[Vacatures] NRC Media zoekt een Beeldredacteur
20-09-2021 13:01:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5043 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek een:

Beeldredacteur

NRC Media zoekt een talentvolle beeldredacteur voor een fulltime functie.Bij de fotoredactie van NRC ligt de focus op fotografie die de samenleving weerspiegelt en die eerlijk, controlerend en onderzoekend is. We willen vanuit nieuwe perspectieven een verfrissende blik op het leven geven aan onze lezers. Om deze fotografie zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen, zoeken we continue naar passende (online) vertelvormen en werken we niet alleen onderling veel samen, maar ook met de andere redacties binnen NRC.

Wat je gaat doen:

Vier tot vijf dagen per week werk je bij de fotoredactie van NRC in het hartje van Amsterdam. Je zoekt foto’s bij de artikelen voor zowel krant als site en zet opdrachten uit bij fotografen. In eerste instantie kom je te werken op de nieuwsafdeling en gedurende het jaar bouw je ervaring op bij de hele fotoredactie en ben je inzetbaar op alle afdelingen.

Wie we zoeken:

We zijn opzoek naar een talentvolle beeldredacteur, die een goed oog heeft voor sterke beelden en in staat is om creatief te denken. Je hebt een brede algemene ontwikkeling en een scherp gevoel voor actualiteit. Als beeldredacteur ben je in staat om zelfstandig te werken aan verhalen die we in beeld willen brengen en kan je een geschreven tekst naar beeld vertalen. Je hebt al enige ervaring opgedaan binnen de fotografie middels je opleiding of recente werkervaring. Het werken onder druk met strakke deadlines gaat je makkelijk af. Je hebt een uitgebreid en breed netwerk binnen de fotografie en bent op de hoogte van publicaties bij andere media. Het is de verantwoordelijkheid van de fotoredactie om ervoor te zorgen dat artikelen met de beste foto’s elke dag terug te vinden zijn in nieuwsbrieven en op prominente plekken op de homepage en op papier. Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden zijn een vereiste.

Functie-eisen:

  • Een goed oog voor sterke beelden.
  • Creatief kunnen denken en oplossingsgericht.
  • Op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek, ook op sociale media.
  • Een afgeronde opleiding waarin fotografie/beeld een voorname rol speelt of vergelijkbaar niveau.
  • Kunnen presteren onder tijdsdruk en met snelle deadlines.
  • In een omgeving met hoogopgeleide professionals durf jij achter je keuzes te staan en kun je deze beargumenteren.
  • Bereid om te werken op flexibele werktijden.
  • Vaardigheid in Photoshop en Wordpress is een pre.
  • Spreekt en leest de Nederlandse taal.

 

We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redacties.

Wat we bieden:

Een mooie kans om met beeld bij te dragen aan de journalistiek van NRC. Een fulltime dienstverband, minimaal 4 dagen per week is bespreekbaar. We starten met een jaarcontract per januari 2022. Afhankelijk van werkervaring is schaal 6 of 7 functiegroep Dagbladjournalisten van de CAO voor het Uitgeverijbedrijf van toepassing. Er geldt een onregelmatigheidstoeslag van 3 procent.

Wil je solliciteren?

Wil je solliciteren? Solliciteer hier en voeg je motivatiebrief en CV toe. Neem in je je motivatiebrief op wat voor jou een inspirerend voorbeeld is van journalistiek beeld. De sluitingsdatum is 4 oktober 2021. Heb je vragen, neem dan contact op met Pauke van den Heuvel of Natalia Toret (020-7553395).

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie