[Vacatures] NRC Media zoekt een Online Campaign Manager
09-08-2021 15:59:16 | Door: Pie Kamau | hits: 1189 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek een:

Online Campaign Manager

NRC Media is op zoek naar een gedreven Online Campaign Manager. Audio, Video en Display campagnes, als Online Campaign Manager ben jij verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en continu verbeteren van alle online campagnes op het NRC netwerk. De Online Campaign Manager is onderdeel van het online traffic team. Je werkt in deze rol nauw samen de salescollega’s, maar je bent ook voor klanten en mediabureaus het eerste aanspreekpunt voor alles wat er op het NRC netwerk gebeurt m.b.t. online advertising. Daarnaast schakel je nauw met je collega’s van het branded content team (NRC XTR) waarbij de focus ligt op content partnerships. Alle campagnes op het NRC netwerk gaan door jouw handen. Je bent er voor verantwoordelijk dat alle campagnes op een NRC-waardige wijze worden opgepakt en uitgeleverd. NRC staat voor kwaliteit en dat is terug te zien in het resultaat van de campagnes, maar ook in de service tijdens een campagne richting een adverteerder. Je denkt graag mee met de klant en collega’s over hoe campagnes zo optimaal en efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet, wat bijdraagt aan het behalen van de omzetdoelstellingen van de advertentieafdeling.

Het efficiënt inboeken van campagnes staat hierbij centraal. Maar het monitoren en optimaliseren van alle campagnes op basis van campagneresultaten is minstens zo belangrijk. Je zorgt ervoor dat de beschikbare advertentieruimte op het netwerk zo efficiënt en effectief mogelijk ingezet wordt. Je voornaamste taken bestaan uit het inboeken van verschillende campagnes in ons ad server systeem. Eenmaal live houd je bij of het beoogde aantal impressies en/of quality views zijn gerealiseerd. Vervolgens deel je deze resultaten met de verantwoordelijke account- en/of projectmanager. Daarbij ga je secuur te werk als je de cijfers induikt en rapportages opstelt. Je draagt bij aan de optimalisatie van branded content campagnes in nauwe samenwerking met contentmanager. Tot slot vind je het leuk om proactief onze resterende beschikbare impressies aan te bieden middels ons programmatic kanaal.

Wat ga je doen?

 • Je boekt Online campagnes in (Display, Video & Audio) en optimaliseert deze
 • Je monitort het resultaat van campagnes, stelt rapportages op en stuurt bij waar nodig;
 • Je houd contact met collega's, klanten en mediabureaus over de campagnes.
 • Je maximaliseert de omzet voortkomende uit de private veilingen waar online views worden ingekocht door adverteerders;
 • Je monitort de kwaliteit van advertentieruimte op nrc.nl en actiepunten die daaruit voortvloeien initiëren.

 

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over een HBO-opleiding in de richting marketing, media of communicatie of gelijkwaardige werkervaring als online trafficker of campaign manager.
 • Je hebt cijfermatig inzicht; je weet cijfers te vertalen naar (commerciële) inzichten;
 • Je beschikt over kennis van MS Office pakket, Excel en Javascript
 • Je beschikt over communicatieve vaardigheden;
 • Je bent commercieel en klantgericht
 • Je bent proactief, nieuwsgierig en werkt gedisciplineerd.


NRC biedt je een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid binnen een team met passie voor kwaliteit en het online vak, naast natuurlijk goede primaire en secundaire voorwaarden.

Enthousiast?

Stuur dan voor dinsdag 17 augustus een motivatie en CV. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Joëll Pattipeilohy, j.pattipeilohy@nrc.nl of solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie