[Vacatures] Mediahuis zoekt een Onderzoeksjournalist Noordhollands Dagblad/Alkmaarsche Courant
16-06-2022 10:10:00 | Door: Pie Kamau | hits: 3059 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Onderzoeksjournalist Noordhollands Dagblad/Alkmaarsche Courant

De regionale dagbladen van Mediahuis zijn een nauwe samenwerking tussen vijf regionale titels: Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant. Gezamenlijk zijn zij goed voor 173.000 abonnees. Dat aantal groeit. Met vijf websites en nieuwsapps worden wekelijks een miljoen nieuwsconsumenten bereikt. Dat doen we vanuit negen kantoren in Noord- en Zuid-Holland en met 180 journalisten, honderden freelancers en straks wellicht met jou. Voor onze vijf titels zijn we op zoek naar een onderzoeksjournalist.

Wat ga je doen?

Je zult werkzaam zijn op de redactie van het Noordhollands Dagblad in Alkmaar en schrijven over thema’s die voor deze regio’s relevant zijn, zoals economie, wonen, gezondheidszorg, tech, onderwijs of duurzaamheid. Hier doe je onderzoek en maak je nieuws en reportages. Je wordt lid van onze onderzoeksgroep, tien journalisten verspreid over onze regio’s die zich ongeveer de helft van hun tijd bezighouden met onderzoek en die geregeld met elkaar in contact staan en elkaar ondersteunen. Soms werken we ook in duo’s. Je krijgt komend jaar ook de kans om trainingen te volgen om beter te worden in je vak.

Wie ben jij?

 • Jij bent een gedreven, nieuwsgierige verslaggever met een grote liefde voor lokaal en regionaal nieuws.
 • Je hebt een opleiding journalistiek afgerond op hbo/wetenschappelijk niveau of minimaal drie jaar relevante journalistieke ervaring
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met datajournalistiek
 • Je wilt je specialiseren in onderzoeksjournalistiek en zit vol goede en originele ideeën
 • Je bent iemand die kritische vragen stelt, kwesties wil uitzoeken en onthullen, je hebt een brede blik op de maatschappij
 • Je bent creatief, je hebt een neus voor een goed verhaal, je hebt een goede pen en denkt mee over digitale vertelvormen
 • Je bezit een flexibele geest, durft standpunten in te nemen en werkt graag in een team

 

Dit hebben wij voor jou in huis

 • Een inspirerende werkplek binnen een huis dat gebouwd is op een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek.
 • Een jaarcontract voor 38 uren per week met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een deel van de werkzaamheden kan vanuit huis worden verricht.
 • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten te ontwikkelen, of te ontdekken.
 • Kans op interne mobiliteit binnen een groot huis met sterke merken in Nederland, België, Ierland en Luxemburg.

 

Vanzelfsprekend krijg je een goede beloning conform de cao van het Uitgeverijbedrijf en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daarbij inbegrepen een laptop, telefoon en een thuiswerkvergoeding (indien van toepassing). We geven je graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuzebudget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van het Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later.

Kom binnen!

We zien je sollicitatie - motivatie, CV en drie stukken waar je trots op bent - graag voor 2 juli in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze dan gerust! Bel of WhatsApp, (+31642829469)met Bo, onze Recruitment Coördinator. Of mail recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier, wat jou uitkomt. 

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie