[Vacatures] Mediahuis zoekt een Journalist onlineredactie
22-11-2021 12:47:09 | Door: Pie Kamau | hits: 5819 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Journalist onlineredactie

De regionale dagbladen van Mediahuis zijn een nauwe samenwerking tussen vijf regionale titels: Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant. Gezamenlijk zijn zij goed voor 173.000 abonnees. Dat aantal groeit. Met vijf websites en nieuwsapps worden wekelijks een miljoen nieuwsconsumenten bereikt. Dat doen we vanuit negen kantoren in Noord- en Zuid-Holland en met 180 journalisten, honderden freelancers en straks wellicht met jou. Want onze deuren staan open voor een journalist onlineredactie.

Wat ga je doen?

Als journalist bij de onlineredactie heb je een afwisselende baan in een leuk en dynamisch team. Je volgt het nieuws op het moment dat het gebeurt en vertaalt het naar de behoeften van regionale websites. Je zet producties van de honderden collega’s goed neer op de websites, apps, sociale media, nieuwsbrieven, pushberichten en in podcast. De onlineredactie helpt daarnaast verslaggevers met het mooi presenteren van artikelen. Je houdt je ook bezig met nieuwe ontwikkelingen voor sites en apps. Je hebt een grote mate van vrijheid waar je werkt: afwisselend thuis, op de centrale redactie in Amsterdam of op een van de regioredacties, en je bent bereid om geregeld avonddiensten en weekenddiensten te draaien.

Wie ben jij?

  • Je bent een gedreven, nieuwsgierige journalist met een uitstekende neus voor nieuws
  • Je hebt bij voorkeur ervaring bij een onlineredactie of nieuwswebsite
  • Je bent creatief en kunt tijdens een werkdag snel schakelen
  • Je bezit een flexibele geest, durft beslissingen te nemen en werkt graag in een team
  • Je bent zeer goed thuis in de digitale wereld en bent vaardig met data en sociale media
  • Je hebt minimaal een opleiding op hbo-niveau

 

Dit hebben wij voor jou in huis

  • Een inspirerende werkplek binnen een bedrijf dat onvoorwaardelijk gelooft in onafhankelijke journalistiek.
  • Een jaarcontract voor 0,8 FTE met de mogelijkheid tot verlenging.
  • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten te ontwikkelen, of te ontdekken.
  • Kans op interne mobiliteit binnen Mediahuis, met sterke merken in Nederland, België, Duitsland, Ierland en Luxemburg.

 

Vanzelfsprekend krijg je een goede beloning conform de cao van het Uitgeverijbedrijf en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daarbij inbegrepen een laptop, telefoon en een thuiswerkvergoeding (indien van toepassing). We geven je graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuzebudget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van het Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later.

Kom binnen!

We zien je sollicitatie graag in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via WhatsApp of op e-mailadres recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie