[Vacatures] Talpa Network zoekt een Traineeship Onderzoeksjournalist Hart van Nederland
12-10-2021 11:28:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5116 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Traineeship Onderzoeksjournalist Hart van Nederland

Hart van Nederland groeit door. Sinds dit jaar is er, naast twee uitzendingen in de avond, 7 dagen per week een ochtendeditie op tv. Ook online bereiken we steeds meer Nederlanders: in 2020 verdubbelde het aantal online bezoekers voor het tweede jaar op rij. Daarnaast doen de journalisten van Hart van Nederland verslag van het laatste Nederlandse nieuws op Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica.

Wie we zijn

Hart van Nederland is het nieuwsmerk dat mensen centraal stelt. Voor al het nieuws dat we maken leggen we ons oor te luisteren in te samenleving. Wij verkiezen de praktijk boven de theorie. In onze artikelen en reportages is de theorie (een rapport, een visie van een hoogleraar) altijd een manier om de praktijk te duiden of verklaren. Niet omgekeerd. Elke dag komen onze verslaggevers in heel Nederland. Vanuit het besef dat slechts een kwart van de Nederlanders woont in een gemeente met meer dan 100.000 inwoners in de Randstad.

Dankzij deze aanpak is Hart van Nederland al meer dan 25 jaar onderscheidend in de Nederlandse journalistiek en een van de meest geraadpleegde nieuwsmerken van ons land. Tegenwoordig doen we dat niet meer alleen ’s avonds op tv, maar doen we 7 dagen per week van vroeg tot laat verslag van het laatste nieuws op tv, online en de grootste radiozenders van Nederland.

Hoe we werken

Bij Hart van Nederland zijn tips uit de samenleving, die we vervolgens onderzoeken, en ons eigen panel waarmee dagelijks representatief onderzoek wordt gedaan onder alle Nederlanders essentiële onderdelen van onze journalistieke aanpak. Ook langlopende dossiers en verdiepende verhalen krijgen bij ons een net iets andere aanpak. Natuurlijk doen we wel eens een WOB-verzoek, maar dat is voor een onderzoeksjournalist bij Hart van Nederland slechts bijzaak.

Wie ben jij?

Ben jij ook iemand die gesprekken met ervaringsdeskundigen belangrijker vindt dan het dagenlang lezen van rapporten om erachter te komen hoe iets echt zit? Zijn cijfers en rapporten voor jou vooral handige ondersteuning in je research en ben je sterk in het leggen van contact met bronnen uit alle geledingen van de samenleving? Praat jij net zo makkelijk met een CEO of minister als met een willekeurige inwoner van Nederland die nooit met media in aanraking komt? En wil je, samen met leuke en ambitieuze collega’s, eigen nieuws maken op een grote landelijk opererende nieuwsredactie met een breed netwerk en daardoor veel bereik en impact? Dan is een traineeship als onderzoeksjournalist bij Hart van Nederland echt iets voor jou!

De redactie en studio’s van Hart van Nederland zijn gevestigd in het leukste en meest dynamische mediagebouw van Nederland in Hilversum. Honderden creatieve makers werken hier dagelijks aan de programma’s en andere content van grote merken als Radio 538, Radio 10, Veronica, Sky Radio, StukTV, Veronica Inside en alle tv-zenders van Talpa Network.

Deze vacature maakt onderdeel uit van de Regeling Jong Talent van het Fonds BJP. De regeling is bestemd voor beginnende onderzoeksjournalisten die willen werken op een gerenommeerde onderzoeksredactie, landelijk of regionaal. Je komt in dienst bij het mediaplatform, de krant of de omroep waarmee het Fonds BJP samenwerkt. Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten samen met de andere deelnemers, zodat je ervaringen kunt uitwisselen en een breed netwerk van collega-onderzoeksjournalisten opbouwt.

Om in aanmerking te komen, moet je korter dan drie jaar geleden (1 december 2018 of later) zijn afgestudeerd aan een erkende journalistieke HBO- of WO-opleiding. Ook journalisten met een andere opleidingsachtergrond, die na 1 december 2018 een journalistieke werkpraktijk zijn gestart kunnen solliciteren. Solliciteer hier.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie