[Vacatures] NRC Media zoekt een Samensteller Podcasts (Freelance)
19-07-2021 11:13:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1637 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek een:

Samensteller Podcasts (Freelance)

Wat ga je doen?

Als Samensteller Podcasts ben je verantwoordelijk voor de verspreiding van onze eigen podcastsproducties en help je met de curatie van podcasts van andere makers. Jij ontdekt samen met de audioredactie de beste nieuwe podcasts en zorgt ervoor dat onze luisteraars deze goed terug kunnen vinden op NRC.nl, in de NRC app en de NRC Audio app.

Bijvoorbeeld:

  • Je verzamelt de beste podcasts en zoekt naar de beste manier om ze onder de aandacht te brengen via onze eigen online kanalen (website, app, social, nieuwsbrieven)
  • Je zorgt dat onze podcastafleveringen goed te vinden zijn in/bij relevante artikelen
  • Je schrijft korte beschrijvingen of recensies over nieuwe podcasts
  • Je creëert programmapagina’s voor nieuwe podcastsseries en onderhoudt die
  • Je zorgt ervoor dat er verschillende soorten social posts voor onze podcasts worden gepubliceerd

 

Waar ben je goed in?

Je bent freelance journalist met affiniteit met audio, podcast en verhalende journalistiek en je hebt gevoel voor nieuws, actualiteit en relevantie. Je bent organisatorisch en communicatief sterk en kan goed samenwerken met collega’s uit verschillende teams. Je taalbeheersing is goed en je bent bekend met het (Nederlandse) podcastlandschap.

Wat bieden wij?

Een freelance functie van maximaal 16 uur per week verspreid over twee of meer dagen op de redactie in Amsterdam. Als onderdeel van de audioredactie werk je mee aan de audiotoekomst van de krant en werk je samen met een team van jonge (audio)journalisten. De functie is per direct beschikbaar.

Wie zijn wij?

NRC Media is de uitgever van NRC Handelsblad en nrc.nl, een groeiend aanbod aan podcasts, verschillende webwinkels en apps. We zijn een jong bedrijf, maar we beheren cultureel erfgoed. Onze lezers en luisteraars zijn in het algemeen hoogopgeleid, kapitaalkrachtig, autonoom en hebben een open wereldbeeld. Met onze journalistiek willen wij hen de kans geven hun eigen mening te vormen, niet om onze eigen mening op te dringen. Bij NRC Media werken ruim 350 mensen. Redactie en uitgeverij zorgen er samen voor dat er elke dag prachtige journalistieke producties te vinden zijn in onze kranten, apps en online. Audio hoort inmiddels al bijna vijf jaar bij onze journalistiek. Wat ooit begon met één wekelijkse podcast is uitgegroeid tot een divers aanbod met dagelijkse en wekelijkse afleveringen, aangevuld met op zichzelf staande korte series. Van politiek en economie, wetenschap en boeken tot misdaad en zorg; in audio is NRC breed georiënteerd en ambitieus om verder te groeien.

Enthousiast?

Stuur dan voor dinsdag 27 juli een motivatie en CV via de knop hieronder in. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Anne Moraal, via a.moraal@nrc.nl.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie