38 | Door: Pie Kamau | hits: 1047 | Tags:

Havas Media is per direct op zoek naar een:

Research Director

Onderzoek zet mediastrategie en mediaplanning op een hoger plan. Want onderzoek zorgt ervoor dat onze strategieën niet enkel over meningen gaat, maar steeds dichter bij bewezen waarheden komen te staan. En het vinden van de waarheid, en de betekenis daarvan, begint en eindigt bij de doelgroep. Of het nu gaat om diepgaand inzicht in wat de doelgroep drijft, of om hoe ze naar merken en campagnes kijken en wat de campagnes met hen doet. Daarom heeft onderzoek bij Havas Media een belangrijke rol. En de Research Director die we zoeken ook. 

Wat ga je doen?

De Research Director geeft vorm aan de wijze waarop onderzoek onze communicatie- en marketingstrategieën nog effectiever maakt. En aan hoe we de resultaten van onze opdrachtgevers koppelen aan hun marketingactiviteiten. Daarnaast implementeer je de ontwikkelde of gekozen onderzoeksoplossingen ook zelf in de onderzoeken die je uitvoert voor onze opdrachtgevers.

Je pakt de regie, stelt onderzoeksvragen scherp en zorgt dat die aansluiten bij de positie van de merken van onze opdrachtgevers en de gekozen strategische koers. Je schrijft onderzoeksvoorstellen, ontwerpt vragenlijsten, interpreteert de data en verzorgd strakke rapportages met heldere conclusies en aanbeveling. Je weet ook hoe je inspirerend presenteert.

Met jouw ervaring, achtergrond en kennis ben je de autoriteit op het gebied van communicatie en mediaonderzoek van Havas Media waar iedereen graag te raden gaat. 

Je voornaamste werkzaamheden zijn;

 • Samen met client leadership en strategie maak je onderzoek een integraal onderdeel van onze data gedreven manier van werken.
 • Adverteerders adviseren over onderzoek en media
 • Opzetten, begeleiden, analyseren en rapporteren van (communicatie-effect) onderzoek
 • Onderhouden van contacten met onderzoeksbureaus
 • Meehelpen met new business trajecten
 • Samen met strategie weet je nog meer lokale inzichten te vergaren uit onze hoogstaande en unieke Meaningful Brands en Meaningful Media onderzoeken.
 • Analyseren en rapporteren van gegevens uit diverse (algemene) media onderzoeken en onze internationale onderzoeksproducten en tools
 • Volgen van ontwikkelingen in de marktsegmenten van klanten, informatie met betrekking tot de effectiviteit van media en consumenten trends verzamelen

 

Wie zoeken we?

 • Je hebt een passie voor onderzoek en 8 tot 15 jaar ervaring met communicatie- en mediaonderzoek aan klant-, exploitant- of bureau zijde. Je weet dus wat het is om onderzoeksvragen aan te nemen, onderzoeksprogramma’s te ontwerpen en voorstellen te schrijven.
 • Je hebt diepgaande kennis van en ervaring met statistiek, analysetechnieken en kwantitatief onderzoek. Denk aan onderzoek studies op het gebied van segmentatie, merktracking, klantervaring, productontwikkeling (concepting), enz. Kennis en ervaring van kwalitatief onderzoek is een voordeel.
 • Je haalt plezier uit het samenwerken met anderen en het coachen en begeleiden van je (Research) collega's. Samen naar een hoger plan is wat jij voor ogen hebt. Je bent iemand die onderzoek hoger op de agenda krijgt en daarmee het team en de rol van onderzoek laat groeien.
 • Je bent zelfstandig, proactief, analytisch, communicatief, kritisch naar jezelf en anderen, geeft het goede voorbeeld, motiveert en ontwikkeld.  
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO (communicatie, marketing, economie) opleiding
 • Hoge gebruikerskennis van SPSS, Excel en PowerPoint
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift 

 

Waarom je hier wil werken?

We zijn verhuisd naar een prachtig licht kantoor met uitzicht over het water in de bruisende Houthavens. Havas Lemz en Havas Media vormen samen de Havas Village, een combinatie van media en creatie. Mede hierdoor dus een hele inspirerende en creatieve omgeving met ontzettend veel leuke en diverse collega's!

Behalve keihard werken voor mooie merken, is er ook tijd voor borrels op ons dakterras en boottochtjes met onze klanten en partners. Lunchen doen we samen in de kantine en is geheel verzorgd. Zoals je begrijpt geldt dit helaas niet tijdens de COVID-19 crisis vanwege de corona maatregelen. Je krijgt 25 vakantiedagen, we betalen 2/3 van je pensioen, een marktconform salaris en we hebben een variabele bonus. 

Sollicitatieprocedure

Geen ingewikkelde en langdradige motivatiebrieven: solliciteren kan door 4 vragen te beantwoorden en je cv te sturen! Solliciteer hier.

www.havasmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie