[Vacatures] MPG. zoekt een Content manager AH
04-10-2021 13:12:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2621 | Tags:

MPG. is per direct op zoek naar een:

Content manager AH

Met ijzersterke en creatieve content helpen wij merken de dialoog aan te gaan met consumenten of medewerkers. Relevante content voor het juiste moment, met juiste middel en voor de juiste persoon. Maar altijd vanuit de belevingswereld van de consument. Het liefst zo persoonlijk mogelijk om een sterke en duurzame verbinding te maken. Wij werken voor de mooiste A-merken binnen meerdere sectoren, marktsegmenten, branches en niches. Van finance en zorg tot semioverheid, retail en food. Wij ondersteunen hen in het hele crossmedia-communicatietraject: van strategie en concept tot creatie, uitvoering en de evaluatie. We produceren en onderhouden tientallen magazines, websites, apps, events en video’s. Samen met SOCIAL.INC, The Social Club, MPG Concepts en Gicom is MPG. onderdeel van mmmatter: een fullservice- contentnetwerk. Met 100+ specialisten in Amsterdam, Antwerpen en New York, een fotostudio, videostudio en kookstudio hebben we alles in huis om een ‘one-stop-shop’ te zijn voor onze klanten.

MPG. maakt in opdracht van Albert Heijn de content voor het foodplatform Allerhande en voor andere middelen van AH. Het team is verantwoordelijk voor de totale crosschannel-contentproductie. Binnen dit team zijn wij per direct op zoek naar een Content manager AH (32-40 uur).

Wat ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, opstellen en uitvoeren van creatieve en innovatieve crossmediale contentplannen voor onze klant Albert Heijn op basis van briefings en KPI’s. Van het schrijven van heldere debriefs tot en met de uitvoering en coördinatie van de crossmediale dagelijkse producties van multidisciplinaire contentmakers. Je creeert zelf ook (commerciële) copy voor verschillende mediakanalen. Je werkt daarbij nauw samen verschillende specialistische teams op gebied van o.a. digital, data, vorm, beeld en video. Je bewaakt de kwaliteit van de in- en output van het team en stuurt hen bij waar nodig. Je overlegt met de klant over de de redactionele inhoud en focus. Je rapporteert aan de client content director (CCD) met wie je in de volle breedte meedenkt en je stuurt de project manager functioneel aan.

Jouw taken

 • Initieert, denkt en creëert mee en vertaalt het overall concept van de klant naar de juiste crossmediale content en media;
 • Schrijft scherpe briefings voor het (freelance) contentteam en voert de inhoudelijke crossemediale regie over inhoud, vorm en beeld;
 • Ontwikkelt onderwerpen tot heldere content en is ervaren in het schrijven en redigeren van creatieve copy en het uitzetten en beoordelen van andere vormen van content (video, podcasts, illustraties, animaties, etc.);
 • Is in staat om commerciële teksten te schrijven (o.a. direct mailings) en heeft ervaring met werken in CMS;
 • Is goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen in het speelveld van contentmarketing, klanten en de doelgroep.
 • Heeft ervaring met werken volgens een contentcyclus (planning, ontwikkeling, beheer, analyse, evaluatie, behoud);
 • Bewaakt kwaliteit, planning en budget. Stuurt bij waar nodig;
 • Beoordeelt content op aansluiting op klantstrategie en geschiktheid voor het middel;
 • Optimaliseert bestaande content op basis van analyse en dashboarding en beschikt over SEO-kennis.
 • Onderhoudt het redactioneel inhoudelijke klantcontact en is daarbij is service- en oplossingsgericht en commercieel vaardig;
 • Adviseert de klant proactief op (nieuw) in te zetten (digitale) contentmiddelen;
 • Hebt een sterke affiniteit met, en veel kennis van voeding, en duurzaamheid:
 • Is een gesprekspartner voor verschillende niveaus binnen de organisatie.

 

Wie ben jij?

Je bent een crossmediale denker én doener: denken en creëren vanuit hetgeen we willen bereiken bij en vertellen aan de doelgroep. Dit vertaal je vervolgens door naar de meest geschikte kanalen. Daarbij ben je een echte servicegerichte teamplayer met commercieel inzicht, die altijd kwaliteit levert. Je hebt een transitie gedreven mindset, bent communicatief, creatief en innovatief. Verder kun je goed omgaan met veranderingen en deadlines. Je blijft rustig in een stresssituatie: je weet het overzicht te bewaken en blijft in oplossingen denken.

Hoe pas jij in ons team?

 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een crossmediale editorial functie;
 • Je hebt minstens twee jaar ervaring als manager;
 • Je hebt een diploma hbo+ (journalistiek/communicatie/nieuwe media) op zak;
 • Je bent ervaren in het creëren van creatieve crossmediale content;
 • Je voelt je prettig als gatekeeper, verbinder en acteert vanuit wisselende rollen;
 • Uiteraard heb je aantoonbare affiniteit met het maken van creatieve content en ben je op de hoogte van trends en ontwikkelingen in het speelveld van crossmediale contentmarketing en de digitale transitie.

 

Hoe is het om te werken voor MPG.?

Je gaat werken voor een opdrachtgever die gelooft in de waarde van content, in een team van betrokken en gedreven collega’s waarin creativiteit, strategie en media samenkomen. Uiteraard bieden we bij de functie passende arbeidsvoorwaarden. We drinken echt goede koffie (of thee) en organiseren gedenkwaardige kerstfeesten en borrels. En je hebt, als je wilt, kookloze avonden: wat overdag door onze collega’s voor Allerhande wordt gekookt in onze eigen keuken, neem jij ‘s avonds mee naar huis. Hoe leuk is dat?

Is dit jouw droombaan?

Denk je: ‘Ja, dit ben ik en dit wil ik’? Solliciteer dan direct! Mail je cv met motivatiebrief naar hrm@mpg.today onder vermelding van Content manager AH / voor- en achternaam. Wie weet drinken wij snel een kop koffie. De sluitingsdatum is vrijdag 7 oktober 2021.

www.mpg.today

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie