[Vacatures] Mediahuis zoekt een Bureauredacteur Nieuwstafel
29-11-2021 13:51:50 | Door: Pie Kamau | hits: 2447 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Bureauredacteur Nieuwstafel

Wij zijn een mediahuis gebouwd op een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek. We zijn als internationale onderneming een jonge groep met diepe wortels en kennen een lange journalistieke traditie. De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland. Een instituut in het medialandschap dat met ruim 50 procent van de Nederlandse bevolking in contact staat. Ben jij klaar om jouw originele ideeën, ongezouten mening en journalistieke ervaring los te laten op een miljoenenpubliek? Dan is dit jouw kans want onze deuren staan open voor een Bureauredacteur Nieuwstafel. 

Ons verhaal, in het kort

De nieuwstafel bevindt zich in het hart van de Telegraaf-redactie. Hier bepalen wij het gesprek en durft De Telegraaf een duidelijke mening te hebben. Binnen dit dynamische team van redacteuren en social media-experts wordt vanuit het laatste nieuws digitale content ontwikkeld voor Telegraaf.nl, maar ook voor de krant. Gevoed vanuit de nieuwsregisseur en jouw netwerk aan informatiebronnen wordt nieuws gemaakt dat dagelijks 50 % van de Nederlandse bevolking bereikt.  

Wat ga je doen?

Als bureauredacteur nieuwstafel bij De Telegraaf heb je van nature een gezonde verslaving aan het op de voet volgen van actueel nieuws. Hierdoor kun je dan ook niet wachten om nieuwsverhalen te schrijven en te verspreiden. In onze missie om 24 uur per dag en 7 dagen per week actueel te zijn ben je in deze rol constant op zoek naar relevant nieuws- en achtergrondartikelen. Bij plotseling opkomend nieuws weet jij direct te schakelen en heb je allesbehalve een 9-5 mentaliteit.  

Gedurende de dag publiceer je jouw nieuws volgens het online first-principe en bouwt dat uit in nauwe samenwerking met je collega-verslaggevers en social media experts. Als jij nieuws brengt, weet je hoe jij dit omtovert tot begrijpelijke nieuwsverhalen van hoge kwaliteit. Ook bij grote tijdsdruk weet jij de snelheid en flexibiliteit te bewaren. Uiteraard toon je initiatief en durf je buiten kaders te denken. Jouw vragen vormen de basis voor het verhaal dat je vertelt.  

Hoe kom ik binnen?

Wij gaan graag in gesprek met een redacteur die buiten kaders weet te denken en gek is op nieuws. Een journalistieke opleiding en/of kennis van de onlinewereld isdaarbijgewenst, net als een feilloos taalgevoel.Daarnaast kun jefoutloosschrijvenengoed met deadlinesomgaan.Ook kun je creatieve input leverenvoor onze social-mediakanalen weet je kansen handig concreet te maken en samenwerken als de beste.  

Dit hebben wij voor jou in huis 

  • Een inspirerende werkplek waar iedereen zich thuis voelt en de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit eigen huis te werken. 
  • Een functie voor 40 uur per week binnen een hecht team.
  • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken.
  • Kans op interne mobiliteit binnen een groot huis met sterke merken in Nederland, België, Ierland en Luxemburg. Een jaarcontract met de intentie om er een van onbepaalde tijd van te maken. 
  • Een thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je vanuit eigen huis werkt. En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken 

 

Vanzelfsprekend krijg je een uitstekende beloning en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daarbij inbegrepen een laptop en telefoon. We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuze budget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van het Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later. 

Mediahuis: één met de samenleving

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.

Kom binnen!

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via WhatsApp of op e-mailadres recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie