[Vacatures] NRC Media zoekt een Online Redacteur
23-08-2021 16:00:55 | Door: Pie Kamau | hits: 4883 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek een:

Online Redacteur

NRC zoekt een online samensteller voor het beheren van de homepage en het schrijven van nieuwsbrieven, voor drie of vier diensten per week.

Wat je gaat doen

Online samenstellers brengen NRC-journalistiek zo goed, snel en aantrekkelijk mogelijk bij de digitale lezer. Ze stellen de homepage samen: ze maken nieuwskeuzes, experimenteren met koppen en bedenken hoe de homepage die dag het beste aansluit bij het nieuws en de behoefte van onze lezers. Daarnaast schrijven ze de twee grootste algemene nieuwsbrieven van NRC: de 5om5 en de Vandaag-nieuwsbrief. Ook werken ze aan verdere verspreiding van artikelen, onder andere op sociale media.

Dat alles doe je aan de Middentafel, in het hart van de NRC-redactie, in een team dat aangevoerd wordt door een dag-/avondchef, en waarin je samenwerkt met andere samenstellers en met eindredacteuren.

Wie wij zoeken

Wij zoeken samenstellers met een intrinsieke interesse in nieuws, uitstekende taalbeheersing en een goed gevoel voor online journalistiek. Dat betekent: je volgt de actualiteit op de voet, kan verhalen aantrekkelijk aanschrijven en dat doe je in onberispelijk Nederlands. Je haalt plezier uit het scherp analyseren van data, zodat artikelen het publiek krijgen dat ze verdienen. Je bent leergierig en weet dat alles altijd beter kan. En je bent een teamspeler: gericht op oplossingen en bereid anderen te laten schitteren. Het gaat om een functie van drie of vier diensten in de week, deels overdag en deels op avonden en in weekenden.

Wat wij bieden

Een tijdelijk dienstverband, te beginnen met een jaarcontract, met kans op verlenging met nog een jaarcontract. Maandsalaris is € 2.470 euro per maand (schaal 5) op fulltime basis, met een onregelmatigheidstoeslag van 5 procent. Een inspirerende, professionele werkomgeving aan het Rokin in Amsterdam. Zo nodig een reisvergoeding, maaltijden tijdens avonddiensten. Goede begeleiding. Leermogelijkheden in de vorm van cursussen of mentorschap.

Hoe je kunt solliciteren:

Stuur ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen behandelt:

  • Waarom ben jij geschikt voor deze plek?
  • Welke onderwerpen liggen je het meest? (Bijv. buitenland, sport, cultuur etc.)
  • Welke ervaring heb je met digitaal publiceren en verspreiden?
  • Wat breng je mee, waarvan je vermoedt dat we het op de NRC-redactie nog niet zoveel hebben? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vooropleiding, culturele achtergrond, talenkennis etc.

 

Stuur ons je CV

Solliciteren kan via onderstaande knop. Je kunt de sollicitatie richten aan plaatsvervangend chef Middentafel Marie-Louise Schonewille (ml.schonewille@nrc.nl). Bij haar kun je ook terecht voor meer informatie. De meest kansrijke kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiemiddag op 6 september, die bestaat uit een opdracht en een sollicitatiegesprek. Solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie