[Vacatures] Talpa Network zoekt een Coördinator Studio Graphics
10-12-2021 07:46:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2793 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Coördinator Studio Graphics

Talpa TV Productions is een intern productiebedrijf van Talpa Network. Op onze nieuwsredactie, bekend van de titels Hart van Nederland, Shownieuws en Weer.nl, maken ruim 150 professionals 24/7 Nederlands en entertainmentnieuws. Daarmee bereiken we elke dag weer miljoenen Nederlanders.

Ben jij een schakel die altijd het overzicht bewaakt en hoofdzaken goed kan onderscheiden van bijzaken, met bij voorkeur tv-ervaring en affiniteit met (entertainment)nieuws, en wil je dat Nederland jouw werk elke dag weer massaal ziet? Laat dan van je horen! 

The job

Team Graphics van Talpa TV Productions verzorgt de graphics voor de uitzendingen van Hart van Nederland, Shownieuws en Weer.nl. Als Coördinator Studio Graphics ben je tijdens de uitzending de schakel tussen je collega’s van Team Graphics (dat alle graphics maakt) , productie en regie. Je werkzaamheden zijn verdeeld in werk op de afdeling van Team Graphics en werk in de regie/studio.

Als Coördinator Studio Graphics bepaal je samen met de Teamleider Graphics waar de prioriteiten liggen voor de uitzendingen en neem je samen met graphics-medewerkers de draaiboeken door. Actiepunten uit de overdrachten van de voorgaande avond worden opgepakt, evenals zaken die opvielen in de uitzendingen.

Hoe ziet je dag eruit?

Voorafgaand aan de repetities van de uitzending van Hart van Nederland en/of Shownieuws neem je de gemaakte graphics door met de regisseur en eindredacteur. Het kan voorkomen dat de regisseur of de eindredacteur een andere graphic voor ogen heeft bij een verhaal. Eventuele aanpassingen dienen zo snel mogelijk doorgevoerd te worden. Je maakt direct een afweging wat de meest efficiënte manier is: een teamlid inschakelen of zelf de aanpassing doen. Je weet dus hoe je snel en slim kunt werken in Photoshop en After Effects en vindt het prima om vlak voor uitzending deze wijzigingen nog door te voeren.

Tijdens de uitzending zit je in de regie naast de graphics operator. Je kijkt mee met de uitzending en let er op dat de juiste graphics klaarstaan. Als er tijdens de uitzending nog nieuwe of aangepaste graphics moeten binnenkomen, dan heb je daarover actief contact met de regisseur.

Wat breng je mee?

  • Jij ademt televisie en live-uitzendingen! Je voelt je als een vis in het water in een regieruimte. Hoe meer schermen en knopjes hoe beter!;
  • Je bent stressbestendig en bewaart de rust als het ‘spannend’ wordt;
  • Je houdt overzicht en weet op een natuurlijk manier hoofdzaken en bijzaken te scheiden;
  • Je bent nauwkeurig maar weet ook welke ‘quick wins’ snel resultaat opleveren;
  • Je hebt een goed gevoel voor design en weet ook uit te leggen waarom bepaalde graphics wel of niet werken;
  • Je hebt ervaring met Photoshop en After Effects: je weet hoe je snel dingen kunt aanpassen;
  • Je bent bereid om in de avonden en soms in het weekend te werken;
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en spreekt en schrijft vloeiend en foutloos Nederlands;
  • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar, voorkeur gaat uit naar 40 uur per week.

 

Wij bieden:

Een interessante en brede baan met veel eigen verantwoordelijkheid en uitdaging op basis van een 40-urige werkweek, 32 uur is bespreekbaar. Onze redactie is gevestigd in een van de leukste en meest bruisende mediagebouwen van Nederland. Natuurlijk hebben we ook een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket voor je conform de CAO van Talpa TV Productions B.V.

We will only consider admissions written in the Dutch language.

Sollicitatieproces / wat te verwachten?

Als jij deze persoon bent en de energie en wil hebt om het beste uit jezelf te halen, overtuig ons dan van jouw kwaliteiten. We hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes. Voor vragen kun je contact opnemen via jobs@talpanetwork.com of solliciteer hier.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie