[Vacatures] Mediahuis zoekt een Branded Content Producer/Writer
26-10-2021 09:56:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5487 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Branded Content Producer/Writer

Met één landelijk dagblad, 9 regionale dagbladen, 44 lokale nieuwsbladen en huis-aan-huiskranten en meer dan 85 digitale platforms bieden wij onze adverteerders het grootste bereik door héél het land en recht in de regio. Bij ons worden adverteerders gezien. Met o.a. de afdelingen Inside Sales, Field Sales, Digital & Agencies en ons creatieve bureau MHX hebben we echt veel in huis. Kom jij ons versterken als Branded Content Producer/Writer? De deur staat open! 

Over onze uitdaging

Als jonge groep met diepe journalistieke wortels weten wij alle doelgroepen te bereiken. Op momenten dat we hun aandacht hebben. Of juist op de momenten dat ze het niet verwachten. Wij zijn MHX en wij brengen verhalen tot leven.  

Wat je gaat doen?

Het Branded Content team van MHX verzorgt alle geschreven branded content-producties voor de titels van Mediahuis. De producties variëren enorm in schaal, karakter en doelstelling. De ene keer maak je een reeks verhalen voor de overheid op De Telegraaf, de andere keer schrijf je over sekstoys op NSMBL en weer een andere keer interview je iemand met een postpartum depressie in VROUW magazine. Lekker afwisselend dus.   

Alle verhalen die je schrijft, zijn betaald door de opdrachtgever. Je werkt dus in dienst van de klant. Tegelijkertijd bewaak je de tone of voice van onze Mediahuis-titels en weet je feilloos wat wel en niet bij onze doelgroep past. Je adviseert de klant daarin en bewaakt de journalistieke aanpak van de merken van Mediahuis.   

Hoe kom ik binnen?

Wij gaan graag in gesprek met een maker van goede content. Een journalistieke opleiding en achtergrond is daarbij gewenst, net als een feilloos taalgevoel en ervaring met grootschalige producties als magazines, bijlages en online platforms. Daarnaast kun je foutloos schrijven en goed met deadlines omgaan. Ook kun je creatieve input leveren tijdens brainstorms voor pitches die we bij MHX omzetten in een content-strategie.   

Of je nu schrijft voor merken als Samsung, Essent of ING of aan een kleinschalige regionale productie werkt, je weet je moeiteloos in te leven in je publiek en hebt altijd de juiste tone of voice te pakken. Je hanteert een journalistieke benadering en weet hoe je moet interviewen en research moet doen. Daarbij denk je verder dan tekst alleen: denken in beeld is een tweede natuur voor je. Je bent goed in plannen, overzicht houden en kunt snel schakelen. Je hebt ervaring met fotografen briefen, samenwerken met designers, hebt oog voor het creatieve totaalplaatje en legt de lat graag steeds een treetje hoger. 

Daarnaast vertaal je samen met het team briefings van adverteerders en bureaus naar succesvolle mediaproducties. Je adviseert de salesmensen die branded content verkopen over de haalbaarheid en de content-strategie. Je draait zelfstandig producties en hebt er geen moeite mee om je tijd te verdelen over meerdere projecten. Voor onze adverteerders ben je een prettig aanspreekpunt en je denkt graag met hen mee. Verder werk je samen met de projectmanagers, mediaplanners, designers en copywriters van MHX en met onze freelancefotografen.        

Dit hebben wij voor jou in huis 

  • Een inspirerende werkplek waar iedereen zich thuis voelt en de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit eigen huis te werken. 
  • Een functie voor minimaal 16 uren per week binnen een klein hecht team 
  • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken. 
  • Doorgroeimogelijkheden binnen een groot huis met sterke merken in Nederland, België, Ierland en Luxemburg. 
  • Een jaarcontract met de intentie om er een van onbepaalde tijd van te maken. 
  • Een thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je vanuit eigen huis werkt. 
  • En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken.

 

Vanzelfsprekend krijg je een uitstekende beloning en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daarbij inbegrepen een laptop en telefoon. We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuze budget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van het Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later. 

Kom binnen!

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via  WhatsApp  of op e-mailadres recruitment@mediahuis.nl.

Interesse? Solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie