[Vacatures] Mediahuis zoekt een Freelance correspondent Afrika
26-05-2022 09:36:47 | Door: Pie Kamau | hits: 1763 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Freelance correspondent Afrika 

Het is ons hart, waar we groot in zijn geworden. Mensen en verhalen samenbrengen. Met De Telegraaf hebben wij hier bij Mediahuis een van de belangrijkste mediamerken van Nederland in huis en brengen we nieuws. Via papier en digitaal. Vanuit een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek brengen we 24 uur per dag nieuws uit binnen-en buitenland en achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment. Volg jij straks voor ons het nieuws als freelance correspondent Afrika? Kom binnen! 

Wat ga je doen

Met ruim 1,3 miljard mensen is Afrika na Azië het continent met de meeste inwoners.  Met 54 landen, een ongekende diversiteit en veel diverse cultuur kun je een heel leven over het continent schrijven.  Van ernstige droogte tot aan wilde varianten van het poliovirus en de strijd tegen het coronavirus. Als journalist volg je met een open blik de ontwikkelingen en weet je als geen ander gecompliceerde zaken toegankelijk te maken voor een groot publiek. In duidelijke taal, dichtbij de lezer. Een uitdaging voor zo’n divers en groot continent als Afrika.  

Als allrounder breng je het nieuws niet alleen in de vorm van nieuwsberichten maar verzorg je ook analyses, achtergrondverhalen en reportages maar kun je ook een column schrijven, een video maken voor Telegraaf tv of je commentaar geven in een van onze podcasts. Daarbij werk je nauw samen met onze buitenlandredactie in Amsterdam. 

Hoe kom je binnen

Wij gaan voor deze freelancepositie graag in gesprek met journalisten, correspondenten en verslaggevers die hun hart zijn verloren aan Afrika en die minimaal 2 jaar ervaring hebben met dagelijkse nieuwsgaring. Vanuit een diepe kennis van en passie voor Afrika beschik je inmiddels over een breed netwerk daar in het tweede grootste continent van de wereld. Je bent gericht op het nieuws, gedreven, ondernemen, creatief en bent bij voorkeur gevestigd in Zuid-Afrika of Kenia. 

Dit hebben wij voor jou in huis 

  • Een afwisselende baan met net zo veel vrijheid als verantwoordelijkheid en een goed team achter je.
  • Een rechtstreekse overeenkomst dankzij de aanwezigheid van onze eigen inhuurdesk.

 

Kom binnen! 

Zou ons huis jouw nieuwe bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie voorzien van een korte motivatie en informatie over je beschikbaarheid en uur/dagtarief heel graag in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel (06-12459239), Whatsapp of mail  met Roy. Voor vragen over de functie en het leven en werken als correspondent neem contact op met buitenlandcoördinator Frank van Vliet f.van.vliet@telegraaf.nl De keuze is reuze. Solliciteer hier

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie