[Vacatures] Initiative zoekt een Strateeg DPC
09-12-2021 16:04:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2124 | Tags:

Initiative is per direct op zoek naar een:

Strateeg DPC

Bij Initiative vinden we het welzijn van onze mensen erg belangrijk. Gaat het met onze mensen goed, dan gaat het met Initiative goed. Daarom stimuleren wij onze mensen om maandelijks een Mental Welness Day op te nemen. Een dag waarbij je bijvoorbeeld geen of heel weinig meetings hebt, de tijd krijgt om een sportklasje extra te doen, iets langer te lunchen. En eindelijk die vak-artikelen te lezen waar je al maanden niet aan toekomt. En dit zonder dat het je een vakantiedag kost. Je (mentale) gezondheid is belangrijk voor jou, en daarmee ook voor ons. Spreekt dat je aan? Lees dan hieronder verder!

De Rijksoverheid communiceert een breed scala aan onderwerpen met verschillende doelgroepen binnen de samenleving, die voor ons allemaal relevant zijn (Milieu, Eenzaamheid, Corona bijvoorbeeld).  En niet zonder succes, onlangs is de Rijksoverheid uitgeroepen tot “Merk van het jaar” bij de 2021 Amma’s. Om die campagnes in goede banen te leiden heeft de Rijksoverheid, de Dienst Publiek en Communicatie (DPC); deze ondersteunt een deel van de departementen en uitvoeringsorganisaties van de Rijksoverheid in de communicatie met publiek en professionals. DPC Campagnemanagement is het expertisecentrum voor campagnes van de Rijksoverheid en adviseert over het effectief inzetten van campagnes bij het realiseren van communicatiedoelen en voert een deel van de campagnes uit als gedelegeerd opdrachtgever

Initiative is de partij die DPC en de nadere opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid helpt met mediastrategie, media-inkoop en -executie. De onderwerpen waar je voor werkt op dit account hebben bijna altijd een (grote) maatschappelijke impact met onderwerpen waar je zelf graag achter staat. Denk bijvoorbeeld aan Alleen Samen, aan de campagne voor Brexit, van A naar Beter, Puur Rookvrij en het Donorregister. Bovendien kun je zelf, met plannen en je input, de campagnes voor Nederland beter maken. Het team dat erop werkt voelt deze verantwoordelijkheid en ziet dat als een motiverende uitdaging.

Wat is de hoofdtaak?

Met betrekking tot vraagstukken van DPC en de Rijksoverheid werk je nauw samen met de DPC, geef je waar nodig advies over de strategie en maak je de juiste mediakeuzes. De strateeg is verantwoordelijk voor het vertalen van inzichten in plannen die aansluiten bij de beleids- en campagne doelstellingen van onze klanten. Jouw focus wordt de portefeuille van DPC Campagnemanagement en de overheid, waarbij je aansluiting blijft houden bij de andere teams van Initiative.

Je kent de laatste trends in media en communicatie. Volgt ontwikkelingen in de wereld op de voet. Jij bént de expert op het gebied van inzicht in de cultuur binnen verschillende doelgroepen en draagt dat elke dag uit. Je staat midden in het leven en snapt wat mensen beweegt; en als je een (sub) cultuur nog niet helemaal snapt weet je hoe je die cultuur moet leren kennen. Bovendien voedt je klanten op mediagebied en periodiek laat je zowel intern als bij de klant zien hoe de wereld er over 5 jaar uitziet.

Kwalificaties

 • Een passie voor communicatie, cultuur, merken en media;
 • Een ster in het vertalen van onderzoek en data naar bruikbare inzichten;
 • Minimaal 8 jaar ervaring in media en communicatie;
 • Ervaring in het maken van mediastrategieën en alles wat daarbij hoort;
 • Actuele en diepgaande kennis van het huidige medialandschap, werking van verschillende mediumtypen en kanalen en het meten van de effectiviteit hiervan.
 • Is een ervaren media-adviseur en heeft kennis van de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van crossmediastrategie, -planning en inkoop.
 • Goede relationele en communicatieve vaardigheden;
 • Een creatieve denker;
 • Passie voor de inhoudelijke uitdagingen van media en communicatie.

 

Waarom bij Initiative werken?

Je bent op zoek naar een plek waar je sneller kunt; je sneller kan ontwikkelen en ook sneller de ruimte krijgt om voorstellen uit te werken die wél het verschil maken. Een klantenpakket dat je uitdaagt. Een team om je heen met de beste, meest gedreven professionals. De ruimte om te denken als een ondernemer, te bouwen aan een bedrijf dat snapt dat ‘the man in the middle’ niet de oplossing is en niet bang is om zichzelf opnieuw uit te vinden. En je kunt bij Initiative vertrouwen op een berg data, tooling en research die je gaat helpen om mooie adverteerders te overtuigen. En, niet onbelangrijk, je werkt voor de allerleukste merken van Nederland. En je komt in een bedrijf waar veel ruimte is voor karakter, waar we voorbij je werkprofiel kijken en ook je weten te vinden als expert op waar je ná je werk goed in bent; of je nu sleutelt aan een oldtimer of de sterren van de hemel kookt elk weekend.

Hoe ziet succes er uit voor zo'n functie?

Je strategieën zijn succesvol: niet alleen lopen klanten met je advies weg, ze leiden ook tot optimale communicatie-effecten. Je wint harten van klanten met het vertrouwen dat je daarmee opbouwt. Wij gaan voor Effies. Jij ook?

Met wie werk je samen?

Met DPC Campagnemanagement; Klantverantwoordelijken, analisten en onderzoekers, mediaspecialisten uit heel Mediabrands
(waar Initiative onderdeel van uitmaakt).

Aan wie rapporteer je? Strategy Lead: Machiel Verkuyl

Wat voor opleiding en achtergrond heb je nodig voor deze functie?

 • Achtergrond in communicatie en/of marketing;
 • HBO+ niveau. Meer dan 8 jaar ervaring.
 • Digitaal zwaargewicht.
 • Onderzoeksachtergrond en overheidservaring een grote pré.

 

Wat zijn persoonlijkheidskenmerken die passen bij deze functie?

Overtuigend; nieuwsgierig, inlevend; analytisch, proactief, geïnteresseerd in het hoe en waarom van mensen, planmatig; creatief; betrouwbaar; inspirerend.

Overige informatie

Weet je niet hoe snel je bij ons langs moet komen om kennis te maken en te praten? Of wil je meer informatie over de functie? Mail Saskia.Koster@mbww.com.

www.initiative.nl
www.ipgmediabrands.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie