[Vacatures] NRC Media zoekt Eindredacteuren/samenstellers economieredactie
04-10-2021 13:44:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5423 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek:

Eindredacteuren/samenstellers economieredactie

NRC zoekt eindredacteuren/samenstellers die voor een periode van ten minste één jaar en voor vier dagen per week onze economieredactie willen versterken.

Door de dag heen publiceren onze journalisten tal van artikelen die eerst op nrc.nl of in een van onze nieuwsbrieven verschijnen en daarna in de (digitale) krant. Onze eindredacteuren zorgen ervoor dat al die stukken foutloos, bondig, snel en met een prikkelende kop erboven bij de lezer belanden. Wie bij NRC over eindredactie spreekt, heeft het allang niet meer alleen over de papieren krant.

Wat je gaat doen:

Voor de economieredactie, waarbij de digitale verspreiding van artikelen in nog sterkere mate leidend wordt, zijn we op zoek naar eindredacteuren/samenstellers die vier dagen per week beschikbaar zijn. Op die dagen doe je eindredactiewerk: je redigeert verhalen inhoudelijk, stilistisch en taalkundig en maakt ze geschikt voor publicatie (online en/of op papier). Je overlegt zo nodig met de auteur om een verhaal beter te maken, of met de vormgeving om het mooier te presenteren. Je maakt prikkelende koppen om lezers een verhaal in te trekken.

Je bent ook verantwoordelijk voor de digitale timing en planning van artikelen en je maakt de economische verhalen digitaal gereed. Uit de verzameling digitale verhalen stel je het economiekatern voor de papieren krant samen. Daarnaast bemoei je je met de voortgang van grotere digitale producties die de economieredactie maakt.

Je draait mee in een rooster van vier personen die elke week van taak wisselen. Zo ben je een week middageindredacteur, een week avondeindredacteur, een week zaterdagcoördinator en een week ‘gedetacheerd’ aan de middentafel van NRC.

Als eindredacteur/samensteller werk je nauw samen met de chefs, vormgevers, fotoredactie, studio, schrijvende redacteuren en onlinesamenstellers.

Wie we zoeken:

We zoeken eindredacteuren/samenstellers voor wie digitaal denken een tweede natuur is. Je kunt uit de voeten met de systemen die wij hanteren (of je bent in staat om je deze snel eigen te maken). Je hebt gevoel voor digitaal publiceren: je weet wat het juiste moment en het juiste kanaal is om stukken online te brengen. Je hebt inzicht in hoe je de economische producties digitaal, maar ook op papier het best kunt presenteren. Je beschikt over coördinatievaardigheden.

Je Nederlands is foutloos en je taalgevoel uitstekend. Je hebt interesse en enige kennis van economische onderwerpen. Je schrikt er niet voor terug auteurs te vragen hun stukken aan te passen. Je bent snel en kunt goed omgaan met deadlines. Je bent een fijne collega die gemakkelijk met mensen omgaat en in wie auteurs vertrouwen hebben. Je vindt het leuk om deel uit te maken van de economieredactie van NRC.

Wat we bieden:

Een jaarcontract met een salaris van 3.150 euro per maand bruto (fulltime) in schaal 6 functiegroep Dagbladjournalisten van de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, met kans op verlenging met nog een jaarcontract. Een inspirerende, professionele werkomgeving aan het Rokin in Amsterdam. Ervaring met een nieuwe werkwijze binnen NRC die sterk digitaal georiënteerd is. Een onregelmatigheidstoeslag en goede reiskostenregeling. Goede begeleiding. Leermogelijkheden in de vorm van cursussen of mentorschap. We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redacties.

Hoe je kunt solliciteren:

  • Stuur ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen behandelt: Waarom ben jij geschikt voor deze plek? Welke ervaring heb je met digitaal publiceren én met het samenstellen van een krant/katern?
  • Stuur ons je CV
  • Stuur ons, als mogelijk, referenties.

 

Solliciteren hier tot 15 oktober via deze knop. Je kunt de sollicitatie richten aan chef van de economieredactie Daan van Lent d.vanlent@nrc.nl en plaatsvervangend chef Barbara Rijlaarsdam b.rijlaarsdam@nrc.nl. Bij hen kun je ook terecht voor meer informatie. De meest kansrijke kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatieochtend, die bestaat uit een opdracht en een sollicitatiegesprek.