[Vacatures] Talpa Network zoekt een Allround Freelance Journalist
10-06-2022 08:35:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1726 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Allround Freelance Journalist

Hart van Nederland maakt dagelijks nieuws voor miljoenen mensen in Nederland. Onze focus ligt op het maken van onderscheidende nieuwsvideo’s waarin de mensen die het nieuws ervaren centraal staan.

Elke dag maken we bijna vijf uur live tv vanuit onze twee nieuwsstudio’s in Hilversum, maar we leveren ook bijdragen (video, audio en live) aan populaire tv-programma’s als Vandaag Inside, Hlf8 en de vier radiozenders van Talpa. Bovenop de meer dan anderhalf miljoen unieke tv-kijkers per dag heeft Hart van Nederland online maandelijks miljoenen unieke bezoekers. Heb jij interesse? Lees dan snel verder! 

The job...

Op onze nieuwsredactie werken elke dag vele tientallen journalisten in de meest uiteenlopende functies. Naast collega’s in vaste dienst werken we veel en graag met freelancers. Voor de uitbreiding van ons freelance-bestand zoeken we meerdere freelance verslaggevers, redacteuren en itemsamenstellers.

Itemsamenstellers zijn de spil van onze crossmediale nieuwsredactie. Ze maken van al het binnenkomende (ruwe) beeldmateriaal complete tv-items en nieuwsvideo’s voor online, én zorgen dat ook andere Talpa-redacties, waaronder de radioredactie, van nieuwsquotes en -fragmenten worden voorzien. De kwaliteit van onze tv-uitzendingen wordt in hoge mate door deze collega’s bepaald. Je bent dus een uitmuntend storyteller (beeld) en weet razendsnel hoofd- van bijzaken te onderscheiden.

Redacteuren vormen de basis van elke goede nieuwsredactie, dus ook bij ons. Je zit dagelijks vol goede ideeën voor nieuwsvideo’s, produceert die zelfstandig en houdt je eigen onderwerpen bij voor online. Je bent de spil tussen (eind)redactie (online en tv), presentatie en de verslaggevers op locatie.

Verslaggevers zorgen ervoor dat het voorbereidende werk op locatie leidt tot topitems en dat er goed en bruikbaar materiaal wordt aangeleverd voor de itemsamenstellers. Je maakt uitstekende beeldverhalen, interviewt even belangstellend als doortastend en doet in voorkomende gevallen live verslag van het laatste nieuws op tv, online en radio. Van (freelance) verslaggevers verwachten we, vanwege een goede binding met de redactie in Hilversum, dat ze regelmatig ook beschikbaar zijn voor andere diensten, zoals itemsamenstelling en redactie.

Wij bieden...

Een interessante en adhoc baan met veel eigen verantwoordelijkheid. Op de redactie van Hart van Nederland wordt 7 dagen per week van half 4 ’s ochtends tot 12 uur ’s avonds gewerkt. Werken op wisselende tijden is voor jou dan ook geen enkel probleem en vind je zelfs leuk!

Onze redactie is gevestigd in een van de leukste en meest bruisende mediagebouwen van Nederland. Natuurlijk hebben we ook een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket voor je conform de CAO van Talpa TV Productions B.V.

Als jij deze persoon bent en de energie hebt om het beste uit jezelf te halen. Reageer snel en overtuig ons dan van jouw kwaliteiten!

Sollicitatieproces / wat te verwachten?

We hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes. Voor vragen kun je contact opnemen via jobs@talpanetwork.com of solliciteer hier.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie