[Vacatures] LINDA.nl zoekt een Creatieve social media redacteur
22-04-2022 09:43:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1273 | Tags:

LINDA.nl is per direct op zoek naar een:

Creatieve social media redacteur (fulltime)

Voor LINDA.nl zoeken we een ervaren, creatieve social media redacteur die onder andere het nieuws op onze socials met de juiste toon aan onze doelgroep presenteert. LINDA.nl is dé nieuwssite voor vrouwen, met het nieuws dat je moet weten en nieuwtjes die je wil weten.

Social redacteur LINDA.nl

Op LINDA.nl brengen we dagelijks hét nieuws voor alle vrouwen van Nederland. Aan jou de taak om te zorgen dat deze content ook via social kanalen terechtkomt bij het publiek. In deze functie ligt de focus voornamelijk op Facebook en Instagram. Als social redacteur ben je medeverantwoordelijk voor de social mediastrategie van LINDA.nl en de algehele contentplanning die hierbij komt kijken.

Het algoritme van Instagram en Facebook kent voor jou geen geheimen en je weet hoe je onze social mediakanalen analyseert en de strategie hierop – indien nodig – aanpast. Je plaatst onze artikelen en native posts door op de Facebook-pagina van LINDA., onderhoudt de pagina en stuurt op groei, engagement en clicks. Ook onderhoud je onze Instagram, maak je daarvoor de posts, maak je de lange termijnplannen en bedenk je toffe nieuwe concepten.

Je bent verantwoordelijk voor de doorvertaling van het fysieke blad naar social media en weet hoe je dit aanpakt. Je ontwikkelt contentplannen om het blad maandelijks op de beste manier onder de aandacht te brengen. Daarnaast werk je nauw samen met sales om betaalde samenwerkingen op social media te optimaliseren. Je bent onderdeel van het social team en rapporteert aan de adjunct-hoofdredacteur.

Wie wij zoeken?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding.
 • Je bent altijd op de hoogte van het laatste relevante nieuws voor vrouwen.
 • Je bent op de hoogte van de laatste social trends op het gebied van vormgeving en zorgt dat wij early adaptors zijn.
 • Je krijgt energie van het bedenken van toffe nieuwe social concepten.
 • Je bent gestructureerd en draait je hand niet om voor het maken van contentplanningen en de uitvoer daarvan.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van doelgroepgerichte teksten.
 • Je hebt ervaring met data analyseren en sturen op engagement.
 • Je hebt ervaring met het complete Adobe pakket zoals Photoshop en Premiere.
 • Je hebt goede kennis van Business Manager & Creator Studio
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van LINDA.nl
 • Je schrijft foutloos Nederlands.
 • Je bent op korte termijn fulltime beschikbaar.

 

Je hoeft echt geen blonde vrouw te zijn om bij ons te werken. Wit, zwart; dik, dun; man, vrouw of geen van beiden; L, H, B, T, I of een andere letter: je bent hoe dan ook welkom.

LINDA. biedt

We bieden je een inspirerende werkomgeving met leuke en ambitieuze collega’s. Je draagt bij aan het succesvolle merk LINDA. en haalt het beste in jezelf naar boven. Je leert iedere dag weer. Wij zijn gevestigd in Naarden met prachtig uitzicht op de bossen en met voldoende gratis parkeergelegenheid. We organiseren regelmatig (digitale) kennissessies met inspirerende sprekers. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Over LINDA.

Mood for Magazines is het toonaangevende mediabedrijf achter het merk LINDA. Inmiddels is het merk LINDA. uitgegroeid van magazine tot een vooruitstrevend crossmediaal merk met verschillende onderdelen. LINDA.nl bereikt ruim zes miljoen bezoekers per maand via LINDA.nl en de app. Daarnaast bereikt LINDA.nl miljoenen vrouwen via de diverse social-mediakanalen. Het magazine bestaat uit themanummers, de special LINDA.loves en zes keer per jaar LINDA.meiden voor jonge vrouwen tussen 18-25 jaar. LINDA. magazine is met een gemiddelde verkochte oplage van 235 duizend exemplaren per maand de grootste vrouwenglossy van Nederland en bereikt maandelijks 1,2 miljoen mensen.

Mood for Magazines is onderdeel van Talpa Network (o.a. SBS, Net5 en Radio538). Samen hebben we de ambitie het sterkste en leukste vrouwennetwerk van Nederland te worden.

Solliciteer

Mail je cv en motivatie voor 30 april ter attentie van Marije Knevel op solliciteren@linda.nl of solliciteer hier.

www.linda.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie