[Vacatures] Mediahuis zoekt een Senior Strateeg
23-12-2021 08:04:35 | Door: Pie Kamau | hits: 2289 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Senior Strateeg

Bij Wayne Parker Kent zoeken we een senior strateeg om ons team te versterken. 

Wat doet Wayne Parker Kent eigenlijk? 

Wij maken content voor merken. Geen content die je moet zien, maar content die je wilt zien. Content waar je op zit te wachten. Van (online) video’s en podcasts tot social content en platformen vol SEO-artikelen. En we helpen onze klanten met branding en advertising. Tv-commercials, socials ads, dat werk.  

Hoe pakken jullie dat aan?

Laten we een klein verhaaltje vertellen om dat uit te leggen. Vroeger, nog ver voor corona, waren we online publisher. Dat ging best aardig. We maakten websites en content waar miljoenen mensen op afkwamen. Puur en alleen omdat wij wisten wat mensen wilden zien, lezen of luisteren. Wij begrepen hun behoefte. En dat, beginnen bij de behoefte van je publiek, is nog altijd onze aanpak. Nu helpen we merken op dezelfde manier. We beginnen bij het publiek en bedenken dan pas de content en campagnes. Zit nog een heel sexy model achter waar je als strateeg echt blij van wordt. 

En nu zoeken jullie een...? 

We zoeken een ervaren, allround strateeg. Jij bepaalt de juiste route voor onze klanten en levert het bewijs dat alles ook echt gewerkt heeft. Dankzij al die jaren ervaring heb je verstand van content marketing, branding, advertising en social. Analytisch vermogen en een onstilbare honger naar (marketing)kennis en feitjes zijn een must.  

Even concreet graag. Wat ga ik allemaal doen?

Oke, gaan we. Jij staat aan de basis van het creatieve proces. Dankzij jou worden de vragen en verwachtingen van onze klanten kraakhelder en SMART as f*ck. Daarna gooi je jouw eigen (desk)research in de mix met Joe Pullizi, Byron Sharp en een snufje Godin en vertaal je alle inzichten in de juiste strategie voor de opdracht. Of die richting nou leidt tot een content platform, een kickass campagne, een nieuwe merkpositionering of een social strategie. Jij bewandelt alle wegen en stuurt iedereen de juiste kant op. En met iedereen bedoelen we vooral de creatieven. Jij brieft ze en zorgt dat hun juices gaan stromen. Maar uiteraard laat je ze wel binnen de lijntjes kleuren.   

Met welke mensen werk ik samen? 

Je wordt onderdeel van Team Strategie en werkt nauw samen met onze accountmanagers, projectmanagers en natuurlijk onze creatieve teams. Daarbinnen heeft iedereen zijn eigen specialiteit. Concepting, art, copy, content, video, jongleren, vrijmibo’en. Ze kunnen allemaal wel wat. Vooral dat laatste zijn ze goed in. Wij allemaal wel eigenlijk.  

Om je te helpen een correlatie te zien tussen jezelf en ons bureau: 

 • Je hebt 6 tot 10 jaar ervaring als reclame/ communicatie strateeg aan bureauzijde. 
 • WO-opleidingsniveau is een pré. 
 • Je kan zelfstandig briefings ontleden, onderzoek doen en creatieve teams op weg helpen 
 • Je beschikt over ruime vakkennis op het gebied van reclame, media, marketing en vooral content marketing. 
 • Je bent analytisch maar weet dit te vertalen naar gewone mensen taal. Ingewikkelde zaken simpel uitleggen. 
 • Je staat graag met je poezelige poten in de klei. Meewerken boven alles. 

 

Wat valt er te halen? 

 • De kans om mee te bouwen aan een creatief bureau dat dingen anders doet  
 • Een werkplek in hartje Amsterdam. 
 • Een leuke groep collega’s met een grenzeloze collectieve ambitie (en dorst). 
 • De kans om vette dingen te maken voor merken zoals Samsung, Bacardi en Henkel. 
 • Het stempel van WPK-er. 
 • Een salaris, pensioen en allerlei andere mooie secundaire extra’s. 

 

Solliciteer 

Wil je ons team komen versterken als Senior Strateeg? Dan horen we graag van je! Mail ons een korte motivatie samen met je CV en LinkedIn-profiel en wie weet drinken we binnenkort een (virtueel) bakkie. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via WhatsApp of op e-mailadres recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie