[Vacatures] LINDA.nl zoekt een Ervaren onderzoeksjournalist
22-04-2022 09:59:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1897 | Tags:

LINDA.nl is per direct op zoek naar een:

Ervaren onderzoeksjournalist

LINDA.nl zoeken op korte termijn een ervaren onderzoeksjournalist met een duidelijke pen. LINDA.nl is dé nieuwssite voor vrouwen, met het nieuws dat je moet weten en nieuwtjes die je wil weten.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag voor hét vrouwennieuwsmerk van Nederland. Je bedenkt en onderzoekt nieuwswaardige verhalen over wat vrouwen raakt. Je brengt misstanden naar buiten, doorbreekt taboes en zorgt voor een maatschappelijk debat met jouw artikel. Daarnaast zal je je focussen op kortlopende en langlopende dossiers.

Je hebt ervaring met verschillende onderzoekstechnieken zoals bronnenonderzoek, het inzetten van je eigen netwerk, Wob etc. Een assessment is onderdeel van de procedure.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een ideeënrijke journalist met meerdere jaren ervaring, liefst bij een nieuwssite.
 • Je hebt een afgeronde HBO journalistiek opleiding.
 • Je hebt doorzettingsvermogen.
 • Je hebt een heldere pen en schrijft foutloos Nederlands.
 • Je weet wat leeft bij onze doelgroep en waar die behoefte aan heeft.
 • Je kunt onder tijdsdruk werken en ook nieuwsberichten oppakken en de LINDA.-toon meegeven.
 • Je beschikt over een breed en stevig eigen netwerk van bronnen en contactpersonen.
 • Je kunt je vastbijten in meerdere dossiers.
 • Je weet precies hoe je correct omgaat met bronvermeldingen.
 • Je hebt online ervaring en kunt werken met een CMS (liefst WordPress) en bent goed in SEO.
 • Je hebt een flexibele instelling.
 • Je kunt jouw journalistieke kennis overdragen aan je collega’s.

 

Wie zijn wij?

Met trots bedenken, maken en verkopen wij dagelijks het LINDA.-merk aan de leukste vrouwen van Nederland (en iedere relatie die hen wil bereiken). Creativiteit en commercie gaan hier hand in hand. Er wordt hard gewerkt en hard gelachen. Je hoeft echt geen blonde vrouw te zijn om bij ons te werken. Wit, zwart; dik, dun; man, vrouw of geen van beiden; L, H, B, T, I, Q, A, P, C: je bent hoe dan ook welkom.

LINDA. biedt

We bieden je een inspirerende werkomgeving met leuke en ambitieuze collega’s. Je draagt bij aan het succesvolle merk LINDA. en haalt het beste in jezelf naar boven. Je leert iedere dag weer. Wij zijn gevestigd in Naarden in een gloednieuw pand met prachtig uitzicht op de bossen met voldoende gratis parkeergelegenheid. We organiseren regelmatig digitale kennissessies tijdens de lunch en nodigen inspirerende externe sprekers uit tijdens de donderdagmiddagborrels die wij eens per zes weken organiseren. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Over LINDA.

Mood for Magazines is het toonaangevende mediabedrijf achter het merk LINDA. Inmiddels is het merk LINDA. uitgegroeid van magazine tot een vooruitstrevend crossmediaal merk met verschillende onderdelen. LINDA.nl bereikt ruim zes miljoen bezoekers per maand via LINDA.nl en de app. Daarnaast bereikt LINDA.nl miljoenen vrouwen via de diverse social-mediakanalen. Het magazine bestaat uit themanummers, de special LINDA.loves en zes keer per jaar LINDA.meiden voor jonge vrouwen tussen 18-25 jaar. LINDA. magazine is met een gemiddelde verkochte oplage van 235 duizend exemplaren per maand de grootste vrouwenglossy van Nederland en bereikt maandelijks 1,2 miljoen mensen.

Mood for Magazines is onderdeel van Talpa Network (o.a. SBS, Net5 en Radio538). Samen hebben we de ambitie het sterkste en leukste vrouwennetwerk van Nederland te worden.

Solliciteer

Mail je motivatie, cv en portfolio naar solliciteren@linda.nl ter attentie van Marije Knevel, hoofdredacteur LINDA.nl of solliciteer hier.

www.linda.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie