[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een People & Culture Director
05-07-2022 09:12:24 | Door: Pie Kamau | hits: 1869 | Tags:

Hearst Netherlands is per direct op zoek naar een:

People & Culture Director

Hearst is een crossmediale uitgever waar 170 medewerkers samen met een extern netwerk van contentmakers, influencers en fotografen werken aan en voor (Internationale) topmerken werken als ELLE, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Women’s Health, Quote, National Geographic, Quest, Men’s Health en Runner’s World. Voor deze merken wordt toonaangevende en hoogwaardige betekenisvolle (branded) content gecreëerd die de doelgroep inspireert en in beweging brengt. Hearst staat voor innoveren, informeren en inspireren en het geloof in lef, plezier, optimisme en positieve verandering.

Hearst Netherlands behoort tot Hearst Corporation met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief in 150 landen. Er is een intensieve samenwerking op het gebied van onder meer kennis, data en internationale partnerships.

Bij Hearst Netherlands zien we de medewerkers, freelancers en stagiaires als zeer belangrijk en als waardevolle krachten. Hearst streeft dan ook naar een werksituatie waarin zij zich gewaardeerd en thuis voelen en waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen. Om hier de juiste randvoorwaarden voor te scheppen en deze in stand te houden, zoekt Hearst een doortastende en inspirerende

Meer over de uitdaging die je wacht

De People & Culture Director brengt visie, skills, ervaring, enthousiasme en expertise mee die leidt tot het verder vormgeven van de bedrijfscultuur, een eigentijdse toekomstvisie op werk, de betrokkenheid bij en van medewerkers en het duurzaam inzetten en tot groei laten komen van de aanwezige talenten in de organisatie. Hearst hecht ook veel waarde aan het promoten van diversiteit, gelijkheid en inclusie. Het is een resultaatgerichte en dynamische onderneming met een ‘hands-on·cultuur”. In zo’n setting moet je je thuis voelen. Je staat als het ware in het midden van de organisatie en opereert op basis van verbinding en organisatiesensitiviteit. Je bent een probleemoplosser maar evenzeer iemand die no-nonsens de initiator is van de People & Culturestrategie. Die behoeft voortdurend scherpte en actualisering maar ook een proactieve aansturing en een adequate executie en opvolging.

Plaats in de organisatie

De People & Culture Director maakt onderdeel uit van het managementteam van Hearst Netherlands en zorgt voor de focus op een zo optimaal mogelijke werkomgeving binnen Hearst. De waarde die Hearst hecht aan haar medewerkers wil Hearst praktisch vertaald zien in een “best place to work” en “people first” cultuur.

Je rapporteert rechtstreeks aan de CEO van Hearst Netherlands en werkt nauw samen met de CFO en HR Operations. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de in-  en externe communicatie en stuurt daartoe de afdeling Communicatie aan (1fte + stagiaire).

Verder bestaat jouw team uit een HR-officer die jou ondersteunt in de uitvoering van je taken. Je fungeert als een strategische partner en vertrouwenspersoon voor de CEO, de leden van het managementteam en de overige leidinggevenden binnen Hearst Netherlands. Voor inspiratie en afstemming heb je overleg met HR-directors van de Hearst ondernemingen in Europa.

Jouw kerntaken

 • Zorgen voor een duidelijke visie, strategie en implementatie van de employee journey, implementeren en bewaken van het pre-, on- en of boarding plan voor medewerkers, freelancers en stagiaires.
 • Definiëren en ontwikkelen van beleid op het gebied van opleiding en (loopbaan) ontwikkeling van leidinggevenden en medewerkers om hen perspectief te bieden en een markt leidende positie in te nemen als organisatie bij medewerkers en klanten.
 • Fungeren als een enthousiaste ambassadeur en communicator van de progressie van de people & culture doelstellingen binnen Hearst Netherlands.
 • Zorgdragen voor adequate in- en externe communicatie waaronder de verdere ontwikkeling van de employer branding.
 • Zorgen voor de opzet van projecten en ondersteuning op het gebied van medewerkers tevredenheid onderzoek, trainingen, opleidingen, coaching, veiligheid op de werkvloer en diversiteit en inclusie.
 • Ontwikkelen en implementeren van een visie, strategie en projecten op het gebied van Work Well, Learn Well en Live Well voor de medewerkers, freelancers en stagiaires.
 • Ontwikkelen van beleid op het gebied van recruitment (‘talent acquisition’) en retentie van talent waaronder het professionaliseren van de communicatie (met de afdeling communicatie) van HR zaken en werkgevers- en arbeidsmarktcommunicatie (‘employer branding’).
 • Samenwerken met Finance en HR operations op het gebied van beloningsfilosofie en –beleid en hybride werken, budgetten voor opleiding en training personeel en de bevordering van vitaliteit en werkgeluk.
 • Creëren van best of class training- en ontwikkelingsprogramma’s en processen voor het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent.

 

Jouw kwaliteiten

 • Een academisch werk- en denkniveau.
 • Sterke affiniteit, kennis en bij voorkeur ervaring in het leiden van de People & Culture Agenda.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden – schriftelijk, verbaal en interpersoonlijk – en het vermogen om de communicatiestijl af te stemmen op verschillende doelgroepen. Het vermogen om anderen op uiteenlopende niveaus in de organisatie te overtuigen maar ook om te luisteren. Iemand met een onderbouwde visie, geen ‘zender’ maar iemand die erin excelleert om relaties te onderhouden en waar nodig constructief uit te dagen (hard op de inhoud, zacht op de persoon).
 • Bewezen staat van dienst in het opbouwen en onderhouden van goede relaties met interne en externe stakeholders en het creëren van partnerships met collega’s om de gewenste resultaten te bereiken.
 • Het vermogen om initiatieven te stimuleren in een ‘lean and mean’ cultuur en organisatie en ook zelf de handen uit de mouwen te steken om de gewenste resultaten te behalen.
 • Cijfermatig onderlegd, intellectueel robuust, sterke coachingsvaardigheden en bewezen leiderschap.

 

Belangstelling of meer informatie?

Neem dan contact op met Rob van den Berg, telefoon 06-23985266, of email rvdberg@hrtransfer.nl.

www.hearst.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie