[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redacteur Buitenland
12-05-2022 10:08:19 | Door: Pie Kamau | hits: 1731 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Redacteur Buitenland

De Nieuwstafel bevindt zich in het hart van de Telegraaf-redactie. Hier bepalen wij het gesprek en durft De Telegraaf een duidelijke mening te hebben. Binnen dit dynamische team van redacteuren en social media-experts wordt vanuit het laatste nieuws digitale content ontwikkeld voor Telegraaf.nl, maar ook voor de krant. Gevoed vanuit de nieuwsregisseur en jouw netwerk aan informatiebronnen wordt nieuws gemaakt dat dagelijks 50 % van de Nederlandse bevolking bereikt. Volg jij het nieuws op de voet en ben jij klaar voor een uitdagende baan waarin de wereld je werkterrein is? Dan is dit je kans! Wij openen graag onze deuren voor een Redacteur Buitenland.

Wat ga je doen?

Als Redacteur Buitenland schijf of redigeer je verhalen gericht op het buitenland voor zowel de papier- als de onlineversie van de krant. Je kunt je goed inleven in de doelgroep van de Telegraaf en weet het nieuws op waarde te schatten. Daarbij kun je zowel harde nieuwsberichten schrijven als een gedegen achtergrondverhaal of rapportage. Door jouw open blik op de wereld, kun je verbanden leggen en het nieuws duiden. Je durft keuzes te maken en bent verantwoordelijk voor de pagina’s die je maakt en opmaakt. Uiteraard draag je ideeën aan en doe je je research zorgvuldig.

Gedurende de dag onderhoud je nauw contact met de redacteuren en het correspondentennetwerk. Je wordt onderdeel van een team van vier redacteuren die nauw samenwerken en elkaar net zo makkelijk de waarheid vertellen als elkaar stimuleren. Wat je met hen deelt is een passie voor buitenlands nieuws in alle facetten.

Wie ben jij?

Voor deze wereldbaan gaan wij graag in gesprek met kandidaten die echt weten wat er speelt, het nieuws op de voet volgen en niet wakker liggen van een weekend of avond dienst. Wij denken dat minimaal 2 jaar ervaring met dagelijkse nieuwsgaring en een afgeronde journalistieke opleiding je gaat helpen om succesvol te zijn in deze rol. Naast jouw feilloos taalgevoel beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en staat kwaliteit bij jouw voorop.

Dit hebben wij voor jou in huis 

  • Een inspirerende werkplek waar iedereen zich thuis voelt en de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit eigen huis te werken. 
  • Een functie voor 38 uur per week binnen een hecht team.
  • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken.
  • Kans op interne mobiliteit binnen een groot huis met sterke merken in Nederland, België, Ierland en Luxemburg. Een jaarcontract met de intentie om er een van onbepaalde tijd van te maken. 
  • Een thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je vanuit eigen huis werkt. En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken 

 

Vanzelfsprekend krijg je een uitstekende beloning en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daarbij inbegrepen een laptop en telefoon. We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuze budget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van het Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later. 

Mediahuis: één met de samenleving 

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen. 

Kom binnen!  
Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via WhatsApp of op e-mailadres recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier, wat jou uitkomt. 

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie