[Vacatures] Mediahuis zoekt een Financial Reporting Analyst
30-06-2022 08:30:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1325 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Financial Reporting Analyst

Mediahuis brengt als uitgever van bekende merken als De Telegraaf, VROUW, Privé, Dumpert, Autovisie en een aantal regionale krantentitels mensen en verhalen samen op basis van een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek. We zijn er voor onze honderdduizenden abonnees maar ook voor het nieuwe publiek dat ons steeds vaker weet te vinden via onze online kanalen met steeds meer digitale nieuwsproducten. En we hebben ambitie. Om onze strategische doelen te behalen en ons huis een gezonde en duurzame financiële basis te geven openen wij dit keer onze deuren voor een Financial Reporting Analyst.

Wat ga je doen?

Als Financial Reporting Analyst zorg jij ervoor dat onze cijfers iedere maand weer kloppen. Een hoge kwaliteit van financiële verslaglegging is immers belangrijk. Je draagt zorg voor de beoordeling van de cijfers van onze financiële administratie en je wilt je verdiepen in complexere accounting- en taxvraagstukken. Verder kijk je met een kritische blik naar onze verlies- en winstrekening en balans en adviseer je over financiële risico’s en optimalisaties. Dit doe je samen met je collega’s van Finance, zonder samenwerking geen succes. En weet je ons als digital native te verrassen met IT-optimalisaties en groei in ons data gedreven werken? Dan is dat een pre!

In deze rol zit je dicht op het vuur, je rapporteert aan de Senior Finance Manager en hebt vanuit je afdeling een directe rapportagelijn naar de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is zeer geïnteresseerd in de financiële rapportages en analyses van jouw afdeling. Natuurlijk ben jij een belangrijke speler in de totstandkoming van deze producten. Producten die je maakt samen met je collega’s, zoals bijvoorbeeld onze financiële maandrapportage en de estimate- en begrotingspresentaties van ons huis. Inzake een aantal rapportages c.q. producten heb je ook echt de eindverantwoordelijkheid, zoals bijvoorbeeld het kasstroomoverzicht, de vennootschappelijke jaarrekeningen van onze dochters en de berekening van onze vennootschapsbelasting. Voor de tax werkzaamheden krijg je overigens hulp van onze Tax Manager. Daarnaast zul je ook actief betrokken zijn bij de jaarlijkse accountantscontrole.

Kortom: Je komt terecht in een afwisselende en uitdagende rol binnen ons huis en gaat je met hulp van je collega’s gegarandeerd ontwikkelen tot een stevige en volwassen financial.

Wie ben jij?

Voor deze vacature verwelkomen we graag een nieuwsgierige en ambitieuze financial die een drive heeft om ons iedere dag te verrassen met nog betere dienstverlening. Je analytische kwaliteiten en oordeelsvorming zijn uitmuntend. Verder werk je op een natuurlijke en prettige manier samen met collega’s en geniet je ervan om samen met hen mooie resultaten neer te zetten. Je bent mensgericht en betrokken, maar ook consequent en daadkrachtig. Belangrijk is dat je kwaliteitsstandaarden hoog zijn, dat je een proactieve houding hebt, je goed vooruit denkt en dat je je echt verantwoordelijkheid voelt voor het succes van de afdeling. Indien nodig doe je een stapje erbij waarbij we een goede werk/privé balans uiteraard niet uit het oog verliezen. We geloven dat een afgeronde financiële HBO/WO opleiding, aangevuld met minimaal 2 jaar ervaring in een financiële functie je gaat helpen om op deze plek succesvol te zijn.

Dit hebben wij voor jou in huis  

  • Een inspirerende werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar jij je geen moment zal gaan vervelen.
  • Een functie boordevol uitdagingen binnen een ambitieus huis met een nieuwsgierige blik op de wereld voor 32-40 uur per week. 
  • Een jaarcontract met de intentie om er een van onbepaalde tijd van te maken.
  • Young Mediahuis met diverse uitjes (onder andere een reis naar het buitenland), cursussen en workshops.
  • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken. 
  • Doorgroeikansen binnen een groot huis met sterke merken in België, Nederland, Ierland, Duitsland en Luxemburg. 
  • En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken. 

 

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waar onder een goed pensioen en persoonlijk keuzebudget), maar ook een laptop en telefoon.

Kom binnen!  

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus verschijnen. Heb je vragen? Stel ze dan! Bel of WhatsApp, met Bo Hilster, onze Recruitment Coördinator of mail of solliciteer hier wat jou uitkomt. 

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie