[Vacatures] Mediahuis zoekt een Sport-/onderzoeksjournalist
21-07-2022 09:22:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2629 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Sport-/onderzoeksjournalist

De regionale dagbladen van Mediahuis zijn een nauwe samenwerking tussen vijf regionale titels: Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant. Gezamenlijk zijn zij goed voor 171.000 abonnees. Dat aantal groeit. Met vijf websites en nieuwsapps worden wekelijks een miljoen nieuwsconsumenten bereikt. Dat doen we vanuit negen kantoren in Noord- en Zuid-Holland en met 180 journalisten, honderden freelancers en straks wellicht met jou. Voor onze vijf titels zijn we op zoek naar een onderzoeksjournalist op de sportredactie.

Wat ga je doen?

Je zult werkzaam zijn op de sportredactie van Mediahuis Regionaal. Je standplaats is de centrale redactie nabij station Sloterdijk in Amsterdam. Je schrijft over een veelvoud aan sporten, maar in beginsel níet over voetbal. Je bezoekt (inter)nationale sportevenementen en hebt contact met topsporters uit ons verspreidingsgebied. Je schrijft diepgaande interviews en achtergrondverhalen. De helft van de tijd besteed je aan onderzoek naar misstanden in de sportwereld (inclusief voetbal). Je wordt lid van onze onderzoeksgroep, tien journalisten verspreid over onze regio’s die zich ongeveer de helft van hun tijd bezighouden met onderzoek en die geregeld met elkaar in contact staan en elkaar ondersteunen. Je krijgt de kans om trainingen te volgen om beter te worden in je vak.

Wie ben jij?

 • Jij bent een gedreven, nieuwsgierige verslaggever met een grote liefde voor sport, sporters en onderzoek
 • Je hebt een opleiding journalistiek afgerond op hbo/wetenschappelijk niveau of minimaal drie jaar relevante journalistieke ervaring
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met datajournalistiek
 • Je wilt je verder specialiseren in onderzoeksjournalistiek en zit vol goede en originele ideeën
 • Je bent iemand die kritische vragen stelt, kwesties wil uitzoeken en onthullen, je hebt een brede blik op de maatschappij
 • Je bent creatief, je hebt een neus voor een goed verhaal, je hebt een goede pen en denkt mee over digitale vertelvormen
 • Je bezit een flexibele geest, durft standpunten in te nemen en werkt graag in een team

 

Dit hebben wij voor jou in huis

 • Een jaarcontract voor 38 uren per week met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een deel van de werkzaamheden kan vanuit huis worden verricht.
 • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten te ontwikkelen, of te ontdekken.
 • Kans op interne mobiliteit binnen een groot huis met sterke merken in Nederland, België, Ierland en Luxemburg.

 

Mediahuis: één met de samenleving 

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.

Kom binnen!

We zien je sollicitatie - motivatie, CV en drie stukken waar je trots op bent - graag voor 13 augustus in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen? Stel ze dan! Bel of WhatsAppmet Bo, onze Recruitment Coördinator. Of mail of solliciteer hier wat jou uitkomt.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie