[Vacatures] Talpa Network zoekt een Manager Category ActievandeDag
08-04-2022 09:01:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2246 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Manager Category ActievandeDag

Er zit veel potentie in de lokale, nationale en internationale online dealmarkt van ActievandeDag. Met jouw lef maak je als Manager Category impact op onze groei. Je stuurt het categoryteam aan én draait op basis van data aan de knoppen om maximaal resultaat te halen. Zo maak je met jouw analytische en ondernemende kracht het verschil bij Talpa eCommerce in Amsterdam.Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig naar deze functie? Lees dan snel verder! 

Dit ga je doen

Bij ActievandeDag vinden we dat de leukste vrijetijdsproducten, uitjes en overnachtingen voor iedereen betaalbaar moeten zijn. Als categorymanager ga je voor de triple-win: voor consumenten, aanbieders en onszelf. Je speelt een centrale rol binnen onze datadriven organisatie. Ons travel- en leisure-aanbod stem je af met collega’s van marketing, buying en sourcing. Ook bespreek je waar kansen in de markt liggen. Staat Valentijnsdag voor de deur? Dan overleg je vooraf met de campagnemanager of de juiste deals klaarstaan. Is het commercieel interessant om romantisch weekendje weg aan te bieden? Dan zorg je dat een salescollega op pad gaat om een goede aanbieder te vinden en dat je marketingcollega’s die mooie deal online uitlichten.

Je geeft leiding aan een team met vier categoryspecialisten: twee voor de categorie producten, een voor uitjes en een voor overnachtingen. Je stuurt kritisch op het online assortiment: sluit het aan bij onze visie en de doelgroep? Heeft de homepage de juiste uitstraling? Hebben we aantrekkelijke deals in de verschillende categorieën? Staan we met een goede prijs in de markt? Dagelijks optimaliseer je het aanbod samen met je teamleden. Jouw doel? De margetargets op ons performanceoverzicht halen . Supersnel zie je het resultaat van jouw acties. Die resultaten monitor je doorlopend via dashboards en rapportagemails.

Sinds dit jaar zijn we live met een compleet nieuw platform en richten we ons op de volledige rebranding van ActievandeDag. Ook werken we aan een app én aan de implementatie van onze Going Local-strategie. Daarbij focussen we op lokaal aanbod, want goede deals kunnen ook bij jou om de hoek zijn. Al deze ontwikkelingen en groeiambities bieden veel kansen en uitdagingen. Samen met je collega’s onderzoek je wat het beste werkt. Je schrijft categoryplannen met wishlists voor sales en buying en stemt op frequente basis af met je collega’s van het marketingteam. Ook budgeting, forecasting en het aanscherpen van de pricingstrategie horen bij jouw taken. Daarnaast houd je onze partners, zoals dierentuinen, pretparken en sauna’s regelmatig op de hoogte, evalueer je de resultaten en bespreek je nieuwe kansen voor samenwerking.

Je durft risico te nemen. Al doe je dat altijd weloverwogen op basis van data-analyse. Vind je een andere keuze qua pricing of positionering commercieel slimmer? Dan neem je het initiatief en test je of je idee klopt. Daarbij neem je je collega’s mee in je inspirerende en daadkrachtige besluitvorming. Vanuit een helikopterview houd je de dynamiek en de performance van je team in de gaten en stuur je bij waar nodig. Communicatief ben je sterk, met de juiste dosis empathie. Bovendien spreek en schrijf je goed Engels, zodat je operationele wensen en issues met internationale tech-collega’s kunt bespreken en je het jaarplan in het Engels kunt presenteren.

Hier ga je werken

ActievandeDag bestaat al twaalf jaar en is sinds enkele jaren onderdeel van Talpa eCommerce, ook bekend van VakantieVeilingen, SlaJeSlag en Aladoo. Jij stuurt een ambitieus team van vier categoryspecialisten aan. En al ligt de focus op het behalen van commerciële targets, de sfeer is altijd gemoedelijk en er is ruimte voor een grapje tussendoor. Ook wissel je kennis en ervaringen uit met collega-manager category van andere merken. Van onze directeur krijg je de vrijheid om eigenaarschap te pakken en met voorstellen voor verbetering te komen. We maken graag tijd voor elkaar én voor elkaars ideeën. 

Wij zoeken een energieke collega die

Je durft risico te nemen. Al doe je dat altijd weloverwogen op basis van data-analyse. Vind je een andere keuze qua pricing of positionering commercieel slimmer? Dan neem je het initiatief en test je of je idee klopt. Daarbij neem je je collega’s mee in je inspirerende en daadkrachtige besluitvorming. Vanuit een helikopterview houd je de dynamiek en de performance van je team in de gaten en stuur je bij waar nodig. Communicatief ben je sterk, met de juiste dosis empathie. Bovendien spreek en schrijf je goed Engels, zodat je operationele wensen en issues met internationale tech-collega’s kunt bespreken en je het jaarplan in het Engels kunt presenteren.

Verder heb je:

  • Hbo- of wo-niveau.
  • Minimaal vier jaar werkervaring, waarvan een aantal jaar binnen e-commerce.
  • Enige leidinggevende ervaring, bijvoorbeeld als categorymanager.

 

Emesa / Talpa eCommerce

Talpa eCommerce (Emesa) is het e-commerce bedrijf achter de dealwebsite ActievandeDag.nl en de veilingsites VakantieVeilingen.nl, Slajeslag.nl, Vavabid.be en Aladoo.de. Talpa eCommerce  onderscheidt zich van andere verkoopsites door haar unieke veilingsystemen, dynamic-pricing en Gamification. Talpa eCommerce is in 2017 overgenomen door Talpa. Talpa Network bereikt maandelijks ruim 12,8 miljoen Nederlands. Met de acquisitie van Talpa eCommerce zijn er e-commerce activiteiten toegevoegd aan het portfolio van sterke TV- en Radio merken (o.a. Veronica, SBS6, 538 & SkyRadio) en digitale merken (Kijk & Juke). Zo zijn er voor Talpa Network nieuwe mogelijkheden ontstaan om met onderscheidende content en media proposities klanten te bereiken over alle kanalen.

Wat hebben wij jou te bieden:

Een uitdagende en fulltime functie op basis van een 40-urige of 36-urige werkweek bij een jonge, snel groeiende en gedreven organisatie in Amsterdam. Diversiteit, uitdaging en motivatie vind je zeker bij ons terug, zowel in de werkzaamheden als in de samenwerking met jouw collega’s. Je komt te werken in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s altijd voor je klaarstaan. 

Wil jij impact maken?

Bij ons krijg je veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng; We hanteren een hybride werkbeleid waar je 2 dagen vanuit huis kunt werken. Wij zorgen voor een inrichting van jouw thuiswerkplek (Arbo verantwoord bureau/bureaustoel, 2e scherm etc.). 

Sluit deze functie perfect bij jou aan? Solliciteer hier. Wij hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes, mogelijk is het eerste gesprek i.v.m. Covid-19 virtueel. Voor vragen kun je contact opnemen met Naomi Verkouteren via recruitment@emesa.nl.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie