[Vacatures] Mediabrands zoekt een Data Strategy Consultant (Marketing Sciences)
28-04-2022 08:52:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2075 | Tags:

Mediabrands is per direct op zoek naar een:

Data Strategy Consultant (Marketing Sciences)

Position Summary

Als Data Strategy Consultant ben je de inhoudelijke linking pin met onze mediabureaus en klanten op het vlak van data en marketing effectiviteit. 

Je bent goed op de hoogte van wat er allemaal hot en happening is op het vlak van marketingdata, marketing technology en de effectiviteit van media en marketingcampagnes. Met die kennis in huis kun je uitstekend signaleren bij onze klanten waar de behoeftes liggen en welke kansen er zijn om ze nog meer te helpen op dit vlak dan we nu doen. Kortom, jij bent de inhoudelijke drijvende kracht om onze klanten te helpen om slimmere marketingbeslissingen te nemen. 

Dit doe je uiteraard met input en hulp van specialisten uit ons team en samen met de klantvertegenwoordigers en strategen bij Initiative, UM, Reprise en Yune. 

Key Responsibilities

Wij zijn Marketing Sciences, het data en marketing effectiveness team van IPG Mediabrands. Vanuit ons team zijn we van huis uit sterk in Consumer Insights, Research en Effectiveness. Maar ook op het vlak van Data Science oplossingen als Marketing Mix Modelling en Multi Touch Attribution staan we goed op de kaart. Qua dashboarding en Marketing Technology (koppelen van databronnen, technische web analytics, CDP’s) zijn we op een hoog tempo onze ambitieuze plannen aan het uitrollen. 

Maar dit alles wordt pas echt concreet en relevant door de rol van de Data Strategy Consultant, want jij denkt niet vanuit onze ‘producten’ maar begint bij de kansen en behoeftes die er liggen bij klanten. Je bent geïnteresseerd in wat er speelt bij een klant en welke knowledge gaps er zijn. Pas daarna koppel je die aan onze diensten, en als je kansen ziet waar we op dit moment nog niet op kunnen inspelen, dan leg je deze neer bij het team met de opdracht om iets te ontwikkelen.
Uiteraard is dit ook een rol waarin je, als je daar enthousiast van wordt, een centrale rol kunt spelen in business development en – hopelijk - het winnen van pitches.

Desired Skills & Experience

 • Je bent verantwoordelijk voor het volledige portfolio van data en marketing effectiviteit richting klanten en richting één van onze mediabureaus;
 • Grote affiniteit met het concreet toepassen van data om slimmer te worden in marketing;
 • Je bent geïnteresseerd in wat er speelt bij een klant en denkt daarbij in concrete oplossingen;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in of rondom media of marketing, bij voorkeur op het gebied van data en/of marketing intelligence;
 • Daarbij kan je achtergrond liggen in data science, marketing technology of insights & effectiveness, maar ook een data savvy mediastrateeg zou goed passen in deze rol.  

 

Wat wij bieden:

 • Een enorm hecht team: je komt in het Marketing Sciences team terecht, wat bestaat uit enthousiaste, ambitieuze maar vooral ook hele hechte collega’s. We hebben teamspirit hoog in het vaandel staan en waarderen innovatieve ideeën enorm. Wat we ook waarderen is een gezellige borrel nu het weer kan of bijkletsen over het weekend. Het gaat dus niet alleen maar om deadlines halen, maar juist ook om plezier te hebben in je werk mét het team;
 • Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheden;
 • Marktconform salaris passend bij jouw ervaring;
 • Werkweek 40 uur, in overleg 32 of 36 uur mogelijk;
 • 26 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband;
 • Flexibele werktijden: Mediabrands is een zeer vooruitstrevend werkgever, er is ruimte voor afwijkende werktijden, (tijdelijk) parttime werken en onbetaald verlof. Zolang dit maar in goed overleg en ruim van tevoren gebeurt.

 

About us

Mediabrands is de wereldwijde mediaholding waar alle mediabedrijven van Interpublic Group (NYSE:IPG) onder vallen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 13.000 marketingexperts in dienst in meer dan 130 landen. Diversiteit en inclusiviteit is daarbij prioriteit.

Wij adviseren onze klanten hoe ze media en content op de best mogelijke manier kunnen gebruiken om hen te helpen hun marketing- en communicatiedoelstellingen te bereiken. In Nederland zijn dat full service media en consultancybureaus Initiative en UM, het digital marketingmerk Reprise en het full service social en contentmarketingbureau YUNE. Specialistische labels in Nederland zijn MAGNA (buying en planning), Matterkind (addressable specialisten), Orion (trading & capital), Rapport (OOH-specialisten), Mediabrands Marketing Sciences (data-, onderzoek- en tech specialisten) en ten slotte ontwikkelt bGenius marketingtechnologie. Onze kantoren staan in Amsterdam en Groningen. Mediabrands heeft ‘CHALLENGEN’ in hun DNA zitten. We zijn een bedrijf van Challengers. We zijn niet de grootste, maar we zijn er voor merken en marketeers die verrast, uitgedaagd en geprikkeld willen worden om zodoende niet stil te komen staan. Daarnaast hebben de Mediabrands labels ‘SAMEN’ in hun DNA zitten. Wij zijn één familie, wij vormen één huis. Wij geloven in het feit dat we samen groter en krachtiger zijn en over meer kennis beschikken. Wij zijn ‘The House of Challengers!’

Ben jij wie we zoeken? Solliciteer hier en laat je CV achter. 

www.ipgmediabrands.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie