[Vacatures] Mediahuis zoekt een Eindredacteur
17-03-2022 08:33:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1325 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Eindredacteur

Wij zijn een mediahuis gebouwd op een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek. We zijn als internationale onderneming een jonge groep met diepe wortels en kennen een lange journalistieke traditie. De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland. Een instituut in het medialandschap dat met ruim 50 procent van de Nederlandse bevolking in contact staat. Volg je het nieuws op de voet? En ben jij een geboren eindredacteur? Dan is dit je kans om te werken bij het meest spraakmakende mediabedrijf van Nederland.

Wat ga je doen?

Een eindredacteur werkt voornamelijk voor print, maar online ervaring is zeker een pré. Je maakt ’s avonds in een team de best mogelijke nieuwspagina's van de krant en het portaal. Dat betekent dat je naast het algemene nieuws ook andere onderwerpen op de voet volgt. Denk daarbij aan sport, showbizz etc.  

Je hebt steeds contact met onze journalisten, bureauredacteuren, fotografen en de collega’s van de afdeling vormgeving. Zo ben je actief bezig om het nieuws te bepalen. Je analyseert en controleert onze content op taal- en spelfouten en past deze aan waar nodig. Verder ben je bezig met het maken en bedenken van passende kop- en introductieteksten.

Eindredactiediensten zijn voornamelijk in de middag/avond en uiteraard de weekenden. In overleg worden de roosters bepaald.

Hoe kom ik binnen?

Wij zoeken een eindredacteur met een feilloos taalgevoel die gek is op nieuws. Je werkt snel en punctueel, bent stressbestendig en weet goed met deadlines om te gaan. Daarnaast verzin je creatieve invalshoeken om het nieuws te verspreiden. Je bent resultaatgericht en maakt onze producties nog beter. Wij denken dat een journalistieke opleiding en/of 3-5 jaar relevante werkervaring je daarbij gaat helpen. Vanzelfsprekend heb je een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift. 

Dit hebben wij voor jou in huis 

  • Een inspirerende werkplek waar iedereen zich thuis voelt en de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit eigen huis te werken. 
  • Een functie voor 40 uur per week binnen een hecht team.
  • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken.
  • Kans op interne mobiliteit binnen een groot huis met sterke merken in Nederland, België, Ierland en Luxemburg. Een jaarcontract met de intentie om er een van onbepaalde tijd van te maken. 
  • Een thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je vanuit eigen huis werkt. En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken 

 

Vanzelfsprekend krijg je een uitstekende beloning en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daarbij inbegrepen een laptop en telefoon. We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuze budget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van het Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later. 

Mediahuis: één met de samenleving

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen. 

Kom binnen!

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus verschijnen. Heb je vragen? Stel ze dan! Bel of WhatsApp, met Bo, onze Recruitment Coördinator. Of mail. Wat jou uitkomt. Solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie