[Vacatures] Mediahuis zoekt een Category manager E-commerce
28-04-2022 10:20:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1869 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Category manager E-commerce

Mediahuis E-commerce is het snelst groeiende onderdeel van Mediahuis Nederland. Dat is het resultaat van een ambitieus team en een succesvolle strategie: webshops rondom de grote eigen nieuwsmerken met een uitgekiend aanbod. Succes smaakt naar meer en daarom schaalde in 2021 Mediahuis E-commerce verder op naar de journalistieke titels in het noorden (Mediahuis Noord) en het zuiden (Mediahuis Limburg).Om deze groei nog verder te versnellen, zoeken we ter versterking van het Category Management team een nieuwe collega.  

Ons verhaal in het kort

Onze shops trekken dagelijks duizenden bezoekers. Met ons team van 12 e-commerce experts gaan we voor een zo goed mogelijke klantervaring. Deze ervaring begint natuurlijk bij het aanbod: welke leuke koopjes of inspirerende aanbiedingen weten wij uit te sourcen en voor een zo scherp mogelijke prijs aan te bieden voor de lezers van onze nieuwsmerken. Dit is de kern waar je als category manager dagelijks mee aan de slag gaat. 

Open huis, plek voor jou

We hebben een onstopbare wil om te slagen. Beter gezegd, om elkaar te laten slagen. We gaan je niet eenzijdig uitleggen hoe alles in elkaar moet steken, maar we kunnen je wel aangeven welke uitdagingen er binnen deze functie op je liggen te wachten: 

 • Selectie, selectie en nog een keer selectie: je krijgt dagelijks veel aanbod van onze leveranciers en weet naadloos de pareltjes te selecteren. Ook ben je op de hoogte van de laatste markttrends en bespreek je deze met onze leveranciers.
 • Netwerken (het is net werken!) concreet: sourcen van nieuw assortiment en het aansluiten van nieuwe leveranciers. 
 • Voorspellen: Je bent in staat om een aanbod op de juiste waarde te schatten. Niet omzet is leidend maar wat levert een aanbieding onder aan de streep op als alles is verrekend?
 • Samenwerken met marketing om met de juiste exposure iedere aanbieding maximaal te laten presteren. 

 

Wat op je CV staat

Is belangrijk maar lang niet het enige waar we belang aan hechten. Minstens even belangrijk is de passie voor data en de ervaring in e-commerce. We geloven wel dat bewezen kennis van en ervaring met reporting en dashboarding tools je gaan helpen om op deze plek succesvol te zijn. Je bent verder communicatief sterk, sociaal vaardig, beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en krijgt energie van deadlines. 

Wat neem je mee? 

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau. 
 • Je bent flexibel en geeft graag gevraagd en ongevraagd advies 
 • Je hebt een goed gevoel voor cijfers en ben analytisch ingesteld  
 • Je kan je goed verplaatsen in onze lezers en weet dit om te zetten naar een passend aanbod voor onze shops
 • Enige ervaring met E-commerce en een netwerk binnen onze branche is een pre.

 

Dit hebben wij voor jou in huis 

 • Een inspirerende werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt.
 • Een functie boordevol uitdagingen binnen een inspirerend en ambitieus huis met een nieuwsgierige blik op de wereld. 
 • Toegang tot De Academie, onze binnenhuis universiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken. 
 • Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een goed pensioen en persoonlijk keuzebudget (PKB)) maar ook een laptop en telefoon als je belooft aandacht te houden voor een juiste werk-privébalans. 

 

Mediahuis: één met de samenleving

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.  

Kom binnen!

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus verschijnen. Heb je vragen? Stel ze dan! Bel of WhatsApp, met Bo, onze Recruitment Coördinator. Of mail of solliciteer hier, wat jou uitkomt. 

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie