[Vacatures] Qmusic zoekt een Nieuwsredacteur De ochtendshow Mattie & Marieke
16-12-2021 08:32:56 | Door: Pie Kamau | hits: 2326 | Tags:

Qmusic is per direct op zoek naar een:

Nieuwsredacteur De ochtendshow Mattie & Marieke

Ben jij de hele dag met nieuws bezig? Wil je werken bij dé ochtendshow van Nederland? Mattie & Marieke zoeken een ervaren nieuwsredacteur. Kom jij ons redactieteam versterken? Reageer dan snel!

Wat ga je doen

In deze uitdagende redactierol maak je deel uit van het nieuwsredactieteam van De ochtendshow Mattie & Marieke. Je start iedere ochtend om 05.00 uur samen met nieuwslezer Anne-Marie Rozing. Je bent medeverantwoordelijk voor de nieuwsselectie, het knippen van relevante quotes (of andere audio) en je herschrijft het nieuws tot korte bulletins. De quotes haal je uit interviews die je zelf hebt voorbereid en afgenomen. Tevens monteer je zelfstandig de quotes tot een interessant item. 

Daarnaast ben je tijdens de show de sparringpartner voor het hele team als het gaat om diverse nieuwsonderwerpen en inspireer je jouw collega’s met relevant nieuws (deels passend bij de karakters in de show). Na afloop van de show ben je medeverantwoordelijk voor de (inhoudelijke) voorbereiding van de volgende uitzending.

Nog even over Qmusic. Q is een dynamisch en energiek bedrijf waar het draait om radio, muziek en entertainment. Sinds de oprichting in 2005 is Qmusic uitgegroeid tot het grootste radiostation van Nederland. We willen elke dag plezier, energie en een goed gevoel brengen in het leven van onze luisteraar. Elke dag, 365 dagen per jaar, zetten wij de luisteraar centraal. Qmusic en alle collega's werken vanuit dezelfde waarden; we zijn positief, authentiek, creatief, spontaan en halen het maximale uit iedere dag.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Voor deze rol zoeken we iemand die reeds enkele jaren ervaring heeft opgedaan bij een nieuwsmedium. Ervaring bij een radioprogramma met de focus op nieuws & actualiteiten is hierbij een pré! Je hebt een eigen (nieuws-)netwerk en je hebt een goed gevoel voor onderwerpen die leven bij onze luisteraars. Je bent een echte teamplayer, houdt van humor en 05:00 uur in de ochtend beginnen is voor jou geen enkel probleem! Verder:

  • werk je graag zelfstandig en met strakke deadlines;
  • ben je communicatief sterk en kan je tegen een stootje;
  • ben je 36 uur per week beschikbaar.


Qmusic is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat DPG Media open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou:

  • Een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
  • Een werkplek bij een jong en dynamisch radiobedrijf;
  • Een werkweek die geen dag hetzelfde zal zijn;
  • Leuke sfeer en een hoop lol en 24/7 de gaafste radio ;-)

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma's, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega's te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Nieuwsredacteur bij De ochtendshow Mattie & Marieke? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 29 december 2021. Je krijgt binnen 10 dagen na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Onze collega Julien beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar julien.dom@persgroep.net of solliciteer hier.

www.qmusic.nl
www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie