[Vacatures] NRC Media zoekt twee online redacteuren
10-02-2022 08:41:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1675 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek naar:

Twee online redacteuren voor nieuwe redactie Slim Leven

NRC schrijft al jaren verhalen die dicht bij het leven van lezers staan. Over onderwerpen als gezondheid, voeding, geld, liefde, opvoeden of duurzaam leven. Ook telt het NRC-archief tienduizenden recensies van boeken, films, series en recepten. De redactie Slim Leven wil innovatieve manieren bedenken om deze verhalen goed te bundelen, samen te vatten en beter toegankelijk en doorzoekbaar te maken.

Wat je gaat doen:

Als online redacteur maak je producties die onze lezers helpen in hun dagelijks leven. Je werkt daarvoor heel nauw samen met andere NRC-redacteuren. Je zoekt geschikte verhalen om te bundelen, je vertaalt ze naar korte, bruikbare stukjes en zorgt dat het geheel een productie is waar lezers op zitten te wachten. Ook werk je mee aan het maken van gidspagina’s die bijvoorbeeld al onze recepten of boekrecensies vindbaar maken. Je bent creatief en bedenkt graag nieuwe innovatieve manieren die het leven van onze lezers gemakkelijker maken.

Wie we zoeken:

We zoeken journalisten met een vrolijke pen en een goed gevoel voor wat lezers willen. Je kunt uitstekend samenwerken, elke redacteur op de NRC-redactie weet jou straks te vinden om samen een mooie productie te maken. Je hebt enige ervaring als online journalist en bent nauwkeurig: als jij een verhaal samenvat dekt het de lading en sluipen er geen fouten in. Zelf verslaggeven heeft nu niet je prioriteit, je geniet ervan om iets moois te maken op basis van het werk van anderen. Je bedenkt creatieve vertelvormen, je neemt zelf initiatief en kunt goed zelfstandig werken.

Wat we bieden:

Een leuke baan in een inspirerende werkomgeving, waarin je de hele NRC-redactie goed leert kennen. Een tijdelijk dienstverband, te beginnen met een jaarcontract met kans op verlenging met nog een jaarcontract. Leermogelijkheden in de vorm van cursussen en mentorschap. Een maandsalaris in schaal 5. Secundaire arbeidsvoorwaarden als een OV-kaart en een telefoonregeling.

Hoe je kunt solliciteren

Stuur ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt: 

  • Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze positie? Vertel hierbij ook wat jouw ervaring is met online journalistiek.
  • Op wat voor producties van onze Slim Leven-redactie denk jij dat lezers zitten te wachten? Ter inspiratie kun je kijken naar eerdere producties zoals dezedeze en deze.
  • Geef een voorbeeld uit je opleiding, carrière of de rest van je leven waaruit blijkt dat jij kunt organiseren en dingen gedaan krijgt.
  • Wat breng jij mee, waarvan je denkt dat we het bij NRC nog niet zoveel hebben? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vooropleiding, talenkennis, (culturele) achtergrond of bijzondere interesses.

 

Stuur ons een uitgebreid CV of Stuur ons één zelf geschreven online productie die laat zien dat jij geschikt bent voor deze functie.

Dit pakket kan uiterlijk tot 27 februari worden ingestuurd. Je kunt de sollicitatie richten aan David Haakman, coördinator Slim Leven. Met hem kun je ook contact opnemen als je vragen hebt: d.haakman@nrc.nl of Solliciteer hier.

De meest kansrijke kandidaten worden uitgenodigd op een sollicitatieochtend op 4 maart, die zal bestaan uit een gesprek en een opdracht. Geef graag aan in je sollicitatie of die datum schikt.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie