[Vacatures] Mediabrands zoekt een Data Analyst (Marketing Sciences)
19-05-2022 09:20:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1101 | Tags:

Mediabrands is per direct op zoek naar een:

Data Analyst (Marketing Sciences)

Position Summary

Word jij enthousiast van data visualisatie, web analytics en digital marketing? Dan ben jij misschien wel de perfecte nieuwe collega voor ons team! 

Mediabrands Marketing Sciences helpt klanten om slimmere marketingbeslissingen te nemen op basis van data. We groeien hard en zijn een steeds strategischer onderdeel van de klantenteams van alle Mediabrands labels. Vanuit ons team zijn we van huis uit sterk in Consumer Insights, Research en Analytics. Maar ook op het vlak van Data Science oplossingen als Marketing Mix Modelling en Multi Touch Attribution staan we goed op de kaart. Qua dashboarding en Marketing Technology zijn we op een hoog tempo onze ambitieuze plannen aan het uitrollen. Het meetbaar maken en optimaliseren van campagnes op business KPI’s is een belangrijke doelstelling voor álle klanten van Mediabrands. Dit is wat we onder andere mogelijk maken en propageren. Meer over Marketing Sciences: www.marketingsciences.nl.

Key Responsibilities

Onze klanten maken gebruik van talloze platformen om hun marketingactiviteiten in te zetten, waar een walhalla aan data door ontstaat. Tegelijkertijd is die hoeveelheid aan data ook iets waar men regelmatig het overzicht in verliest. 
Jij als Data Analist begrijpt de meerwaarde van de data en weet dit te visualiseren en analyseren zodat onze klanten en collega's het overzicht weer hebben en hier strategische beslissingen op kunnen nemen. Je signaleert kansen in het verrijken van de data en je werkt graag samen met de technische webanalisten om dit meetbaar te maken. 

Ook de samenwerking met andere leden van Marketing Sciences, de labels binnen Mediabrands en product development is cruciaal.
Desired Skills & Experience

Je bent nauwkeurig, creatief en gaat geen data-uitdaging uit de weg. Je bent nieuwsgierig en bent scherp op het testen van de kwaliteit van de data. Efficiëntie is jou met de paplepel ingegoten en je nekharen gaan overeind staan van handmatige oplossingen. Deadlines stellen, maar ook ad-hoc werkzaamheden uitvoeren draai jij je hand niet voor om.

Verder heb je:

  • Hbo - of wo diploma;
  • 0-2 jaar ervaring als Data Analist / Web Analist;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Ervaring met Power BI of andere data visualisatietools;
  • Ervaring met marketing platformen zoals Google Analytics is een pre;
  • Kennis van tagmanagement tools is een pre;
  • Goede beheersing van de Engelse taal is een pre.

 

About Us

Mediabrands is de wereldwijde mediaholding waar alle mediabedrijven van Interpublic Group (NYSE:IPG) onder vallen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 13.000 marketingexperts in dienst in meer dan 130 landen. Diversiteit en inclusiviteit is daarbij prioriteit.

Wij adviseren onze klanten hoe ze media en content op de best mogelijke manier kunnen gebruiken om hen te helpen hun marketing- en communicatiedoelstellingen te bereiken. In Nederland zijn dat full service media en consultancybureaus Initiative en UM, het digital marketingmerk Reprise en het full service social en contentmarketingbureau YUNE. Specialistische labels in Nederland zijn MAGNA (buying en planning), Matterkind (addressable specialisten), Orion (trading & capital), Rapport (OOH-specialisten), Mediabrands Marketing Sciences (data-, onderzoek- en tech specialisten) en ten slotte ontwikkelt bGenius marketingtechnologie. Onze kantoren staan in Amsterdam en Groningen. Mediabrands heeft ‘CHALLENGEN’ in hun DNA zitten. We zijn een bedrijf van Challengers. We zijn niet de grootste, maar we zijn er voor merken en marketeers die verrast, uitgedaagd en geprikkeld willen worden om zodoende niet stil te komen staan. Daarnaast hebben de Mediabrands labels ‘SAMEN’ in hun DNA zitten. Wij zijn één familie, wij vormen één huis. Wij geloven in het feit dat we samen groter en krachtiger zijn en over meer kennis beschikken. Wij zijn ‘The House of Challengers!’

Ben jij wie we zoeken?

Druk op apply en laat hier je CV achter. Heb je liever persoonlijk contact? Mail/ Bel dan naar rachel.passchier@mbww.com/ +316-11253153 of solliciteer hier.

www.ipgmediabrands.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie