[Vacatures] Mediahuis zoekt een Verslaggever Parlement Den Haag
21-07-2022 09:27:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2687 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Verslaggever Parlement Den Haag

Wij zijn een mediahuis gebouwd op een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek. We zijn als internationale onderneming een jonge groep met diepe wortels en kennen een lange journalistieke traditie. De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland. Een instituut in het medialandschap dat met ruim 50 procent van de Nederlandse bevolking in contact staat. Ben jij die journalist met een bewezen passie voor politiek? Dan is dit jouw kans want onze deuren staan open voor een Verslaggever Parlement Den Haag

Ons verhaal, in het kort

Ons team bestaat uit 6 nieuwsgierige en gedreven verslaggevers. Samen vormen wij de parlementaire redactie die vanuit Den Haag de Telegraaf vertegenwoordigt. De Telegraaf bepaalt het gesprek van de dag, ook vanuit Den Haag.

Onze verslaggevers vinden dagelijks inspirerende en vernieuwende invalshoeken om het nieuws vanaf het Binnenhof begrijpelijk en inzichtelijk te delen met de Telegraaflezers. Vanuit een combinatie van portefeuilles vertegenwoordig je als team het gehele spectrum van onderwerpen in politiek Den Haag. Ter aanvulling van dit team zijn wij op zoek naar een parlementair verslaggever.

Wat ga je doen?

Als ervaren redacteur bevind jij je dagelijks met een frisse en nieuwsgierige blik in de politieke arena, volg je de politieke discussies en debatten op de voet en spot je juist die verrassende invalshoek waarmee je het nieuws brengt dat onze doelgroep informeert en boeit. Vanuit een crossmediale aanpak breng je het nieuws over de verschillende platformen naar buiten, passende bij relevantie en tempo.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn;

 • verslaglegging van politiek interessante en relevante gebeurtenissen binnen jouw portefeuille, vanuit een zelfstandige positie, vertalend naar baanbrekende multimediale nieuwsverhalen,
 • je bent het gezicht en een autoriteit binnen jouw eigen vakgebied, onderhoudt een relevant netwerk en weet relaties op te bouwen die zorgen dat jij het gesprek van de dag mede bepaalt,
 • vanuit expertise schakel je tussen verschillende nieuwstempo’s: snel versus verdieping, online versus print,
 • je weet wat wanneer te publiceren, redigeert je werk en plugt het via de sociale kanalen,
 • je weet niet alleen de politiek te vertalen naar de doelgroep maar voelt ook feilloos wanneer een verhaal direct online te brengen via eigen live feed of te koesteren voor de krant van morgen.

 

​Herken je jezelf in dit profiel?

 • je bent een netwerker, gericht op de relatie. Je weet mensen aan je te binden en werkt vanuit vertrouwen,
 • je hebt ruime kennis en ervaring op het gebied van de werking van (internationale) politiek en politieke stromingen en neemt bij voorkeur een netwerk in de politieke arena mee,
 • creativiteit is jouw eerste natuur, je bent innovatief en durft van de gebaande paden te stappen,
 • je bent representatief en presenteert met flair,
 • je hebt een van nature verwonderende en nieuwsgierige houding en kunt snel schakelen en aanpassen,
 • je houdt van werken onder grote tijdsdruk en realiseert je dat deze baan zich niet aan de kantoortijden houdt.

 

Dit hebben wij voor jou in huis

Naast een passende beloning en een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, biedt deze baan je natuurlijk meer. Als Verslaggever Parlement bevind je jezelf in een positie waarin je ieder hoekje van het Binnenhof leert kennen en waar je waardevolle relaties bouwt van waaruit je het gesprek van de dag bepaalt. Een rol die een versteviging van het fundament kan zijn in jouw journalistieke loopbaan.

We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuze budget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van het Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later. Als nieuwe collega krijg je toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen of te ontdekken. En natuurlijk een heleboel fijne collega’s die jouw baan nóg leuker maken.

Mediahuis: één met de samenleving 

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.   

Kom binnen!

Klinkt deze vacature en ons huis als jouw plek om (verder) te groeien? Open dan onze deuren met jouw sollicitatie en ontdek wie wij zijn. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Bo Hilster, onze Recruitment Coördinator (+316 4282 9469). Of mail (recruitment@mediahuis.nl), of solliciteer hier net wat jou uitkomt.  

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie