[Vacatures] Mediahuis zoekt een Social media & Content manager
13-01-2022 09:11:36 | Door: Pie Kamau | hits: 1975 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Social media & Content manager

Bij Wayne Parker Kent zoeken we een social media & content manager om ons team te versterken   

Wat doet Wayne Parker Kent eigenlijk?

Wij maken content voor merken. Geen content die je moet zien, maar content die je wilt zien. Content waar je op zit te wachten. Van (online) video’s en podcasts tot social content en platformen vol SEO-artikelen. En we helpen onze klanten met branding en advertising. Tv-commercials, socials ads, dat werk.  

Hoe pakken jullie dat aan? 

Laten we een klein verhaaltje vertellen om dat uit te leggen. Vroeger, nog ver voor corona, waren we online publisher. Dat ging best aardig. We maakten websites en content waar miljoenen mensen op afkwamen. Puur en alleen omdat wij wisten wat mensen wilden zien, lezen of luisteren. Wij begrepen hun behoefte. En dat, beginnen bij de behoefte van je publiek, is nog altijd onze aanpak. Nu helpen we merken op dezelfde manier. We beginnen bij het publiek en bedenken dan pas de content en campagnes. Zit nog een heel sexy model achter waar strategen blij van worden. Als we je uitnodigen voor een gesprek, krijg je die verplicht te zien.  

En nu zoeken jullie een…? 

Wij zoeken een social media & content manager die gaat werken voor één van onze grootste klanten. Voor deze klant gaan we een omvangrijk, digitaal contentplatform lanceren. Vol SEO-artikelen, video’s en lifestyle content, gericht op het informeren en inspireren van klanten. Wij zoeken iemand die ons helpt om deze content te managen.  

Wat ga ik allemaal doen op een dag?

Voor deze klant en het platform ga jij alle content managen. Zonder jou, geen platform. Jij verzamelt de content en zorgt dat deze gepubliceerd wordt. Daarna duik je in de cijfers en analyseer je de performance. Wat scoort goed, wat moeten we nooit meer doen en wanneer kunnen we het beste posten? In goed Nederlands, jij ‘ownt’ de content dus van A to Z. Inclusief community management. Dit platform is doordrenkt van SEO, dus je gaat je echt verdiepen in search en content marketing. En het leuke is, het platform is nog in ontwikkeling. Jij mag meedenken over het opzetten van de processen, zodat de contentmachine straks optimaal gaat draaien. 

Naast dit omvangrijk project, manage je ook de content van andere klanten. TikTok, YouTube, allerlei CMS-systemen... Binnen no time ben je zo dé social media en content specialist van Wayne Parker Kent. 

Met welke gezellige mensen werk ik samen?

Je werkt direct samen met de Head of Content en nauw samen met de Project Manager, videoproductie en schrijvers (creatie) en de klant. Echt hele leuke mensen, al zeggen we het zelf. 

Wat vinden wij, los van een passend CV, belangrijk in een nieuwe collega? 

We zijn een bureau dat ambitie combineert met een gezonde dosis fun. Zelfstandig werken en ownership tonen. Weinig hiërarchie. We zijn een bureau dat altijd het beste werk wil maken, maar ook dol is op ons eigen Superhelder bier. We houden wel van gezelligheid dus. En hip-hop.  

Hoe kom je binnen?  

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau 
 • Afgeronde opleiding op het gebied van marketing of communicatie  
 • Je hebt 1 tot 3 jaar werkervaring Je bent 32 - 40 uur per week beschikbaar  
 • Ervaring met SEO is een must. 
 • En een voorliefde in content marketing gewenst.  
 • Google Analytics, Google Search Console, Semrush en andere content tools zijn jou niet onbekend. 
 • Kennis van Adobe 
 • Experience Manager is een pre. 
 • Je bent zorgvuldig, precies en werkt georganiseerd
 • En je bent niet bang voor een beetje data.   

 

Wat valt er te halen? 

 • Geld natuurlijk. En een laptop, telefoon, pensioenregeling, interne opleidingsprogramma’s en lekker veel vakantiedagen 
 • De kans om mee te bouwen aan een ambitieus snelgroeiend bureau 
 • Een werkplek in hartje Amsterdam 
 • De kans om vette dingen te maken voor merken zoals ALDI, Samsung, Bacardi, Henkel E
 • en kantoor met een bar en een eigen biertje 
 • Een leuke groep collega’s met een grenzeloze collectieve ambitie (en dorst) 

 

Solliciteer 

Wil je ons team komen versterken als Content Coördinator? Dan horen we graag van je! Mail ons een korte motivatie samen met je CV en LinkedIn-profiel en wie weet drinken we binnenkort een (virtueel) bakkie. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via WhatsApp of op Recruitment@nediahuis.nl of solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie