[Vacatures] Mediabrands zoekt een Media Performance Analist (Marketing Sciences)
30-06-2022 08:12:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1728 | Tags:

Mediabrands is per direct op zoek naar een:

Media Performance Analist (Marketing Sciences)

Position Summary

De afdeling Marketing Sciences ondersteunt alle Mediabrands labels door advisering (intern én extern) op het gebied kwantitatief en soms kwalitatief onderzoek, data analyse, ROI studies, insights, optimalisatie van media investeringen en op het gebied van databronnen, tools en technologie.

Binnen Mediabrands is de afdeling Marketing Sciences verantwoordelijk voor een optimale middeleninzet van de cliënten van de verschillende bureaus. Marktonderzoek en data-analyse spelen tijdens dit proces een cruciale rol voor het effectief plannen en evalueren van de mediabestedingen van klanten. Wij op zoek naar een ervaren Media Performance Analist (media onderzoeker), die ons team komt versterken op basis van 40 uur per week.

Key Responsibilities

  • Je houdt je bezig met de opzet, begeleiding en rapportage van lopende en nieuwe onderzoeksprojecten c.q. delen daarvan;
  • Het opstellen van een onderzoeksopzet, het ontwikkelen van vragenlijsten, het uitvoeren van statistische analyses in SPSS en rapportage in PowerPoint behoren tot jouw taken;
  • Je kan uitkomsten van onderzoek vertalen naar advies en vindt het leuk om deze te presenteren;
  • Je helpt de collega’s van de verschillende bureaus door het oppakken van ad hoc verzoeken voor data analyse en klantadvies, input voor nieuwsbrieven, bijvoorbeeld.


Bij Marketing Sciences bepalen wij met welke partners wij samenwerken op het gebied van onderzoek, bewaken wij de kwaliteit en de onafhankelijkheid van ons advies. Het is cruciaal dat je weet welke onderzoeksmethodieken er zijn en wat mogelijke pros en cons kunnen zijn. Bij voorkeur heb je ervaring met mediaonderzoek en ben je bekend met de planningssoftware (Pressure, Clear Decisions, Nielsen).

Desired Skills & Experience

  • Een analytisch denkvermogen en cijfermatig inzicht op wo niveau;
  • Ervaring met methoden en technieken voor het van a tot z uitvoeren van (media)onderzoek. Hieronder verstaan we adviseren van onderzoeksmethodiek, opzetten van vragenlijsten, data-analyse en rapportage;
  • Kennis en bovengemiddelde vaardigheden op het gebied van Excel, SPSS en PowerPoint, PowerBI (pre);
  • Een pro-actieve en enthousiaste instelling;
  • Goede sociale en contactuele eigenschappen;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

About Us

Mediabrands Marketing Sciences is hard gegroeid en is een steeds strategischer onderdeel van de klantenteams van de Mediabrands labels. Het vertalen van insights, stellen van hypothesen, begrijpen waar de klant problematiek zit, aanvoelen welke belangen er spelen bij klanten hoort hier allemaal bij. Het meetbaar maken en optimaliseren van campagnes op business KPI’s is een belangrijke doelstelling voor álle klanten van Mediabrands. Dit is wat MSc mogelijk maakt en propageert.

IPG Mediabrands is een mediabedrijf die samen met haar labels, opereert in een snel veranderend medialandschap, met snel veranderende klantbehoeften en evenzo snel veranderende consumenten. Met meer dan 10.500 marketingcommunicatie-, media- en technologiespecialisten in meer dan 130 landen zijn wij een diverse groep van vernieuwers, technologen, ontwerpers, wetenschappers, muzikanten, strategen, kopers, denkers, planners en wiskundigen die zich inzetten voor het bouwen van nieuwe oplossingen voor ‘s werelds beste merken.

Ben jij wie we zoeken? Druk op apply en laat je CV achter. Heb je liever persoonlijk contact? Mail/ Bel dan naar anna.heijning@mbww.com/+31617411572 of solliciteer hier.

www.ipgmediabrands.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie