[Vacatures] Mediahuis zoekt een Stadsverslaggever Amsterdam
23-06-2022 09:29:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1957 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Stadsverslaggever Amsterdam

Heb jij een passie voor het politieke spel, ken je de weg in Amsterdam en graaf je graag in politiek gevoelige dossiers? Dan ben jij onze nieuwe Stadsverslaggever Amsterdam.

Wie zijn wij?

De redactie Amsterdam is een kleine, hechte club journalisten die alle soorten journalistiek in en rond de altijd rumoerige hoofdstad bedrijft. Deze redactie is onderdeel van de grotere afdeling Verslaggeverij maar functioneert zeer zelfstandig. Dagelijkse produceert de redactie Amsterdam een eigen pagina in De Telegraaf maar draagt natuurlijk ook bij aan de site van De Telegraaf en de andere pagina’s in de krant.  

Wie ben jij? 

Als Stadsverslaggever Amsterdam is het jouw eerste verantwoordelijkheid om al het relevante nieuws in en rond de Stopera binnen te halen. Dat varieert van verhalen over windmolens, scherpe analyses over ‘woke’-beleid van het GL-stadsbestuur tot achtergrondreportages over woningbouw.  

Natuurlijk werk je hecht samen met de andere collega’s van de stadsredactie om dagelijkse pagina’s te maken en te redigeren. Het spreekt voor zich dat je bereid bent om zo nodig andere onderwerpen dan politiek op te pakken.  

We gaan er natuurlijk van uit dat je van nature nieuwsgierig bent, dat je flexibel bent en dat je journalistiek interessante gebeurtenissen snel en zorgvuldig kunt vertalen in toegankelijke teksten. Het zou fijn zijn als je al een behoorlijke journalistieke ervaring bezit en dat je weg weet in Amsterdam. Spreekt voor zich dat je met social media vertrouwd bent.   

De diensten zijn op verschillende tijdstippen en spelen zich vrijwel geheel af in en rond de hoofdstad van Nederland.  

Wat ga je doen? 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn;  

  • het volgen van het nieuws uit politiek Amsterdam, 
  • snel aannemen van opdrachten en tevens ook zelf invalshoeken bedenken bij nieuwsontwikkelingen
  • vanuit expertise en ervaring hoofd- en bijzaken snel scheiden en dit vervolgens verwerken in een verrassend nieuwsverhaal,  
  • het verrichten van eindredactionele werkzaamheden,  
  • het schakelen tussen verschillende nieuwstempo’s: snel versus diepte.

 

Wat breng je mee?

Werken bij De Telegraaf betekent in de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: samenwerken, innovatief, klantgericht en integer. Daarnaast  hebt je een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur richting journalistiek / communicatie en breng je uitgebreide relevante ervaring mee. Even belangrijk natuurlijk dat jij de weg weet in Amsterdam. Daarnaast beheerst je meerdere talen en kun je zowel met nieuws als met analytische verhalen uit de voeten. Je houdt van werken onder grote tijdsdruk; je bent stressbestendig, opgewekt, collegiaal en een echte volhouder want je komt nooit thuis zonder verhaal.

Wat wij voor jou in huis hebben: 

  • Een inspirerende werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt.  
  • Een jaarcontract voor 38 uur per week, met de intentie tot verlenging. 
  • Een functie boordevol uitdagingen binnen een inspirerend en ambitieus huis met een nieuwsgierige blik op de wereld.  
  • Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken.  
  • Kans op interne mobiliteit binnen een groot huis met sterke merken in België, Nederland, Ierland en Luxemburg.  

 

Vanzelfsprekend krijg je een uitstekende beloning en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daaronder inbegrepen een laptop en telefoon. We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuze budget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later. 

Mediahuis: één met de samenleving 

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen. 

Kom binnen! 

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus verschijnen. Heb je vragen? Stel ze dan! Bel of Whatsapp (+31642829469) , met Bo, onze Recruitment Coördinator. Of mail recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier wat jou uitkomt.  

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie