[Vacatures] Talpa Network zoekt een Retentie & Loyalty (CRM) Marketeer
25-10-2021 14:06:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5407 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Retentie & Loyalty (CRM) Marketeer

Je bent een ervaren en zelfstandige Retentie & Loyalty (CRM) Marketeer. Je bent communicatief vaardig en voelt je prettig in een multidisciplinair team. Naast commercieel en creatief ben je ook data-gedreven, wat jou in staat stelt om proactief trends in de data te herkennen, nieuwe klanten Touch points te ontdekken en A/B experimenten op te zetten en deze zorgvuldig te analyseren. Talpa Ecommerce is een snel veranderende omgeving, jij voelt je hier in thuis en bent niet bang om zelf het initiatief te nemen om nieuwe dingen te proberen. Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig naar deze functie? Lees dan snel verder! 

Als e-commerce speler wil VakantieVeilingen, onderdeel van Talpa Network, de online winkelervaring leuker en opwindender maken voor jong en oud. Met meer dan 100 miljoen bezoeken per jaar en 3 miljoen tevreden consumenten zijn wij marktleider in de reis- en vrijetijdssector. Naast ons grootste merk VakantieVeilingen, deallabel ActievandeDag hebben we vorig jaar het broertje van VakantieVeilingen gelanceerd: SlaJeSlag.nl en dit jaar Aladoo.de.

Wat ga je doen?

Als Retentie & Loyalty (CRM) Marketeer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onboarding-, loyaliteits- en retentiestrategieën. Door inzet van Customer Lifecycle campagnes zorg jij voor relevante 1-1 communicatie met onze klanten, op het juiste moment en via het juiste kanaal (email, app- of web push). Je analyseert en optimaliseert de effectiviteit van geïmplementeerde acties in samenwerking met een team van Marketing Automation Specialisten en Customer Intellegence afdeling. Voor VakantieVeilingen wordt er binnenkort een nieuw loyaliteitsprogramma geïntroduceerd, waar jij verantwoordelijk bent voor de juiste doorvoering naar de CRM kanalen. Daarnaast ga je voor het merk ActievandeDag de complete Customer Lifecycle opzetten. Door continue nieuwe triggers te testen en de berichten te optimaliseren vergroot jij de impact van CRM marketing binnen Talpa Ecommerce.

Talpa eCommerce bestaat uit verschillende merken die actief zijn in Nederland en België, zoals VakantieVeilingen, Vavabid, ActievandeDag en SlajeSlag. Zeer recent is het nieuwe platform Aladoo.de gelanceerd voor de Duitse markt. Je werkt in de rol van CRM Marketeer voor al deze merken, als onderdeel van een multidisciplinair CRM-team. Je vormt een team met CRM/Email Marketeers en Marketing Automation Specialisten, je rapporteert aan de Channel Lead.

Een dag als Retentie & Loyalty (CRM) Marketeer?

Het is maandagochtend 9 uur, je opent snel je laptop met een kopje koffie. Je hebt vorige week een nieuwe test opgezet die klanten slimmer retarget nadat ze op VakantieVeilingen.nl op een veiling hebben geboden maar niet hebben gewonnen. Aan de hand van de data kan je nu zien dat dit significant meer conversie oplevert. Je bespreekt de resultaten met de Marketing Automation Specialist, die de verbeterde variant direct live zet. Om 11 uur sluit je aan bij de team meeting waar je een update geeft over de vernieuwde loyaliteitsstrategie, waarbij een nieuw spaarprogramma wordt uitgerold.

In de middag heb je een meeting met de analist uit het Customer Intelligence team. Hij heeft nieuwe inzichten in welk type veilingen goed aanslaat bij nieuwe klanten. Deze analyse kan je goed gebruiken bij het optimaliseren van de onboarding strategie van nieuwe klanten. Om 16.30 uur bel je via Teams in voor de wekelijkse (virtuele) Bootcamp les, zo begin je fit aan je werkweek. Voordat je je laptop dichtklapt geef je de laatste feedback op de nieuwe email designs voor het retargetten van het ‘verlaten winkelmandje’ van ActievandeDag. Dat ziet er veelbelovend uit, je kunt niet wachten om deze nieuwe flow te gaan testen.

Wij zoeken een energieke collega die:

  •  Minimaal 3+ jaar ervaring heeft op het gebied van CRM / E-mail Marketing.
    Werkervaring binnen E-commerce is een pre
  • Een HBO of Universitaire opleiding heeft afgerond
  • Aantoonbare ervaring heeft met Customer Lifecycle Management
  • Je hebt een proactieve en sterk commercieel gedreven mentaliteit
  • Je hebt ervaring met A/B testen bedenken en analyseren
  • Ervaring met E-mail Service Providers (bij voorkeur Selligent) en/of app marketing platforms
  • Je bent analytisch sterk en nauwkeurig
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend 

 

Emesa / Talpa eCommerce

Emesa is het e-commerce bedrijf achter de dealwebsite ActievandeDag.nl en de veilingsites VakantieVeilingen.nlSlajeslag.nl en Vavabid.be. Emesa onderscheidt zich van andere verkoopsites door haar unieke veilingsystemen, dynamic-pricing en Gamification. Emesa is in 2017 overgenomen door Talpa. Talpa Network bereikt maandelijks ruim 12,8 miljoen Nederlands. Met de acquisitie van Emesa, zijn er e-commerce activiteiten toegevoegd aan het portfolio van sterke TV- en Radio merken (o.a. Veronica, SBS6, 538 & SkyRadio) en digitale merken (Kijk & Juke). Zo zijn er voor Talpa Network nieuwe mogelijkheden ontstaan om met onderscheidende content en media proposities klanten te bereiken over alle kanalen.

Wat hebben wij jou te bieden:

Een uitdagende en fulltime functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, snel groeiende en gedreven organisatie in Amsterdam. Diversiteit, uitdaging en motivatie vind je zeker bij ons terug, zowel in de werkzaamheden als in de samenwerking met jouw collega’s. Je komt te werken in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s altijd voor je klaarstaan. We hanteren een hybride werkbeleid waar je min. 2 dagen vanuit huis kunt werken.

Sluit deze functie perfect bij jou aan? Solliciteer hier. Wij hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes, mogelijk is het eerste gesprek i.v.m. Covid-19 virtueel. Voor vragen kun je contact opnemen met Naomi Verkouteren via recruitment@emesa.nl.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie