[Vacatures] NRC Media zoekt Infographicsredacteuren
27-01-2022 08:58:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2768 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek naar:

Freelance Infographicsredacteuren

Wat je gaat doen:

  • Grafieken, kaarten en infographics maken voor de krant en online.
  • Cijfers en ander bronmateriaal omzetten in een heldere en aansprekende beeldtaal

 

Wie we zoeken

We zijn op zoek naar een infographicredacteur die snel, nauwkeurig en zelfstandig werkt. Digitaal denken is een tweede natuur. Omgaan met deadlines en ervaring in een journalistieke omgeving is gewenst. Je bent een fijne collega die gemakkelijk met mensen omgaat en het leuk vindt om deel uit te maken van de NRC-redactie. Je bent beschikbaar voor onregelmatige diensten, bijvoorbeeld in de avond en op zondag. Beheersing van Adobe Illustrator CC en Excel is een must. Ervaring met Photoshop, After Effects, Cinema 4D, QGIS of Flourish is een pré.

Wat biedt NRC

Een freelance functie van maximaal 16 uur per week verspreid over twee of meer dagen op de redactie in Amsterdam. Een passend uurtarief, afhankelijk van de ervaring. Samenwerken met een enthousiast team van journalisten en vormgevers. Een prachtige werkplek op het Rokin in hartje Amsterdam. NRC biedt zo nodig een reisvergoeding en maaltijden tijdens avonddiensten. Ook bieden we goede begeleiding. Maar bovenal bieden we een kans om een flinke steen bij te dragen aan een belangrijke pijler van de Nederlandse samenleving: betrouwbare, onafhankelijke journalistiek.

Wie zijn wij?

NRC Media is de uitgever van NRC Handelsblad en nrc.nl, een groeiend aanbod aan podcasts, verschillende webwinkels en apps. We zijn een jong bedrijf, maar we beheren cultureel erfgoed. Onze lezers en luisteraars zijn in het algemeen hoogopgeleid, kapitaalkrachtig, autonoom en hebben een open wereldbeeld. Met onze journalistiek willen wij hen de kans geven hun eigen mening te vormen, niet om onze eigen mening op te dringen.

Bij NRC Media werken ruim 350 mensen. Redactie en uitgeverij zorgen er samen voor dat er elke dag prachtige journalistieke producties te vinden zijn in onze kranten, apps en online. Audio hoort inmiddels al bijna vijf jaar bij onze journalistiek. Wat ooit begon met één wekelijkse podcast is uitgegroeid tot een divers aanbod met dagelijkse en wekelijkse afleveringen, aangevuld met op zichzelf staande korte series. Van politiek en economie, wetenschap en boeken tot misdaad en zorg; in audio is NRC breed georiënteerd en ambitieus om verder te groeien.

Enthousiast?

Stuur dan uiterlijk vrijdag 11 februari. Wij ontvangen graag een motivatie, portfolio en CV. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Midas van Son, m.vanson@nrc.nl of solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie