[Vacatures] Mediahuis zoekt een Design Lead
05-05-2022 09:19:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2080 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Design Lead

Bij Mediahuis Nederland zijn we dagelijks bezig om onze journalistieke producten te verbeteren. Wij geloven in de kracht van journalistiek en relevante media en willen onze gebruikers bedienen met gewilde producten en een optimale klantervaring. Om ons team nog sterker te maken open wij onze deuren voor een Design Lead.  

Wie zijn wij?

De productafdeling van Mediahuis Nederland, waar deze functie deel van uitmaakt, is verantwoordelijk voor de websites en apps van De Telegraaf, Noordhollands Dagblad, IJmuider Courant, Haarlems Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Leidsch Dagblad. De productafdeling bestaat uit technische webanalisten, UX/UI designers, conversiespecialisten, back-end en front-end developers en natuurlijk onze product owners. Samen met de collega’s van de redactie, de b2c en b2b afdeling stellen wij hoge eisen aan onze digitale producten. 

Wat ga je doen?

Als Design lead heb je natuurlijk een heel eigen kijk op ons product, by default denk je in het belang van de gebruiker. Je weet visueel te maken wat onze gebruikers nodig hebben en denkt in flows en wireframes. Met jouw ontwerpoplossingen zorg je ervoor dat onze abonnees nog langer willen blijven en een betere klantervaring hebben. Je werkt altijd op basis van de juiste input; data, kennis van stakeholders en de productstrategie, maar beschikt ook over de creativiteit om verrassend intuïtieve oplossingen uit te werken. Je hebt verstand van UX research en weet als geen ander hoe je onderzoeksresultaten omzet in design optimalisaties.  

Als Design Lead; 

 • Verbeter je onze sites en apps met intuïtieve en onderscheidende designs. 
 • Creëer je designs die aansluiten op de ontwikkelingen in de markt en de klanttevredenheid verhogen. 
 • Optimaliseer je user journeys en flows. 
 • Werk je samen met de product owners in het team en zoek je de juiste balans tussen interne doelen en de wensen van ons gebruikers.  
 • Geef je leiding aan een klein team van designers. 

 

Mediahuis Nederland maakt onderdeel uit van Mediahuis, een snelgroeiend internationaal bedrijf met vestigingen in Ierland, België, Luxemburg en Duitsland. Wij werken zowel binnen als buiten Nederland samen met onze Mediahuis collega’s. Dit geeft je de unieke kans om met peers te sparren over de designs van onze digitale producten.  

Hoe kom je binnen?

Wij gaan graag in gesprek met kandidaten die meerdere jaren ervaring hebben als lead designer. Zo heb jij aantoonbaar (portfolio) producten naar een hoger niveau weten te tillen. Je kan werken met Sketch, Figma, en Zeplin en hebt kennis van onderzoekstechnieken en testmethoden. Daarnaast heb je ervaring met het aansturen van een team en bent gewend om in een agile omgeving te werken. Ervaring met het opzetten en uitbouwen van een design system is zeker een pre. Evenals kennis van media en journalistiek.  

Dit hebben wij voor jou in huis  

 • Een inspirerende werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt.  
 • Een functie boordevol uitdagingen binnen een inspirerend en ambitieus huis met een nieuwsgierige blik op de wereld. 
 • Een jaarcontract met de intentie om er onbepaalde tijd van te maken.  
 • Mogelijkheid om zowel thuis te werken als op kantoor. 
 • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken.  
 • Doorgroeikansen binnen een groot huis met sterke merken in België, Nederland, Ierland, Duitsland en Luxemburg.   
 • En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken   

 

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een goed pensioen en persoonlijk keuzebudget (PKB),maar ook een laptop en telefoon als je belooft aandacht te houden voor een juiste werk-privébalans.   

Mediahuis: één met de samenleving  

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.  

Kom binnen!  

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus verschijnen. Heb je vragen? Stel ze dan! Bel of WhatsApp, met Bo, onze Recruitment Coördinator. Of mail of solliciteer hier, wat jou uitkomt. 

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie