[Vacatures] Mediahuis zoekt een Content Lead
30-06-2022 08:49:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2046 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Content Lead

Ben jij een ervaren contentmaker en een echte aanpakker? Iemand die voortdurend nieuwe kansen ziet en WANT en OMT naar een hoger level kan tillen? Dan willen we graag je aandacht. Mediahuis is namelijk op zoek naar een Content Lead voor het Tech-cluster. 

Als Content Lead van het Tech-cluster ben je verantwoordelijk voor twee titels: WANT.nl en Onemorething.nl. Samen met de hoofdredacteur van Manners Magazine ben je verantwoordelijk voor het Men & Tech-cluster. Met je team zorg je ervoor dat je de mooiste content maakt. Uiteraard met als doel: door zoveel mogelijk mensen worden gelezen. 

We zijn op zoek naar een ervaren contentmaker die weet hoe de online wereld werkt. Daarnaast zoeken we een leider met visie die in staat is om zijn ideeën ook in de praktijk uit te voeren. Iemand die een onafhankelijke redactie kan leiden en motiveren, maar ook oog heeft voor commercie. 

Wat ga je doen?

In je rol van Content Lead ben je een meewerkend voorman. Je gaat dagelijks op zoek naar toffe verhalen en maakt content voor WANT.nl, Onemorething.nl en indien nodig ook Manners, een titel waar ook nauw mee wordt samengewerkt. Daarnaast ben jij het vaste aanspreekpunt voor WANT en OMT en zorg je ervoor dat het team optimaal presteert en plezier heeft in zijn werk. 

Als Content Lead ben je ook ambassadeur van je titels. Je gaat proactief op zoek naar samenwerkingen met andere Mediahuis-titels, hebt nauw contact met de B2B-afdeling om zo nieuwe klanten binnen te halen en denkt samen met het product-team na over verbeteringen voor de sites. Maar ook buiten Mediahuis ga je op zoek naar nieuwe samenwerkingen en manieren om de titels te laten groeien. 

Je gaat de functie van onze collega Thomas overnemen. Hij vertelt: “Het is onmogelijk om je te vervelen. De functie is enorm divers en daardoor zeer uitdagend. Je denkt na over strategieën, helpt sales om een nieuwe klant binnen te halen, voert voortgangsgesprekken met je team, leidt redactievergaderingen, hebt contact met PR-bureaus, zoekt nieuwe freelancers en schrijft tussendoor ook een aantal parels. En dat soms allemaal op één dag.” 

Wie ben jij?

We gaan heel graag in gesprek met kandidaten die ervaring hebben met het maken van (online) content en het leiden van een team. Wij denken dat minimaal vijf jaar relevante werkervaring waarvan aantoonbare ervaring in een leidinggevende positie je gaat helpen om succesvol te zijn in deze rol. Daarnaast heb jij ervaring met page statistics en data. Oftewel, jij snapt hoe je de performance van de door jouw team gemaakte content kan analyseren en die insights kan gebruiken om nog betere content te maken. Natuurlijk ben je creatief en beschik je over een vlotte pen die foutloos Nederlands schrijft. Verder ben je communicatief vaardig en kun je bruggen slaan tussen verschillende afdelingen. Je ziet kansen en bent in staat om de juiste mensen bij elkaar te brengen. Je legt makkelijk contact en kan snel schakelen tussen verschillende taken en werkzaamheden. 

Dit hebben wij voor jou in huis 

  • Een inspirerende werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar jij je geen moment zal gaan vervelen.
  • Een functie boordevol uitdagingen binnen een ambitieus huis met een nieuwsgierige blik op de wereld voor minimaal 36 uur per week.
  • Een jaarcontract met de intentie om er een van onbepaalde tijd van te maken.
  • Mogelijkheid om zowel thuis te werken als op kantoor Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken.
  • Doorgroeikansen binnen een groot huis met sterke merken in België, Nederland, Ierland, Duitsland en Luxemburg.
  • En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken

 

Vanzelfsprekend krijg je een uitstekende beloning en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daaronder inbegrepen een laptop en telefoon. We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuze budget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later. 

Mediahuis: één met de samenleving  Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.   

Kom binnen!

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag uiterlijk 11 juli 2022 in onze (digitale) brievenbus verschijnen. Heb je vragen? Stel ze dan! Mail Amarins de Boer, Head of Content, via a.de.boer@mediahuis.nl of bel Bo Hilster, onze Recruitment Coördinator (+316 4282 9469). Of mail (recruitment@mediahuis.nl) of solliciteer hier net wat jou uitkomt. 

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie