[Vacatures] MPG. zoekt een Webredacteur
08-11-2021 12:08:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2398 | Tags:

MPG. is per direct op zoek naar een:

Webredacteur

Met ijzersterke en creatieve content helpen wij merken de dialoog aan te gaan met consumenten of medewerkers. Relevante content voor het juiste moment, met het juiste middel en voor de juiste persoon. Maar altijd vanuit de belevingswereld van de consument. Het liefst zo persoonlijk mogelijk om een sterke en duurzame verbinding te maken. Wij werken voor de mooiste A-merken binnen meerdere sectoren, marktsegmenten, branches en niches. Van finance en zorg tot semioverheid, retail en food. Wij ondersteunen hen in het hele crossmedia-communicatietraject: van strategie en concept tot creatie, uitvoering en de evaluatie. We produceren en onderhouden tientallen magazines, websites, apps, events en video’s. Samen met SOCIAL.INC, The Social Club, MPG Concepts en Gicom is MPG. onderdeel van Mmmatter: een fullservice-contentnetwerk. Met 100+ specialisten in Amsterdam, Antwerpen en New York, en een foto-, video- en kookstudio hebben we alles in huis om een ‘one-stop-shop’ te zijn voor onze klanten. MPG. maakt in opdracht van Albert Heijn de content voor het digitale foodplatform Allerhande en voor andere kanalen van AH. Het team is verantwoordelijk voor de totale crosschannel-contentproductie: online, print, video, fotografie en animaties. Voor dit Allerhande-team zijn wij op zoek naar een webredacteur m/v (32-40 uur)

Doel van je werk

Je bent medeverantwoordelijk voor het produceren, analyseren, optimaliseren en coördineren van digitale content voor Allerhande binnen de door de klant gewenste redactionele richtlijnen. Het doel? Hoge kwaliteit content continu optimaliseren en daarmee de verschillende kanalen laten groeien.

Wat ga jij doen

Je schrijft, redigeert, publiceert en optimaliseert (SEO-)content voor de website, app en social media van Allerhande. Van een artikel over wijn tot een top 10-lijstje met de best bekeken ovenschotels. Daarnaast controleer je videoscripts en beoordeel je videocontent. Je schrijft trendrapportages en interpreteert en analyseert dashboardstatistieken van website en ‘social’ kanalen.

De uitkomst koppel je terug aan je leidinggevende, met wie je meedenkt over nieuwe, verrassende Allerhande-content. Een nieuw videoformat voor YouTube? Pakkende copy voor Instagram? Van jou verwachten we veel innovatieve ideeën! Soms zet je jouw kennis en ervaring ook in voor andere klanten van MPG.

Wie ben jij?

Je bent iemand die van structuur houdt, maar toch zeer flexibel inzetbaar is. Naast het creatieve denkwerk ben je niet bang voor keihard productiewerk. Je bent dus creatief, proactief en kunt zelfstandig werken. Omgaan met druk en strakke deadlines is niet iets waar je wakker van ligt. Sterker nog, daar krijg je energie van!

Wat breng je mee?

  • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een soortgelijke functie;
  • Je hebt een diploma hbo journalistiek/communicatie/nieuwe media op zak;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (dat kun je ons laten zien);
  • Werken met een dashboard, keywordtool en diverse CMS’en is voor jou dagelijkse kost;
  • Het beheer, de productie, de analyse en de inrichting van socialmediakanalen, apps en websites is jouw expertise. Je bent daarom op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen;
  • Community management is je niet vreemd en je weet hoe je videoproducties redactioneel voorbereidt.

 

Hoe is het om te werken voor MPG.?

Je gaat werken voor een opdrachtgever die gelooft in de waarde van content, in een team van betrokken en gedreven collega’s, waar creativiteit, strategie en media samenkomen. Uiteraard bieden we bij de functie passende arbeidsvoorwaarden. Je wordt onderdeel van een enthousiast team binnen een snelgroeiend, dynamisch fullservice-bureaunetwerk. We organiseren gedenkwaardige kerstfeesten en borrels. Als je wilt heb je kookloze avonden: wat overdag door onze collega’s voor Allerhande wordt gekookt in onze eigen testkeuken, neem jij ‘s avonds mee naar huis. Hoe leuk is dat?

Is dit jouw droombaan?

Denk je: ja, dit ben ik en dit wil ik? Solliciteer dan direct! Mail je cv met motivatiebrief naar hrm@mpg.today onder vermelding van ‘webredacteur Allerhande’/voor- en achternaam. De sluitingsdatum is vrijdag 12 november 2021.

www.mpg.today

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie