[Vacatures] Talpa Network zoekt een Strategisch Accountmanager Evenementen
19-07-2021 13:25:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6177 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Strategisch Accountmanager Evenementen

Ben jij de gedreven Senior Accountmanager die een kick krijgt van commerciële win-win situaties creëren, full funnel (media)deals sluiten en ben je toe aan de volgende stap in jouw carrière? Als Strategisch Accountmanager ben jij binnen Emesa, Talpa eCommerce verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe proposities en het sluiten van media barter deals met onze strategische partners binnen de evenementenbranche.

Ben jij sterk in het benutten van kansen, target-gedreven, creatief in het bedenken van oplossingen en een echte netwerker? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

 • Je weet commerciële proposities en oplossingen binnen onze e-commerce labels (VakantieVeilingen, VavaBid, ActievandeDag, SlajeSlag en Aladoo.de) en binnen Talpa Network en haar partners te ontwikkelen en toe te passen op de doelstellingen van onze partners.
 • Je bent commercieel verantwoordelijk voor het gehele salestraject met bestaande en nieuwe partners en bent in staat om de juiste inzichten op te halen (en met data te onderbouwen), evaluaties uit te voeren en te vertalen naar win-win-win situaties.
 • Commercieel verantwoordelijk voor een aantal subcategorieën binnen het Leisure/Entertainment team van VakantieVeilingen. Door jouw jarenlange ervaring weet jij als geen ander wat er speelt binnen je categorie en denkt strategisch na over wat er (nog) mist en waar je naar toe wilt en waarom.
 • Via Consultative selling denk jij met onze partners mee over nieuwe mogelijkheden om consumenten te bereiken. Via de bestaande kanalen van Talpa Network en ons bereik op onze platformen monitor jij o.a. hun media inzet en sluit jij full-funnel deals.
 • In- en extern aanspreekpunt voor partners en belangrijke stakeholders.
 • Je hebt een drive om het verschil te maken, door samen te werken en altijd op zoek te zijn naar hoe het nog beter kan. Je bent zeer klantgericht en in staat om je goed in te leven in onze partners en hun (communicatie) uitdagingen. 

 

Een dag als Strategisch Accountmanager?

Het is maandagochtend 8:30 uur, je opent snel je laptop met een kopje koffie want je bent benieuwd hoe je accounts de week ervoor hebben gepresteerd. Je verwerkt deze resultaten in het dashboard van de wekelijkse teammeeting. Na de teammeeting formuleer je actiepunten om je overscore te vergroten of een eventuele gap ten opzichte van je target te sluiten. Je opent je mail en hebt akkoord op twee voorstellen. Snel maak je de contracten aan in het CRM systeem en overleg je met de Category Specialist welke verlengingen er nog meer op de planning staan.

Je opent vervolgens je leadlijst en kijkt naar de vervolgstappen die bij je prospects moeten worden uitgevoerd. Klopt je strategie of zijn er nieuwe proposities nodig om deze prospects binnen te halen? Tussen de middag lunch je met een gezonde salade in de kantine of eet je een broodje op het dakterras. Na de lunch vindt de wekelijkse teammeeting plaats. Vervolgens moet je snel door, want je hebt nog een new business afspraak, of een afspraak met een bestaande partner, waar je de contractverlenging gaat bespreken. Je hebt deze afspraak vorige week tot in de puntjes voorbereid met de Category Specialist middels een op maat gemaakte presentatie.

Wij zoeken een energieke collega die:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal vier tot zeven jaar relevante ervaring heeft in een zelfstandige functie van (strategisch) Account-, Category-, of Sales Manager. Ervaring in de online media of e-commerce is een pré;
 • Je wordt sterk gedreven door het behalen van commerciële resultaten;
 • Je toont initiatief, bent overtuigend en komt met creatieve oplossingen;
 • Je hebt een aantoonbaar trackrecord in Consultative selling en binnen de evenementenbranche;
 • Je voelt je thuis in een snel veranderende omgeving;
 • Je bent gewend om zelfstandig te werken maar bent ook zeker een teamplayer;

 

Emesa / Talpa eCommerce

Talpa eCommerce (Emesa), onderdeel van Talpa Network, is als toonaangevend E-commercebedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van dynamic pricing in de vrijetijds- en reissector. VakantieVeilingen.nl is daarvan het meest bekend, maar ook ActievandeDag.nl en SlaJeSlag.nl scoren bijzonder goed. Het veilingsysteem is een van de belangrijkste drijvers achter het grote succes van de labels van Talpa eCommerce. Sinds Emesa in 2017 werd overgenomen door Talpa Network – onder meer eigenaar van SBS6, Veronica, Net5, Radio 538, Radio10 en magazine LINDA. – verzekerde het zich niet alleen van enorme financiële slagkracht, maar ook van legio nieuwe, creatieve mogelijkheden en een ongekend marketingbereik voor haar labels. Met VavaBid en Aladoo.de is Talpa eCommerce ook internationaal vertegenwoordigd.

Talpa eCommerce is zeer actief op het gebied dat zij zelf treasure noemen: travel, leisure en entertainment. Een enorme markt, waar feitelijk alles onder valt waar men een kaartje voor moet kopen: van dierentuinen en pretparken, tot wellnesscentra, theaters, festivals en weekendjes weg – en alles daartussenin. Door relevante klantgroepen aan te boren en via verschillende labels en kanalen wervende campagnes te voeren, is Talpa eCommerce voor haar klanten van grote toegevoegde waarde. Het unieke veilingmechanisme is een onderscheidende fun-factor (Gamification) in de E-commercemarkt, en zorgt ervoor dat consumenten zich meer winnaar dan klant voelen.

Veranderende markt vraagt om nieuwe salesaanpak.

De onlinemarkt is continu in beweging. De concurrentie nam en neemt flink toe, en evenredig daarmee ook de druk op marges. Om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande B2B-partners beter van dienst te zijn, is een slimmere, klantgeoriënteerde strategie nodig. Ga jij met ons de uitdaging aan? Solliciteer! 

Wat hebben wij jou te bieden:

Een uitdagende en fulltime functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, snel groeiende en gedreven organisatie in Amsterdam. Diversiteit, uitdaging en motivatie vind je zeker bij ons terug, zowel in de werkzaamheden als in de samenwerking met jouw collega’s. Je komt te werken in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s altijd voor je klaarstaan. We hanteren een hybride werkbeleid waar je min. 2 dagen vanuit huis kunt werken.

Sluit deze functie perfect bij jou aan? Solliciteer hier. Wij hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes, mogelijk is het eerste gesprek i.v.m. Covid-19 virtueel. Voor vragen kun je contact opnemen met Naomi Verkouteren via recruitment@emesa.nl.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie