[Vacatures] NRC Media zoekt een Traineeplek onderzoeksjournalist
12-10-2021 10:30:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6441 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek een:

Traineeplek onderzoeksjournalist

Ben je onlangs afgestudeerd en heb je de ambitie om een veelzijdig onderzoeksjournalist te worden? Met ingang van 1 januari 2022 heeft de redactie van NRC plek voor een trainee onderzoeksjournalistiek. We zoeken een enthousiaste en vasthoudende collega die een jaar lang fulltime (36 uur per week) onze redactie komt versterken.

Waarheidsvinding is en blijft de eerste kernwaarde van NRC-journalistiek. Dat past bij onze missie. Het gaat ons niet om wat we denken, maar om wat we te weten komen. Wij geloven dat diepgravend en gedegen onderzoek bijdraagt aan een veerkrachtige vrije samenleving en liberale democratie. De NRC-redactie probeert onderzoeksverhalen met impact te maken zoals gebeurde met de coronareconstructie, dit jaar onderscheiden met zowel een Tegel als De Loep.

Wie zoeken wij?

  • Je paart een open blik aan nieuwsgevoel en houdt van samenwerken, of dat nu is met inhoudelijke specialisten, audiomakers, vormgevers of newsroom developers.
  • Je weet collega’s te inspireren en denkt graag mee. Het journalistieke proces stopt voor jou niet na het verzamelen van data en informatie.
  • Je weet hoe je een verhaal moet vertellen en haalt voldoening uit digitale vertelvormen.\
  • Je bent per 1 januari fulltime beschikbaar en bereid om te werken vanuit onze redactie in Amsterdam.
  • Je bent niet langer dan drie jaar afgestudeerd aan een opleiding journalistiek óf je bent nog niet langer dan drie jaar actief als journalist.
  • Je wilt je datajournalistieke vaardigheden verder ontwikkelen.
  • Je hebt ervaring met één of meerdere programmeertalen.

 

Binnen NRC vinden wij het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redacties.

Wat bieden wij aan?

De chef van de onderzoeksgroep zoekt een plek voor je bij een deelredactie die voor jou een inspirerende, onderzoekende omgeving kan zijn.

Als trainee krijg je, na het succesvol doorlopen van de sollicitatieprocedure, een contract als fulltime (36 uur) onderzoeksjournalist voor een jaar (mogelijkheid tot verlenging). Er wordt een regulier salaris afgesproken, conform de salarisnormen voor beginnende journalisten. Je gaat in januari 2022 van start.

Over de Regeling Jong Talent

Deze vacature maakt onderdeel uit van de Regeling Jong Talent van het Fonds BJP. De regeling is bestemd voor beginnende onderzoeksjournalisten die willen werken op een gerenommeerde onderzoeksredactie, landelijk of regionaal. Je komt in dienst bij NRC waarmee het Fonds BJP samenwerkt. Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten samen met de andere deelnemers, zodat je ervaringen kunt uitwisselen en een breed netwerk van collega-onderzoeksjournalisten opbouwt.

Om in aanmerking te komen, moet je korter dan drie jaar geleden (1 december 2018 of later) zijn afgestudeerd aan een erkende journalistieke HBO- of WO-opleiding. Ook journalisten met een andere opleidingsachtergrond, die na 1 december 2018 een journalistieke werkpraktijk zijn gestart kunnen solliciteren.

De sluitingstermijn voor deze vacature is 25 oktober 2021. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Monique Snoeijen: m.snoeijen@nrc.nl of solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie