[Vacatures] Mediahuis zoekt een Yieldmanager
17-03-2022 08:26:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1530 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Yieldmanager

Om het advertising technology team te versterken zijn wij binnen Mediahuis Nederland op zoek naar een pro-actieve Yieldmanager die het analyseren en optimaliseren van een van de grootste advertentie netwerken van Nederland naar een hoger niveau gaat tillen. Ben jij wie wij zoeken? Lees snel verder!  

Over onze uitdaging Als Yieldmanager ben je onderdeel van het advertising technology team binnen de afdeling Digital Advertising & Technology van Mediahuis Nederland. Je bent verantwoordelijk voor de optimalisatie van de digitale advertentie producten en de demand sources (verkoopkanalen). Je focus ligt op het gehele digitale advertentiespectrum: display, video en native ads op alle devices. Je bent continu op zoek naar commerciële kansen en efficiëntieslagen, je geeft advies rondom pricing en nieuwe advertentie producten en je verzorgt analyses en rapportages van de digitale advertentie omzet. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de optimale inrichting van de programmatic advertentie setup. 

In jouw rol werk je nauw samen met collega’s uit andere teams, zowel binnen als buiten de B2B afdeling. Het is een functie met veel ruimte voor eigen initiatief en je opereert in het meest dynamische en snel veranderende deel van de digitale advertentiemarkt. 

Je kunt o.a. de volgende werkzaamheden verwachten; 

  • Opleveren van week- en maandrapportages van de digitale advertentie omzet en bijbehorende KPI’s.
  • Dagelijks monitoren van de digitale advertentie omzet 
  • Onderhouden van contacten met demand sources 
  • Bijdragen aan de ontwikkeling en het testen van nieuwe advertentie producten en oplossingen
  • Functioneren als sparingpartner voor product owners en andere stakeholders bij het (door) ontwikkelen van nieuwe advertentieproducten.  

 

Wie ben jij? 

Wij gaan graag in gesprek met kandidaten die al eerder ervaring (2-5 jaar) binnen het digitale domein hebben opgedaan, bij voorkeur aan de uitgeverszijde. Onze ideale kandidaat is gek op data, ziet kansen en weet als geen ander de impact op de business te doorzien en te vertalen naar commerciële kansen. Daarbij kijk je continu uit naar nieuwe trends en ontwikkelingen en neem je deze mee in je dagelijkse werkzaamheden. Uiteraard ben jij proactief en ondernemend, functioneer jij het beste in teamverband en zie je kennisdelen als vanzelfsprekend. Ervaring met programmatic advertising is in deze rol zeker een pré.  

Dit hebben wij voor jou in huis

Wij geloven er sterk in dat je qua carrière en als persoon wilt en kan blijven groeien; daarom bieden wij:

  • Een inspirerende werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar jij je geen moment zal gaan vervelen.
  • Een functie boordevol uitdagingen binnen een inspirerend en ambitieus huis met een nieuwsgierige blik op de wereld voor minimaal 36 uur per week 
  • Een jaarcontract met de intentie om er een van onbepaalde tijd van te maken. Toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen, of te ontdekken. 
  • Kans op interne mobiliteit binnen een groot huis met sterke merken in België, Nederland, Ierland en Luxemburg. 

 

Vanzelfsprekend krijg je een uitstekende beloning en alle instrumenten om je werk goed te kunnen doen. Daaronder inbegrepen een laptop, telefoon en indien van toepassing een thuiswerkvergoeding. We geven je ook graag de vrijheid in bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met een persoonlijk keuzebudget zelf bepalen wanneer jij je vakantiegeld ontvangt of kun je extra vakantiedagen kopen. En met een pensioen van hetMediahuis Pensioenfondswerk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later.

Mediahuis: één met de samenleving

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s. We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.

Kom binnen!

Klinkt ons huis als jouw plek om (verder) te groeien? Open de deuren van Mediahuis met jouw sollicitatie en motivatie en ontdek wie we zijn. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via  WhatsApp of op e-mailadres  recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie 

.